Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 8 441
Здравейте момичета, от доста време ви чета и откривам отговори на редица въпроси, които ме вълнуват, но най - после се престраших и аз да пиша!Тъй като в темата за резултатите от хормонални изследвания все още никой не ми е дал отговор отварям нова тема.   Преди два дни си направих хормонални изследвания, на които не получих никакъв коментар от моята лекарка освен: "не виждам нищо обезспокоително". Когато се прибрах и разгледах резултатите по - обстойно забелязах, че стойностите на два от хормоните ми са под референтните граници /estradiol, FSH/ и след като попрочетох това, което сте писали за важното значение на естрадиола се притесних доста. И както повечето от вас, които не намират отговори на най- наболелите въпроси от своите лекари реших да ви ги споделя за да дадете мнение. Изследванията са правени на трети ден от цикъла. 
LH - 4.90 mlU/ml     референтни граници: Ж/фолик.1-18,лутеална-0.40-20, менопауза-15-62/,М/2-12/
Prolactin - 15.33 ng/ml   референтни граници: Ж/1.39-24.20/; М /1.61-18.77/
FSH - 3.41mlU/ml      референтни граници: Ж/фолик.:4-13;лутеална:2-13; менопауза:20-138/, М/1-8/
Estradiol - 30 pg/ml референтни граници: Ж/фолик.:39-189;лутеална:48-309;менопауза-0-77;М/20-77/
Testosteron - 0.58 ng/ml референтни граници: Ж/0.05-0.73/;М /1.95-11.38/
Надявам се, че приемате нови попълнения във вашите редици и предварително благодаря на всички за мненията
Цитирай

София

Мнения: 191
Защо не се обърнеш към друг лекар,щом тя не ти е казала нищо веднага отиваш на консултация при специалист.Виж в тази тема,момичетата са коментирали по този въпрос http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11468.msg198157
Цитирай

Пловдив

Мнения: 8 441
paulina 7, благодаря ти, че ме насочваш към писаното от другите момичета във форума, но аз съм обезспокоена и пиша именно защото съм прочела посочената тема. Относно вземане на мнението на друг специалист съм разколебана, тъй като въпросната лекарка е от т.нар. "светила" и я посещавам за едва втори път не искам да подхождам предубедено понеже си мисля, че е възможно това отклонение от нормата да не се счита за голямо и затова докторката да не е изкоментирала въпроса. Та именно това е причината да се обърна към вас и по - скоро към тези които са се сблъсквали с подобен проблем за да разбера евентуално мнения относно това дали тази разлика с нормата се счита за критична или не.  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 270
Аз също не виждам нищо обезпокоително в хормоните.Ще обясня защо.Като съотношение ЛХ и ФСХ са добре.Но са ми странни референтните стойности на двата хормона във фоликулярна фаза-там ФСХ го дават да е доста повече от ЛХ,а принципно разликата е около 1.Естрадиола е малко под долна граница,но този хормон е най-информативен при доминантен фоликул,малко преди О.Така че ако ще следиш на ехограф,можеш пак да го пуснеш тогава.
Не винаги еднократното изследване на хормони е показателно.-особено ЛХ,ФСХ и Естрадиол.Повтори ги пак следващия месец Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 8 441
Аня, благодаря ти за окуражаващия пост.Идната седмица съм на фоликулометрия и може да отида в лаборатория за да си пусна нови изследвания за да видя дали има някакво раздвижване в резултатите. По принцип съм се попритеснила тъй като в последните 7-8 месеца спорадично съм си правила три теста за овулация, от които само един показа положителен резултат и прочетеното за хормона естрадиол ме наведе на негативни мисли в тази насока и реших, че можеби има проблем и идва от него. Smile Smile Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.