Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Колко пъти дневно си сресвате косата?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

 • Мнения: 4 496
                                                                                                                                                                                                                                          


                                                                          НАШИТЕ РЕЗУЛТАТИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК


                                       Грижи за косата според Луната:http://www.astrohoroscope.info/kosa.htm                                                           Няколко предложения за красиви прически, лесни за изпълнение:

                                                                            http://media.snimka.bg/1803/009861559-big.jpg
                                                                            http://media.snimka.bg/1803/009861561-big.jpg
                                                                            http://media.snimka.bg/1803/009861562-big.jpg
                                                                            http://media.snimka.bg/1803/009861567-big.jpg

          Шампоани без SLES:

на NUXE  


    : http://products.ask-schwarzkopf.net/index.php?cid=107&l=6&am … d=881&lid=325

  http://www.bioderma.com/en/the-products/what-s-new/product//240.html


    Рantene pro-v extra volume /повече обем/  200мл.


за мазен скалп и суха коса. http://tigi.bg/bg/?p=2023,1-

    Имайте предвид, че косопад не започва от няколко апликации на маска/ампула/шампоан, както и няма да изчезне с няколко апликации.


    Засиленият косопад, който най-често е сезонен или при мъжки тип оплешивяване (Alopecia androgenica), засяга както мъже, така и жени, и има за резултат по-бързо или по-бавно разреждане на косата в областта на темето. Различни фактори участват в този процес:
- вътрешни фактори: генетично предразположение и наличие на рецептори за тестостерон в космения фоликул. Космите стават все по-фини, като мъх и впоследствие изчезват
- хранителни фактори: недостиг на протеини, витамини и аминокиселини, съдържащи сяра ,
- психологически фактори: психически стрес
Продукти против косопад:

шампоани - енергизиращ на Виши, Фортицеа на Рене Фюртере, Фитоциан на Фито,  Анафаз на Дюкре, Денсити Адванс на Лореал проф., Фитовал/кафяво шише/, лосион с пшеничен зародиш от лечебната серия на EVA PROFESSIONAL www.evaprofessional-bg.com
ампули - Виши, Рене Фюртере, Дюкре, Клоран, Фито, Аминексил на Лореал проф., Пантесалмина, Денис, Ревалид
добавки - капсули Пантогар, Дюкре, Фито,  Рене Фюртере, Фитовал


Ако сте готова да се прежалите- чесън. Предупреждаваме, че миризмата след това е много силна и неприятна.                                       Шампоани, от които дамите в темата са останали доволни:

                                    
Тема 1 Тема 2  Тема 3    Тема 4  Тема 5    Тема 6  Тема 7    Тема 8  Тема 9   Тема 10  Тема 11  Тема 12 Тема 13  Тема 14  Тема 15  Тема 16  Тема 17  Тема 18  Тема 19  Тема 20  Тема 21  Тема 22  Тема 23  Тема 24  Тема 25  Тема 26  Тема 27  Тема 28  Тема 29  Тема 30  Тема 31  Тема 32  Тема 33  Тема 34  Тема 35  Тема 36  Тема 37  Тема 38  Тема 39  Тема 40  Тема 41  Тема 42  Тема 43  Тема 44  Тема 45 Тема 46  Тема 47 Тема 48  Тема 49 Тема 50  Тема 51  Тема 52 Тема 53 Тема 54 Тема 55  Тема 56  Тема 57 Тема 58 Тема 59 Тема 60 Тема 61 Тема 62 Тема 63 Тема 64   Тема 65 Тема 66 Тема 67


Забележка: Витамин А е опасен за плода в големи дози!! Хубав и ефикасен, но не бива да се използва от бременни и кърмещи дами.


Препоръчително, дори задължително е, ако дадена съставка не Ви понася, да я замените  с  по - подходяща. Маската не е патентована и закони за използването ́и няма. Grinning

Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса),  масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....  инфо тук
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ -  за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.


Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.

Съставките, които може да добавите по свое усмотрение към оригиналната маска, по своето действие се делят условно на два вида: регулиращи омазняването и изсушаващи.

Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък -  подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.ИНФО ТУК).Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).

*Маста в рецептата трябва задължително да е обезсолена.

Обезсоляване на свинска мас  
Взема се известно количество  свинска мас /напр. 1 ч.ч./ и се слага в съд с повече вода. Слага се да заври и се засичат 30 мин след завирането. Изчаква се да изстине хубаво, така че да се втвърди отново маста и се обира с лъжица- самата мас  става като капак върху водата. Маста е вече съвсем обезсолена- солта е заминала във водата.  


Какво съдържа ТРИВИТАМИНОЛЪТ?


VITAMIN AD3E

Активни вещества:
Vitamin A palmitate 1 500 000 IU
Cholecalciferol /Vitamin D3/ 2 000 000 UI
Alpha Tocoferol Acetate /Vitamin E/ 1. 0 g

Помощни вещества:

Chlorocresol
Sunflower oil

След отваряне се съхранява 4 седмици в хладилник.
Пише Витамин АД3Е, но в аптеките като кажеш,че искаш тривитаминол, те знаят и го дават. Шишето е кафяво, а етикета с жълт и зелен надпис, 100мл. Отдолу има снимки на разни животни.
Какво съдържа ВИАЛИТОНЪТ?


ВИАЛИТОН

Активни вещества:
Вит. А, Д3 и Е,

Помощни в-ва: динатрий хидроген, фосфат лим. к-на, кремофор ЕЛ, нипазол, динатрий едетат, бутилхидрокситоулол и вода

*Обърнете внимание, че А, Д, Е са мастноразтворими витамини, т.е усвояват се от организма само в случаите, когато се използват с някаква мазнина /растителна или животинска/ - във вода не Ви вършат работа Peace

(Моля, не считайте маската за панацея, тъй като причините за проблеми с косата са наистина много. Дамите, които нямат ефект, могат спокойно да я спрат, а тези, които имат, да продължат с употребата ́и по свое усмотрение. )

     Най-общо казано, човек може да има такова окосмяване, каквото е закодирано в неговия генотип. С природата не може да се спори: наследствеността определя цвета, гъстотата и растежа на косата.
Структура на косъма
    Космите се част от живия организъм, чиято структура и функция трябва да се познават добре. Освен естетична, космите имат и защитна роля – те предпазват скалпа от различните агресивни фактори на заобикалящата среда (физични, механични, химични, слънчеви и др.). Косъмът има две части:
- стъбло – видимата част и
- корен – разположен в скалпа и съдържащ космения фоликул, от където нараства косъма


Космен цикъл
    Космите растат от корена и имат цикъл от три последователни фази: Анаген – активна фаза на растеж (от 3 до 6 години) Катаген – фаза на обратно развитие (приблизително 3 седмици) Телоген – косъмът умира и отпада, а после се замества от нов косъм. Космите във фаза анаген съставляват 85% от цялата коса. Нормално, на ден отпадат от 50 до 100 косъма. В живота на човека се редуват 25 космени цикъла.


От къде да закупя тривитаминол?


София"Ветеринарна клиника и зоомагазин - Зоопланет".
                       Адрес: гр. София, Зона Б18, бл.11
                       тел: 02/8220326
                      
                        Ветеринарна аптека в автогарата на Овча Купел
                        
                        В Студентски град- ветеринарен лекар и аптека в кооперацията след 7-мо районнно ,гледа към Икономическия  

                        бул. Витоша №125  Цената - 9,00 лв.

Варна  - "Обединена ветеринарна клиника" - бул. Ген. Колев срещу Електрон- цена 6 лв.
                                      
                          -Ветеринарни аптеки - до хали "Шипка", до подлеза на Ж.П. гара- цена 5-6 лв
                
                          -ул. "Хр.Морфова" №10, точно под Очна клиника- цената там е около 7 лв.
                
                           -Ветеринарен кабинет `Ултра Вет` ул. `П. Славейков` 6
                                           (до у-ще "Й.Йовков" )   цена 5,50 лв.

Пловдив - клиника ПРОВЕТ в ж.к. 'Тракия', ул."Княз Борис I" (до у-ще "Ч.Храбър")
                          
                  - клиниката на бившето АПК, по пътя за с. Труд.

                  - ул. "Ген. Данаил Николаев" № 43 , магазин за храни за животни
                
                  - ветеринарния кабинет+ аптека до клиника Медикус Алфа ( в градската градина)

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 12:04 от ♥ мис арк ♥

# 1
 • Пловдивъ
 • Мнения: 2 631
Първа!

Мацки, PANTOGAR ли не беше достъпен в България или бяха други хапчета против косопад??  newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 135
Втора!  newsm03

Чета ви редовно, но нямам какво да пиша. Пак съм в период  на "нехаресване" на косата. Хем искам да е по-дълга, хем искам да я подстрижа. Тези дни ще покажа снимка, да видим какво ще кажете.
Вие връзвате/вдигате ли си косата, когато е топло? Трябва да си измисля някакви прически с "леко" вдигната коса, но не искам да ми се виждат ушите. Какво да направя, комплекс са ми. Всъщност са много малки, добре оформени, но не плътно залепнали за главата. Немога да забравя подигравките от едно време, приличала съм на маймунче. Вероятно са визирали по-скоро бузките ми, но...
Ако имате идея, споделете нещо.

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 12:09 от black_ice

# 3
 • Мнения: 4 496
Не съм чула да е недостъпен Пантогар. Даже Игуанка скоро си беше купувала, ако не се лъжа. Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 43
Купих си шампоан на Herbal Essences и да ви кажа съм приятно изненадана.
Бях се наклепала много обилно с масла и ми ги изми от първото нанасяне.
Косата ми е с обем и много лъскава.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 871
black_ice,   bouquetчовек не бива да робува на такива детски спомени.  Hug
Вчера някакви момченца от лятното училище на дъщеря ми й се подигравали, че има котешко име.  Shocked Тя се казва Мая.

# 6
 • Мнения: 228
Първа!

Мацки, PANTOGAR ли не беше достъпен в България или бяха други хапчета против косопад??  newsm78
Приорин не са достъпни за България

# 7
 • София
 • Мнения: 135
Облаче, осъзнавам, че е така, но просто вече не се харесвам с уши на показ.  smile3518 А вдигната коса много ми отива.  smile3521

Дъщеричката ти обръща ли внимание на тези неща? Спомням си много обиди, но само няколко наистина са ме засегнали. Знаеш какви са децата, понякога не се замислят дали ще наранят или не. Дано тя приема по-леко нещата.  newsm17

# 8
 • Home
 • Мнения: 383
Купих си шампоан на Herbal Essences и да ви кажа съм приятно изненадана.
Бях се наклепала много обилно с масла и ми ги изми от първото нанасяне.
Косата ми е с обем и много лъскава.
А кой точно?  Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 1 871
 Wink Тя вече има опит от миналата година, когато заради прическата й се подиграваха, че е момче. Ще се справим.  Hug Hug Hug

nadetoXD , а от този шампоан косата ти мека ли е? Защото аз реших да проуча за шампоан, който прави косата мека. Не че моята е много твърда де.  Hug

# 10
 • Мнения: 4 496
На мен пък ми викаха "Пипилота" заради луничките.  Joy Joy

Ето тук при изправена глава косата скрива част от ушите:А тук виж дамата какви уши има. Не вярвам твоите да са като нейните. Прическата си я бива:


# 11
 • В успеха и щастието!
 • Мнения: 575
хайде и аз пльос в новата тема Simple Smile

# 12
 • Пловдивъ
 • Мнения: 2 631
Първа!

Мацки, PANTOGAR ли не беше достъпен в България или бяха други хапчета против косопад??  newsm78
Приорин не са достъпни за България

Мерси!
Помня, че нещо с П беше, ама пуста памет  Joy

# 13
 • София
 • Мнения: 135
Мис Арк, сега ще ме накараш да се снимам и да ти покажа какви са.  newsm62
Иначе първата прическа много ми хареса. Трябва обаче косата да се топира, нали? Дали ще седи добре на моята коса (не права)?
И понеже сега се сетих, виж с каква прическа бях на бала (макар че прическа е силно казано, за няма и два часа косата ми падна).
Тук не се вижда много, но като намеря снимката, за която говоря, ще я сменя.
 

П.С. И това не е снимката, но тук се харесвам повече:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=378259&pid=12696903

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 13:33 от black_ice

# 14
 • Мнения: 1 275
От маската на Нивеа съм много доволна.  Peace
След като приключи работния ми ден и се върна вкъщи ще дам отзиви и за маската  Елсев с пчелно млечице.  Hug


мис арк, много красив аватар. Навява ми странни спомени. Не мога да опиша точно как се чувствам като го погледна.  Tired

Ето една снимка от мен. Може да я добавиш към албума, мис арк.
Click

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 13:36 от anastangelche

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт