Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 авг. 2005, 20:31 ч.
  • Преглеждания  384  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 909
Днес спретнах много приятни и леки сармички. Ето рецептата:

300 гр. смлени пилешки гърди (от едно по-едро пиле)
1 голяма глава лук
1 морков
1 чушка
1 малко доматче
2 кочана царевица

Нарязах на ситно лука, моркова и чушката и ги задуших. Прибавих месото. Когато то се задуши, прибавих обеления и наряан на дребно домат. Посолих и добавих черен пипер. Обелих внимателно зелените листа на царевиците (отрязва се дръжката до самите зърна, за да се извадят по-лесно листата) и с нож изрязах зърната. Смесих ги с местната смес. С лъжица се сипва в средата на зелените листа от сместа. Първо се притискат страничните краища, после отгоре се захлупва върха на листото и накрая се затваря със задният край. Получава се нещо като пакетче. Връзва се с конец. Нареждат се готовите сарми в тенджера, заливат се с гореща вода. Варят се на слаб до умерен огън около 40 мин.

Вървят с чеснов или майонезен сос, защото са сухички. Но като гледам и така са добре.

Да ви е сладко.

П.П. Листата не се ядат.

Реклама
# 1
....
П.П. Листата не се ядат.
Добре, че си написала този послепис, че тъкмо щях да питам дали се дъвчят тия листа и тогава щях да съм изненадана Wink Grinning
Сигурно тия листа придават приятен аромат

# 2
  • вляво от асансьора
  • Мнения: 1 262
Това е много хитра рецепта!И много лесна ми се видя и ще я пробвам,но след събота(че съм на лунната диета Wink)

# 3
  • София
  • Мнения: 1 909
Дано ви хареса. Споделете впечатления после, защото рецептата си е моя.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт