«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 81 отговора

Ўумен

ћнени€: 426
Ѕ»— ¬»“≈Ќ» “ќѕ„≈“ј
1 пакет обикновенни бисквити
1 пакетче масло 125 грама
1 чаена чаша смелени орехи
1-2 лъжици кокосови стърготини
2 ванилии
 октейлни черешки
 окосови стърготини за овъргалване

Ѕисквитите се смилат и се смесват с орехите кокосовите стърготини и ванилиите.размесват се хубаво в купата до еднородна смес.ƒобав€ се омекналото масло и се обърква.ѕрав€т се топченца като в средата им се слага по една коктейлна черешка и се овалват в кокосови стърготини.„ерешките могат да се сложат и отгоре а не вътре.
јко сместа не ти е достатъчно добра за оформ€не добав€ш още масло.

ћоже да се добав€т черен шоколад,сушени плодове и каквото ви хрумне а основата си е маслото и бисквитите всичко останало е въпрос на вкус и въображение.

¬ърху вс€ко топче се забожда клечка за зъби със закрепен със сребриста лентичка свитък с късметче.
»зточник:"√ответе с мен".
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
Ћќ ”ћ≈Ќ» “ќѕ »

ѕродукти:
2 кутии обикновени бисквити;
2 1/2 кутии локум;
100гр нар€зани орехи;
100гр сладко от портокалови кори;
1/2 с.л какао;
200мл вода;
стафиди;
кокосови стърготини за овалване

Ћокумът се разтап€ на печката заедно с водата.Ѕърка се. ъм него се прибав€т натрошените на дребно бисквити, орехите, стафидите и какаото.¬сичко се разбърква.ѕрав€т се топки, които се овалват в кокосовите стърготини.

¬место обикновени бисквити използвах  "«акуска".Ќ€мах портокалови корички и сложих нар€зани на ситно черешки от сладко.

ѕри тези топчета също може да се използва иде€та с късметчетата.
 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
__ƒќћјЎЌј “ќ–“ј 1 ¬ј–»јЌ“______________________________________
ѕродукти:
5 €йца
1 1/2 ч.ч захар
1/3 ч.ч олио
1пакетче амон€чна сода
1ч.л равна хл.сода
1ч.л оцет
3 ч.ч прес€то брашно
1/2 ч.ч счукани орехи
2-3 с.л какао
кисело мл€ко-1ч.ч

«а сиропа:
3 ч.ч вода
2ч.ч захар
настъргана лимонова кора

«а крема:
1 литър пр€сно мл€ко
1 и1/2 ч.ч захар
2 жълтъка
1 ванили€
1/2 пакетче кр. масло

ѕриготв€не:
5 €йца се разбиват с 1 1/2 ч.ч захар докато сместа се сгъсти побелее.ѕрибав€ се1/3 ч.ч олио.¬ 1 ч.ч се постав€т 1 п.ам. сода и 1ч.л хл. сода иэгас€т се с 1ч.л оцет и чашата се допълва с кис.мл€ко.—ипва се брашното. ашата се раздел€ на 3 равни части като в едната се прибав€т счуканите орехи какаото.Ѕлатовете се изпичат поотделно в предварително загр€та фурна.
Ќапо€ват се със сироп към който сато заври и се снеме от котлона се слага лимон. кора.
 рема се приготв€ като от 1 л. пр€сно мл€ко се остав€ 1ч.ч другото се слага да ври с 1.ч захар.–азбиват се 2 жълтъка с1/2 ч.ч захар прибав€ се 1ч.ч брашно и се бърка като по малко слагаме от студеното мл€ко.»зсипваме във вр€щото мл€ко по малко и посто€нно се бърка. ато се снеме от котлона се постав€ 1 ванили€ и1/2 п.краве масло.
“ортата се реди на три пласта б€л, каф€в, б€л
ћежду блатовете може да се сложат кръгчета банан. ”крас€ва по желание с шок.пръчици смлени орех.€дки.
“ова е любимата торта на моето семейство.ѕредпочита се пред купешките.


 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426


 chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef



  ƒќћјЎЌј “ќ–“ј 2 ¬ј–»јЌ“ /–азликата е , е има малко повече €йца и ам. сода.¬ каф€ви€ блат се слага и кафе/.«а блатовете:
7 бр. €йца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 пакетчета амон€чна сода
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. кафе
настъргана лимонова кора
«а крема:
1 л пр€сно мл€ко
1 и 1/2 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
2 бр. €йца
70 г масло
ƒруги:
захарен сироп за напо€ване
орехи за поръсване
шоколадови пръчици за поръсване
 --------------------------------------------------------------------------------
  –азбиват се €йцата със захарта. јмон€чната сода се изгас€ в малко оцет и се прибав€ към сместа, а после и брашното и лимоновата кора.  ашата престо€ва 1 час. –аздел€ се на 3, като в едната се слагат какаото и кафето. »зпичат се 3 блата. ѕриготв€ се захарен сироп. Ѕлатовете се сиропират и се мажат с крема, като се редуват жълт, каф€в, жълт блат. ћежду т€х може да се наръс€т със счукани орехи и да се сложат парченца банани. ќтгоре тортата се наръсва с орехи и шоколадови пръчици.

“ортата тр€бва да престои известно време преди да се консумира.


       
 
           

 



   
 
 

 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239980 ketaring 2-ѕлата за вашата маса
 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
ѕ–≈ƒя—“»≈ — “» ¬»„ » "√ЏЅ » Ќј ѕќЋяЌј"

»зпържват се предварително нар€зани на филийки и после на пръчки тиквички.ѕостав€т се в плато.¬ърху т€х се нареждат пълнени домати с готова салата —нежанка.ѕо желание в не€ може да се сложи нар€зана на ситно шунка.ƒоматите се покриват с по едно €йце изпържено на очи/»злишакът от белтък се премахва с ръба на стъклена чаша и да се внимава жълтъка да не се забули./¬ центъра на жълтъка се бодва зрънце черен пипер.“ова са гъбките на пол€нката от тиквички.ј самата пол€нка се залива с гъсто кисело мл€ко осолено , смесено с малко майонеза и овкусено с чесън.ќтгоре се наръсва обилно с наситнен пресен копър.
ѕред€стието се поднаса охладено.
ћоже да се направи и в индивидуални чинии.
–акийката естествено чака в хладилника. Laughing
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
¬»“ј ЅјЌ»÷ј —  ќ–»"‘јћ»Ћ»я " »Ћ» "Ѕ≈ЋЋј"
1 пакет кори за баница;
1 кофичка гъсто кисело мл€ко;
3 €йца;
250 гр. маргарин или/1/2 маргарин и 1/2 чаша олио/;
1/2 ч.л сода за хл€б,сол на вкус;
1 ч.ч непълна брашно;
200 гр сирене.

ћазнината се разтоп€ва.ѕриготв€ се плънка от разбитите €йца, половината кисело мл€ко, брашното, солта,сиренето и содата.
¬с€ка кора се поръсва с мазнина.–азтила се от плънката и се завива на руло. орите се подреждат охлювообразно в тавата ,докато се запълни ц€лата.ќтгоре се намазва с остатъка от киселото мл€ко и се пече около 30- 40 мин.«адушава се с кърпа.


» още една рецепта за баница с домашно точени кори/ѕредлагат се в магазините,при нас —¬ј три бро€ в опаковка./или 5 бро€ ,зависи от фирмата производител./

¬»“ј ЅјЌ»÷ј

ѕродукти:
1 опаковка дом. точени кори;
4 бро€ €йца;
250 гр. сирене;
250 гр. кис. мл€ко;
100 гр. мазнина;
1/2 ч.л сода;
2-3 с.л брашно;
сол.

ѕриготв€ се плънката от изброените продукти.¬с€ка кора се поръсва с мазнина.—лага се плънката и се завива на руло.ѕостав€ се намаслена тава,като се завива на охлюв.“ака се процедира с всички кори.јко е останала плънка се слага върху навитите рула.Ѕаницата се поръсва с малко мазнина и се пече в предварително загр€та фурна при 200 градуса.
“ази баница става на вид като тази от прословутата реклама но е много по вкусна.  Peace
         
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
 ЅјЌ»÷ј — “ќѕЋј ¬ќƒј       
 
 1 пакет кори за баница "Ѕ≈ЋЋј"или"‘јћ»Ћ»я"
  3 €йца
250-300гр. сирене
2 ч.ч топла вода
сол;
щипка сода за хл€б
1/2 ч.ч олио

 ¬ намазана тавичка се ред€т корите ,набрани,като на всеки два реда се слага от натрошеното сирене.» така докато се напълни тавата.Ќар€зват се корите на триъгълни парчета ,като торта.ѕо нарезите се налива от сгорещеното олио.
¬ купа се разбиват €йцата със сол на вкус ,постепенно се налива топлата вода но не гореща и щипката сода.«аливат се корите.Ѕаницата престо€ва 30 мин.—лага се в студена фурна и тогава се вкючва да се пече.ѕече се около 30-40 мин.
ќбръща се върху 3 чинии за да остане бухнала.

Ќаскоро от бързината в магазина съм взела домашно точени кори.» с т€х баницата по тази рецепта стана много хубава.Ќай често в къщи се прави този вид баница.
       
 
 



         
 
 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
 ќ “≈…ЋЌ» ’јѕ »-ћ»Ќ» ’јћЅ”–√≈–»

1/2 литър. пр€сно мл€ко
1/2 литър вода
1 с.л сол
1 с.л захар
3 с.л олио
1 кубче ма€
брашно за меко тесто
галета и маргарин / 250гр./за заливката

--------------------------------------------------------------------------------
 
         
 
       bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef   
 



  — посочените продукти се замесва меко тесто.ќформ€т се топчета колкото орех.“авата съвсем леко се намазва.Ќареждат се на разсто€ние.¬тасват 20-30 мин.ћаргарина/може да е смес от маргарин и олио/ се загр€ва и се прибав€т 3-4 с.л галета.— тази смес с по/1 ч.л/поизстинала се заливат хапките.ѕекат се повече на горна фурна.
ќще топли се разр€зват през средата,но не до кра€ и се слагат саламче, парченце краставица ,кръгче от по малък домат, кашкавал.

“ака оформени тези хапки наподоб€ват мини хамбургери и са подход€щи за партита.
»злизат много бройки.
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
ѕЏ–∆ќЋ»  ќ—“»Ћя
---------------------------------
6-8 пържоли от свинско месо
125 гр. майонеза
125 гр.  кисело мл€ко
1 ч.л. горчица
250-300 г гъби
1 кубче бульон  остил€/или гъбен булъон/
черен пипер
1 с.л. брашно
сол


--------------------------------------------------------------------------------
 
   ѕържолите се поръсват със сол и черен пипер, начукват се и се изпържват леко в олио. Ќареждат се в тавичка. ќтгоре се постав€т гъбите,леко запържени в същата мазнина. ¬ буркан от 750 мл се постав€т 1 с.л. брашно, горчицата, майонезата, киселото мл€ко, стритото кубче бульон и се допълва буркана с вода. —лага се винтовата капачка и буркана силно се разклаща да се разби€т продуктите. «аливат се пържолите с тази смес. “авичката се покрива с фолио. ястието се пече в предварително загр€та фурна до готовност      
 
  
 
 



  
« ѕоследна редакци€: пт, 05 юни 2009, 10:00 от ива »
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
Ѕ»—¬»“≈Ќј “ќ–“ј "≈Ћ≈Ќј"

540 г бисквити «акуска (2 малки пакета)
250 г масло
4 бр. €йца
2 ч.ч. смлени орехи
2 ч.ч. пр€сно мл€ко
1 и 1/2 ч.ч. захар
3 бр. банани
4 с.л. какао
2 ванилии
шоколадови пръчици
   chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef bouquet chef
   
  —милат се бисквитите и се заливат се с топлото подсладено със захарта мл€ко. ѕрибав€т се орехите и се разбърква добре. ћаслото, жълтъците и какаото се разбиват и се прибав€т към бисквитената смес. ѕоловината смес се разстила върху намаслена тавичка или поднос. Ќареждат се бананите нар€зани на колелца. —лага се отгоре останалата смес. ќтгоре се покрива с крем от белтъците разбити с 12 с.л. захар на твърд сн€г. Ќаръсва се с шоколадови пръчици или настърган шоколад. —лага се в хладилник да стегне.

 
« ѕоследна редакци€: чт, 04 юни 2009, 18:14 от ива »
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
–ецептата на Vens от "√ответе с мен".ћоже да се сложи и повече мед.

—Ћјƒ » “ќѕ »
/ или импровизаци€  на тема:  акво да приготвим от останал сух козунак /
ѕродукти:
около 250гр.сух козунак
около 150 гр. бисквити с какао / аз използвах" «акуска"около половин пакет /
50гр.орехови €дки
2-3с.л.пчелен мед
1-2 с.л.какао
около 80 гр.меко масло
около 50 мл. пр€сно мл€ко
есенци€ - ванили€ , ром
«а глазурата :
80 гр.шоколад
20гр.краве масло
2 с.л.пр€сно мл€ко
ќсвен това : сладко от €годи/ за пълнеж/ и шоколадови пръчици / за украса/
ѕриготв€не : озунакът се натрошава на ситно.ќтделно ореховите €дки се запичат за около две минути в микровълнова печка.—лед това бисквитите и орехите се смилат.ѕрибав€т се към козунака.ƒобав€т се маслото , пр€сното мл€ко , меда , какаото и есенциите.ќмесва се тесто.јко е много сухо се добав€ още пр€сно мл€ко , ако пък е необходимо се добав€т още смлени бисквити.ќт тестото се прав€т топчета , в които за пълнеж се слага малко сладко от €годи.√отовите топчета се потап€т в шоколадовата глазура  и поръсват се с шоколадови пръчици .
«абележка :ѕропорциите са орентировъчни.¬сичко е въпрос на импровизаци€ .¬место козунак може да се използват и остатъци от блатове за торта.¬место сладко от €годи може да се сложи сладко от вишни.–езултатът е много вкусен  , бърз и лесен за приготв€не десерт.
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426

 
 ≈ — "»¬ј"

6 €йца
1 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер на д-р …откер
6 с.л олио
6 с.л вода
2 бр. ванилии или лимонова есенци€
краве масло за намазване на формата
 
--------------------------------------------------------------------------------
  ‘ормата за кекс /за предпочитане тефлонова/се намазва с разтопено краве масло и се слага в хладилника да стегне маслото преди сипването на сместа.яйцата се разбиват със захарта докато увеличат два - три пъти обема си.ѕостепенно се прибав€ прес€тото брашно с бакпулвера, олиото,водата и есенци€та. ексовото тесто се излива във формата и се пече в предварително загр€та фурна.
 екса по желание може да се нашари с какао.

“ова е една много сполучлива рецепта !—тава още по хубав ако се използват домашни €йца.


         
 
 
 



   
 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
ƒ–ќЅ≈Ќќ — ¬ ”—Ќј «јЋ»¬ ј

1 комплект агнешки дреболии
2-3 връзки пресен лук
1 глава стар лук
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч булгур
1 ч.ч. олио
1 с.л. доматено пюре
черен пипер
червен пипер
магданоз
джоджен
700 мл пр€сно мл€ко/може и литър/
4-5 бр. €йца
сол
 

--------------------------------------------------------------------------------
  —вар€ват се агнешките дреболии като първо се маха п€ната от бульона и после се посол€ва. ƒреболиите се нар€зват на ситно. ¬ дълбока тава се запържват в олиото, главата стар лук, пресни€т лук нар€зан на ситно (само б€лата част, зелената се прибав€ после), дреболиите, оризът и булгурът. —лагат се подправките и доматеното пюре. «алива се с бульон, като на една част ориз и булгур (смесени) се слагат 4 части бульон (1:4). јко бульонът не е достатъчно може да се добави топла вода. ѕрибав€ се и пр€сното мл€ко с разбитите €йца. ¬сичко много добре се разбърква и се слага в предварително загр€та фурна на средна температура.

ѕри печенето заливката постепенно изплува отгоре и се получава нещо неверо€тно вкусно.
ѕо желание може да се прибав€т гъби при приготв€нето на €стието.


        
 

 
 
  



  
 
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 426
ƒЏЋЅјЌј “ќ–“ј


1 готов блат за торта
200 г нар€зани орехи
150 г локум (1 кути€)
110 г лимонови резанки (1/2 кути€)
«а крема:
700 мл пр€сно мл€ко
8 с.л. захар
4 с.л. брашно
3 бр. жълтъци
1 с.л. какао
«а глазурата:
3 бр. белтъци
200 г захар
1/2 ч.л. оцет
 --------------------------------------------------------------------------------
 
   √отови€ блат се издълбава.  ъм хапките се прибав€ дребно нар€зани€ локум, резанките, смлените или счукани орехи и по желание стафиди. ѕрибав€ се топли€ крем и се обърква добре. Ќапълва се издълбани€т блат. Ќамазва се с глазурата и се украс€ва с шоколадови пръчици.

¬ече трудно се намират по големи /дебели/блатове за торта, затова може да се изпече обикновен пандишпанов блат.
       
 

 
 



 
 
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 81 отговора