Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 юни 2009, 09:09 ч.

Според вас как трябва да се постъпи, ако...

 • 4 567
 • 87
 •   1
Отговори
Според вас ако един човек( да го наречем условно А) вече не обича партньора си, въпреки че от страна на партньора  има любов,  и дете, и случайно се влюбва в друг, има ли право да последва чувствата си и да зареже всичко останало. Вие как бихте постъпили, ако сте на мястото на А?

Става въпрос за зрели хора, над 30те.

# 1
 • на тъмно
 • Мнения: 156
всеки би постъпил според конкретните обстоятелства и според това какъв човек е - с какви ценности, приоритети, с какви разбирания итн. не мисля, че има универсална рецепта. ти тук си поставила едно уравнение, което всеки си разбира по своя си начин - както иска да го разбира. съвсем друго е като ти дойде до главата. не бих разчитала много да разреша проблема си като искам съвет така... или го опиши както е (от твоя гледна точка) и почакай за още отговори, или сама се заеми с намирането им. успех!!

# 2
 • Мнения: 212
Някой А ще се жертват в името на семейството и т.н.т, друг А ще си каже, че един живот живее и няма да го пропилява във връзка без любов и т.н.т Ако аз съм А нямам и идея как бих постъпила, надявам се да не ми се налага да избирам Tired

# 3
 • Мнения: 158
Аз не бих, не можеш при всеки свой трепет, ей така да зарязваш всичко и да хукваш....незнам, така мисля. От друга страна, разбира се, ти имаш право на избор и най - добре знаеш, дали всичко е изчерпано от връзката ти и дали си заслужава да стоиш при дадения човек.  newsm78

# 4
 • Варна
 • Мнения: 1 869
Не бих могла да причиня такава мъка на децата си.
За мен е невъзможно да се гради ново щастие, върху нещастието на обичаните от теб хора. Ако си истински човек, не би могъл да пожертваш тяхното безметежно съществуване, за да задоволиш порива на сърцето си. Стискаш зъби и продължаваш. Това е живота, пълно щастие няма!

# 5
 • Мнения: 1 844
всеки решава сам за себе си,едва ли има едно правилно решение,което да следваме,ако изпаднем в такава ситуация.
лично аз,навярно няма да рискувам и да се поддам на емоциите-когато има вече изградено съжителство,дете,не може просто така с лека ръка да се втурнеш с рогата напред,дори и вече страстта да е изчезнала.
от друга страна,всеки иска да е щастлив,все пак на 30 животът още предстои и има право да уреди живота си така,че да го изживее с удоволствие.
трудно е да се посъветва,още по-трудно е да се вземе решение.пожелавам ти да вземеш вярното!

# 6
 • Мнения: 130
Цитат
има ли право да последва чувствата си и да зареже всичко останало.
Виж, всеки има право да вае живота си според това кое би го накарало да се чувства щастлив, обичан, удовлетворен. Друг е въпросът, че в ситуацията има и дете, за което трябва също да се помисли - при какви обстоятелства ще бъде поставено ако лицето А не желае да е с лицето Б. Всъщност всичко е много относително. Все пак не знаем какви са точно отношенията на А със съпруга/та, отчуждението необратимо ли е, увлеченито отскоро ли е... Защото ако вземем да си зарязваме семействата всеки път когато се залисаме по някой друг ще се получи страшна какофония. Особено ако става дума за преекспонирано в главата му/й увлечение.
Преди да предприеме каквото и да било А трябва трезво да претегли фактите.
Успех!  Peace

# 7
 • на майната си
 • Мнения: 390
Ако аз съм А, доста ще премеря нещата.
Доколкото се познавам и това влюбване няма да е за дълго, та съм почти сигурна, че след време ще се озова пред същата дилема.
Виж, ако преценя, че нямам бъдеще с този човек по ред причини - бих го напуснала, но заради някаква имагинерна любов - съмнявам, точно защото съм зряла Simple Smile и знам развоя на нещата.

# 8
 • София
 • Мнения: 607
Щом като вече и детенце има- има и повече от едно неизвестно "А". Мисля, че при такъв вариант не бих тръгнала да си правя система от уравнения за нечия сметка.

# 9
 • Мнения: 2 437
Ами не мога да отговоря със сигурност, понеже човек едно си мисли, но ако дойде истинска ситуация, тя върви комплект с много други условности, които в един момент могат да променят решението, но преди време по повод тема за Мостовете на Медисън писах и все още го мисля, че по скоро бих се впуснала в тайно изконсумиране на въпросната любов и ако времето покаже, че имам шанс и децата не са малки, може би бих си тръгнала. Веднага да напусна, не.
Някой сега ще каже, че това би било лъжа към този, който ме обича, но аз оставайки с него необичайки го и стискайки зъби, също го лъжа, защото ако му кажа директно в очите, не те обичам, искаш ли да продължиш въпреки това с мен (без да се замесвам с друг) кой знае дали ще иска да живее с мен и тази истина.
Понякога премълчаните неща помагат в моменти на колебание.

# 10
Аз лично не искам и не мога да си представя да ОБИЧАШ някой с цялото си сърце, да му се кълнеш, че вечно ще бъде така, да милваш лицето, устните, ръцете...., да споделяш легло, покрив, храна с него, да преживеете добри и лоши моменти, пътувания, разходки, вечери с компания....РАЖДАНЕ на дете.............и в ЕДИН момент да решиш, че ВЕЧЕ НЕ ОБИЧАШ ТОЗИ ЧОВЕК!
 И все пак има и изключения - Когато човека с когото си преживял гореспоменатите неща се - промени коренно в лоша посока, започне да тормози любимия физически или психически и т.н и т.н - Да тогава приемам, че потърпевшия може да си тръгне и всичко ДА СВЪРШИ!

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 227
За мен едната любов САМО не е причина да причиня нещастие на мъжа до мен и децата си.

# 12
 • Мнения: 806
Ами много малко си написала по въпроса.
Много зависи какви са отношенията в семейството, от колко време А познава другият човек...

Ако аз съм А, не бих причинила на детето си и мъжът до мен безкрайното нещастие което ще следва ако аз остана с мъж който не искам и не обичам.  Защото след най много година вече няма да мога да се преструвам и ще стане още по зле.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 2 985
Ако А вече не обича половинката е редно да я напусне. Цивилизовано като голям човек. Остават приятели и тръгва да си търси късмета. Най - малкото половинката на А също има право да потърси своя. Свят широк и възможности много. Не е редно обратното. А детето ако всичко е уредено както трябва може да се чувства добре. Не е нужно да стават скандали. Предпочитам да потърся нова любов, пред това да живея с човек, който не ме обича.

# 14
 • При най-страхотния мъж...
 • Мнения: 10 055
Става въпрос за зрели хора ?    newsm78
И партньора те обича,а ти случайно се влюбваш в друг?!
Така случайно се влюбват 13-годишните ,и то в някоя кинозвезда...За такава любо,за която говориш,трябва време ...защо си позволила нещата да стигнат толкова далеч?
Всички срещаме от време на време хора,които ни привличат повече от другите...но това значи ли ,че постоянно трябва да се поддаваме на ....илюзорна тръпка?!
Не мога да дам съвет,но и в двата случая ще е лошо.За всички.
Ако останеш,ще съжаляваш и ще се чудш какво е могло да бъде...партньорът ти ще е във връзка без любов...
Ако си тръгнеш,ще живееш с вината ,какво си причинила на хората,които те обичат и на детето си
Не бих искала да съм на твое място...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт