Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 961
Реших да направя резервация за Дюни през агенция, тъй като цените, които дават са с 10-ина процента под тези от самия курорт.
Дотук добре, отговориха ми бързо и би следвало от моя страна потвърждение на резервацията. Чета общите условия. Плащане - 50% до три дни след резервацията, остатъка - до 14 дни преди датата на отпътуване. Добре, съгласна съм, ще предплатя. Не, че за това дават някаква отстъпка.
Чета обаче по-надолу:

3.4 Анулации: В случай, че клиентът се откаже от туристическа услуга не по вина на Съни Турс ООД, анулации на вече заявени услуги се извършват при следните условия:

    * до 14 дни преди датата на заминаване се удържат 25% от платения депозит
# от 14 до 7 дни преди датата на заминаване се удържат 50% от платените услуги
# по-малко от 7 дни преди датата на заминаване се удържат 100% от платените услуги

Да разбирам ли, че ако по някаква причина откажа резервацията три дни преди датата/с малко дете сме/, те ще си приберат всичките пари за едноседмичната ни почивка?
Мислех да им се обадя по телефона, но реших първо да питам тук на какво мога да разчитам. Мога ли да откажа общите им условия и да договоря други такива?

Конкретната агенция е Съни тур, но проверих и други, които предлагат Дюни - условията им са почти същите.
Звънях и на място в Дюни - цените им са по-високи, но пък искат предплата само за една или две нощувки. При тези условия съм склонна да резервирам директно. Наясно съм, че ако се откажа в последния момент трябва да ги компенсирам, но чак пък толкова....
Преди време ползвахме Албена Тур - доколкото си спомням тогава неустойките им при отказ бяха съвсем нормални.

# 1
  • Мнения: 1 859
При така изготвения договор ,чиито условия са приоритет на туроператора естествено,че няма да ти върнат нищо,подписвайки го си съгласна с тях.Добре е,че си прочела договора предварително,за да си прецениш сама рисковете и да решиш през кого да направиш резервацията.Но щом Съни така са формирали условията в договора,това е тяхно право,договора сигурно е стандартен,не вярвам да го предоговорят специално с теб при други условия.Решението им е продиктувано най-вероятно поради факта,че за 7 дни трудно ще продадат пакета на друг.

# 2
  • Мнения: 753
Да, и ние сме с малко дете и за това се интересувах, но ми обясниха същото, че за 3дни не могат да намерят някой, който да заеме нашите места.За това си удържат почти цялата сума.

# 3
  • Beyond the Frontiers
  • Мнения: 2 875
Въпросът е какви са съответните условия на хотела. Важно е дали агенцията записва в хотела на база заявка -потвърждение или има контингент - т.е. блокирани и предплатени стаи. По принцип законът позволява всеки туроператор да си решава за размера на неустойката и сроковете при анулации. Крайното решение е на клиента. Peace
 В случай мисля, че е малко пресилено, но не мога да съм сигурна.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 961
Въпросът е какви са съответните условия на хотела.

Днес в крайна сметка направихме резервация директно в Дюни. Искат предплата за един ден/ол инклузив е/.

Не мисля, че агенцията има предплатени стаи в хотела. В мейла, който ми изпратиха, пишеше, че могат да ми потвърдят резервацията след като получат потвърждение от хотела, че има свободни стаи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт