Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Момичета как приготвяте свинския или телешкия дроб, или език?
Може ли дробът да се приготви на скара newsm78
За езика знам, че трябва да се бели, но лесно ли е Blush-да не взема да си навлека бела на главата и да си играя 2 часа?
Цитирай


Мнения: 1 798
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309937.0 - заповядай
Цитирай


Мнения: 4 737
и Дроб с чесън и лимон - много крехък и вкусен, още повече ароматен  Wink

Задушен дроб с лук и вино

Език с доматен сос

Език по копривщенски
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
нарязвам и накисвам дроба в прясно мляко.
После, оваляни в брашно и сол се пържат парченцата.
Но не е никак здравословно, затова сега ги пека на скарата. Яко загаря последната  ooooh!
В купа нарязвам лук на полумесци и поставям вътре парченцата. Затварям я и друсам здраво. Оставям 1/2 час  и бон апети   bouquet
Цитирай

Pyce

Мнения: 13
и Дроб с чесън и лимон - много крехък и вкусен, още повече ароматен  Wink
Цитат

Това ще го пробвам Laughing
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
Езика го варя в бързоварна тенджера и след това го беля.Много лесно става след като е сварен добре.После си правя панировка Патафри и го панирам,или пък само със зехтинче,оцет балсамико ,чесън и лук,става за мезе
Черният дроб го правя по най различен начин.Дали пържен,на фурна или на скара винаги става хубав.Но първо го кисна почти цяла нощ в прясно мляко и марината/соев сос,малко балсамико,малко горчица и чер пипер/.Или пък си приготвям друсан кебап с малко свинско месо,печен дроб във фурната,червен лук и всичко това омесено с подправки който каквито му харесват
Цитирай

Свиленград

Мнения: 32
ето и моята любима рецепта за дроб,става невероятно бързо и много вкусно.
режа си дроба на големи парчета,или по точно казано както е голямото парче дроб от дебелата му част режа парчета 2 пръста дебели.надявам се ме разбрахте какво искам да обясня.след това всяко парче го осолявам и слагам черен пипер.после си намазнявам тавата доста добре с повечко олио и отделно в една купа слагам олио в което ще потапям  парчетата.всяко парче овалвам добре в купичка с брашно да поеме добре от всички краища после потапям хубаво в олиото да се напой парчето и го нареждам в тавата и т.н с целия дроб.пека на 1 скара отдолу нагоре на 250г за около 10 15 мен е готов ако дроба е пресен.докато го пека и видя че се запича го обръщам веднаж за да се препече и от другия край,искам да ви кажа да не се притеснявате от много олио и големите парчета просто  става невероятен
Цитирай

софия

Мнения: 100
Аз сварявам дроба и му правя сос Бешамел става много вкусно,по същия начин приготвям и мозък
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.