Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 юни 2009, 14:22 ч.

Пролапс на влагалището-операция!

 • 48 451
 • 41
 •   1
Отговори
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
Здравейте,
проблемът ми е такъв...Напишквам се при кихане,кашляне,бягане и т.н.. и отделно едно бяло течение,което не е бактериално,лекувано,но без резолтат.Смених си гинеколога и отидох при друг според който напикаването се дължи на вродена слаба мускулатура на влагалището,която се е свлякла заради бързо родените бебета с големи размери (идвете деца родих за по час и половина.каката се роди 3850,53см,а малката 4020,55см).А бялото течение се е появило отново заради слаба мускулатура.Не се е затворил влагалищния вход и поради невъзможност на организма да създаде нормалната киселинна среда на влагалището се получава обилното течение,за да прочиства от бактерий.След това отидох при друг АГ специалист,но и той ми каза същото.Според двамата (независими един от друг и неинформирани,че съм търсила друго мнение) се налага оперативна намеса за повдигане на влагалището и зашиване на част от входа му.Консултирах се и с мои познати мед.сестри,като едната е работила в гинекологична операционна и всички ме съветват да бягам към София или Плевен,защото тук в Бургас са "касапи и пипат много грубо.По скоро ще те окепазят още повече отколкото да те оправят".
Та въпросът ми е...имали жени тук във форума минали през такива операций,които да ми дадът някой отговори и бихте ли ме насочили към добри хирурзи в София???
Забравих да спомена,че съм на 25г и проблемите са доста неприятни!!

# 1
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
наистина ли няма хора с този проблем или просто се срамуват да говорят за това???

# 2
 • Мнения: 24
Трябва да си спокойна на първо време и да проучиш спецификата на проблема, защото една операция не е за предпочитане! За да се решиш на подобно нещо трябва да си сигурна, че няма друга алтернатива! А за бялото течение не се притеснява - то минава понякога от самосебе си щом нямаш бактерии - подсили си имунитета и мини на здравословно хранене ! Скоро ли си родила ? Защото, ако е така ще трябва да мине време , за да ти се възстанови организма след раждането - просто имай търпение !  Hug
И все си мисля, че твоят проблем не е голям проблем - човешко е след раждане да има такива аномалии - среща си при някои жени , не се притеснявай !   bouquet
Важното е да си спокона и да не се срамуваш !  ooooh!

# 3
 • София
 • Мнения: 931
Здравей,

Проблемът съвсем не е толкова безобиден. Аз имам същия проблем и при мен смъкването прогресира. Все още не съм намерила лекар, на когото да се доверя за операцията (напатих се от един прехвален гинеколог). Ще имам грижата да ти дам и на теб координати ако чуя за някой добър. Междувременно виж какво намерих по темата:

Всяка 10-та жена под 30 години днес страда от пролапс на гениталиите.
Повече хора смятат, че не е прието да обсъждаме недостатъците си, още повече ако те са свързани с полови заболявания. Но съществува такава гинекологична патология, която не позволява на жените да я забравят и става причина не само за физически страдания, но и за психически преживявания и поставя под заплаха семейния живот.

Често тази болест прави жените неуверени в себе си, затворени, необщителни и значително намалява тяхната трудоспособност. Названието й е пролапс на гениталиите или смъкване на стените на влагалището и матката.

Най-честите симптоми са неконтролируемо уриниране при смях, кашлица, кихане, скокове или вдигане на тежести и невъзможност за задържане на газове и екскременти.

Болестта е известна отдавна на лекарите - още от времето на Хипократ. Днес тя продължава да е едно от най-разпространените женски заболявания.
Специалистите подчертават, че преди пролапсът на гениталиите се е смятал за болест на възрастните и старите жени, но днес тя много се е “подмладила” и вече се среща и сред младите.

Според статистиката заболяването се диагностицира от гинеколозите при всяка 10-та жена на възраст до 30 години, при 40% от жените на възраст от 30 до 45 години и при всяка втора жена в по-напреднала възраст.

Отпускането и изпадането на влагалището и матката се развива поради неспособност на мускулите на таза и маточните връзки да задържат половите органи в тяхното обичайно положение.
И при най-малкото физическо напрежение на жената, съпроводено със съкращаване на мускулите на корема, диафрагмата или мускулите на таза, се повишава налягането в корема и вътрешните полови органи се отпускат надолу.

В по-тежките случаи шийката на матката и дори самата матка се смъкват до нивото на входа на влагалището, а понякога излизат извън неговите предели, разполагайки се буквално между краката на жените.
роцесът на смъкване на вътрешните полови органи не е моментен, а постепенен и във всичките случаи има прогресиращ характер. Без лечение това заболяване не само не може да изчезне, но и може да стане по-силно изразено и тежко.

