Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 39 отговора


Мнения: 20
Идеята ми е всеки да сподели изпитани методи за проверка годността-качеството на някои хранителни стоки,като например:Как да познаем едно парче кашкавал което е пакетирано дали е узряло или не?
Можем да го направим като изтеглим единия край на вакума и ако там се появят капчици конденз,това значи че кашкавала е пресен-неузрял.
Как да познаем сиренето което купуваме дали е сирене или млечен продукт?
Най евтиният и бърз начин е проверка в микровълновата печка за няколко минути.Млечният продукт се разпада,разлива ,а сиренето се свива съвсем леко и има приятен мирис за разлика от млечният продукт.

Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Цитирай


Мнения: 8 241
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Има предвид ако има растителни мазнини  Wink
Цитирай


Мнения: 20
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
« Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 21:48 от di4o »
Цитирай

софия

Мнения: 363
узрелия кашкавал е мек,сровия е еластичен, гумен. по-жълтия жвят също е признак, че е зрял достатчно.
Цитирай


Мнения: 4 279
Истинския кашкавал трябва да е жълт,ако е светъл е със сухо мляко вътре.
Да не се разтича при печене,а да хване коричка.
Цитирай


Мнения: 1 216
Плодовете и зеленчуците ако са с неестествено огромни размери и форми съм чувала, че са пълни с нитрати. За да паднат повечето нитрати продуктите киснат в студена вода колкото се може повече.
Цитирай

Анкара

Мнения: 383
това за сиренето е страхотно, я допълнете на колко вата и за колко минутки в микровълновата.

a прясната риба e c бистри, лъскави очи и червени хриле
« Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 07:32 от Ердинч »
Цитирай

София

Мнения: 9 918
охо,колко полезна тема!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Лелееее,аз точно за това изхвърлих едно сирене на Пършевица....Щото като го хапнеш и вътре имаше едни зрънца... точно все едно тебешир ти скърца между зъбите
 Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick
Цитирай


Мнения: 407
Това за Пършевицата  Sick
При нас на два пъти купихме една марка кашкавал,която се произвежда в нашия град  Peace Странното беше,че като направя сандвичи и го сложа да се пече той става като вода  Sick
Цитирай


Мнения: 2 094
Страхотна тема ! Записвам се да я следя.

Аз пък съм попадала на кисело мляко ,което на дъното направо имаше вкус на брашно !
Цитирай

До морето

Мнения: 919
За кайма и червени меса, някой знае ли  newsm78
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
Благодаря за обяснението. Smile
Цитирай

Разград

Мнения: 2 077
За сиренето аз намерих друг начин. Тъй като правя попара на сина ми сутрин и слагам сиренето да изкисне около половин час преди това. Когато си е истинско сирене ръцете не стават мазни когато го троша. Обаче съм купувала и такова, при което след като го троша ръцете ми лепнат все едно съм си капнала олио по тях.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 39 отговора