Повечето жени, страдащи от пролапс на гениталиите, страдат от болки
и тежест в долната част на корема, чувство за чуждо тяло между краката, дискомфорт и болезнено усещане при ходене. Всяка втора жена изпитва болки
по време на полов акт.

Отпускайки се надолу, матката влече със себе си разположените в съседство пикочен мехур и правото черво и се стига до проблем и в тяхното функциониране.

70% от болните се оплакват от често уриниране и неспособност за задържане на урината, а всяка трета от запек или невъзможност за задържане на газове и екскременти.

Медицината продължава да търси обяснение на причините и механизма на развитието на тази болест, но и до днес няма единна теория, напълно разкриваща природата на заболяването.

Преди време развитието на пролапса на гениталиите е било свързвано с тежкия физически труд. И днес тази причина не се оспорва. Но количеството на тази патология не намалява въпреки че днес многократно по-малко жени полагат физически труд.

Учените вече говорят и за ролята на бременността и раждането за смъкването на половите органи. По-голямата част от жените, страдащи от това заболяване, имат поне едно раждане. Усложненията по време на бременност и раждане, хирургическите пособия, разкъсванията, раждането на едро бебе и бързите раждания увеличават риска от развитието на заболяването.

За развитието на пролапса на гениталиите при млади жени, които не са раждали, главна роля играе дефектът в строежа на съединителната тъкан, от която се състоят сухожилията, задържащи матката в нормално положение.

# 4
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
Трябва да си спокойна на първо време и да проучиш спецификата на проблема, защото една операция не е за предпочитане! За да се решиш на подобно нещо трябва да си сигурна, че няма друга алтернатива! А за бялото течение не се притеснява - то минава понякога от самосебе си щом нямаш бактерии - подсили си имунитета и мини на здравословно хранене ! Скоро ли си родила ? Защото, ако е така ще трябва да мине време , за да ти се възстанови организма след раждането - просто имай търпение !  Hug
И все си мисля, че твоят проблем не е голям проблем - човешко е след раждане да има такива аномалии - среща си при някои жени , не се притеснявай !   bouquet
Важното е да си спокона и да не се срамуваш !  ooooh!
В никакъв случай не съм чак толкова обезпокоена и притеснена.Но определено е неприятно да си навън с приетли,сред много хора и да не напикаеш.А още по-гадно е ако превръзката ти не е способна да абсорбира всички изтичащо от теб.Консултирала съм се с лекари и те са на мнение,че проблемът ми ще се задълбочава заради неспособноста на мускулите да задържат тъканта.Бялото течение е непрекъснато.При мен няма такъв момент да Нямам течение.Това отново се дължи на слаба мускулатура.Родила съм преди 1 година.Това е достатъчно време за да се затвори входът на влагалището и да се създаде нормалната киселинна среда.След като това не се е случило досега отново се налага оперативна намеса и зашиване на входа до нормално положение.Честно казано не се притеснявам от упойката или болката от интервенцийте.Притеснявам се дали хирургът който избера ще е достатъчно добър да се справи със задачата и да оправи нещата.Притеснявам се при изрязването на излишната тъкан да не остана абсолютно безчувствена отвътре и да се сбогувам със секса.В крайна сметка това е един много важен,според мен,момент от семейния живот.Никой неиска безчувствена кукла в леглото си.Другото което ме притеснява е при зашиването на входа да не ме направят прекалено тясна,като 12 годишно момиченце.Тогава сношенията със съпругът ми ще са немислими!!!Другото което ме притеснява е да не ме обезобразят отдолу!!!

kalinchita благодаря за информацията,но това съм го чела.Изчела съм всичката налична информация в интернет.От тук насетне трябва да намеря добър хирург който да свърши работата.Разбрах,че пролапсът минава по здравна каса,но на всички ни е известно,че при избор на екип (какъвто правя аз) това се плаща допълнително.Мои познати ме насочват към София или Плевен.За сега клоня към "Света Марина" в Плевен,но несъм съвсем сигурна.А и незнам колко ще ми искат.И за дугата операция незнам колко ще ми искат.Опитах се да ги запитам по интернет,но те ми отговориха,че трябва да ида намясто,което е малко невъзможно.Нямам на кой да си оставя децата.Затова питам в интернет дали някой е правил такива операций и колко им е излязло.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 16:33 от ivanakostova

# 5
 • Мнения: 42
Аз нямам твоят проблем, но скоро си правих друга гинекологична операция в Майчин дом София. Имаше няколко жени с такава операция, по време на престоя в болницата се чувстваха добре, но след това нямам идея. Иначе там всички оператори са добри, поне моите впечатления са такива.

# 6
 • Мнения: 297
Здравейте момичета.
При мен към момента се предполага същия проблем,но ми е трудно да го повярвам и ще съм много благодарна на вашите мнения.От години страдам от тежък запек с усложнения,след няколко чревни операций нямам подобрение в състоянието.Преди два дена ми казаха,че матката се е смъкнала и е "легнала" върху червото и го претиска,а от скенера ми казаха,че това найстина е така,но не можело да бъде причина за запека,който се преодолява само със слабителни и то пак трудно.

"70% от болните се оплакват от често уриниране и неспособност за задържане на урината, а всяка трета от запек или невъзможност за задържане на газове и екскременти. Повечето жени, страдащи от пролапс на гениталиите, страдат от болки и тежест в долната част на корема, чувство за чуждо тяло между краката, дискомфорт и болезнено усещане при ходене. Всяка втора жена изпитва болки по време на полов акт."

Имам често уриниране,но не и проблем със задържането,газове също не излизат.Имам болка и тежест в долната част на корема постоянно и подуване,но не и болезнено ходене/само е невъзможно/.От години имам болки при полов акт,но винаги са ми казвали,че е от фоликулярните кисти/Луф синдром/.
Според Вас може ли всичките проблеми с червата да са от смъкване на матката?Ще съм Благодарна дори и на предположения,защото вече се отчайвам.Само да допълня,че още не съм раждала и от тези проблеми не мога да забременея.
Благодаря Ви   bouquet

# 7
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
Имайки предвид какво съм прочела в мрежата по въпроса и твоите симптоми... иде реч за пролапс.Какво значи "легнала" върху червото,но това неможе да е причина.Логично е това да пречи на изпражненията да стигнат до ануса и да бъдат изхвърлени навън.Защо не се консултираш с други лекари???

# 8
 • Мнения: 297
Здравей Иванакостова.Проблема със запека е от 7 години.Имам много направени консулти,но до сега търсиха проблема само в червата в резултат на което вече нямам дебело черво-махнаха го,но проблема си стой.Обиколила съм много гинеколози,защото вече шансовете ми за бебче са само инвитро и винаги са ми казвали че матката е обърната,но нищо повече.Никога не са търсили връзка между гинекология и гастроентерология,а я отричат.Сега вече като го няма червото,а запека си е пак на лице случайно предположиха,че може да има връзка и гинеколога който направи обстойния преглед/туширането/ каза,че като наддигне матката и се получава проходимост в червото,затова направих скенер -за потвърждение и се вижда,че матката е отпусната върху тънкочревните бримки,но докторката от скенера казва,че не това е причината  newsm78.Какво трябва да направя за да разбера кое е вярно.Просто не мога да повярвам,че ще излезе,че ми махнаха дебелото черво за да ми кажат,че проблема е в матката,защото хирурзите вече са категорични,че тънкото черво си работи.Гинеколога каза,че може да се направи фиксация да се повдигне матката,но после при бременност ще боли и може да има усложнения.Искам да съм сигурна какъв е проблема преди да предприема поредна операция-досега рязаха,но проблем не отстраниха-страх ме е да не стане пак така,а искам дете. Hug
ПП:Към симптомите имам и постоянно течение,но без инфекций и бактерий,лекувано е но без резултат.Шийката на матката също е ниско расположена.  bouquet

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 18:14 от djena

# 9
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
Oххх миличка искам да ти помогна но не съм лекар и незнам как.На мен ми бяха казали че няма да имам деца заради недоразвиди яйчници.Аз съм седмак.Но....имам 2 прекрасни дъщери.Не се предавай.Защо не отидеш до Плевен.По това което чета за Света Марина съдя,че са мнго добри гинеколози и аз мисля да се консултирам и с тях,но преди това ще пробвам чрез връзки в София.Ако проблема е гинекологичен предполагам,че ще могат да ти помогнат.

# 10
 • Мнения: 297
Точно това е,че не се знае кое точно е проблема  Sad.Ако знам,че е гинекологичен имам кой да фиксира матката,но..................гинеколози и гастроентеролози просто ме препращат да търся друго мнение.В момента последния ми хирург/смених много екипи/се е заел с "лечението" ми-той гадае какъв може да е проблема,защото червото е добре,а ????От скенера казаха,че има притискане от страна на матката,но не тя е причината,но не могат да кажат защо контраста не навлиза в ректума  newsm78.Сега съм се ориентирала пак за ректоскопия с идеята,че ако не се установи стеснение в червото,значи е от матката,но ако има някое изследване или нещо което да докаже или отхвърли,че е от пролапса????Дебелото черво го махаха на 4 пъти и след всеки път имаше минимално подобрение,но за много кратко,а може би матката претиска твърде много,защото се получава пълен стоп в червото  Rolling Eyes.Зная,че не сте лекари,но от много време сама си търся проблема и затова съм Благодарна и на предположения.Седем години се боря за бебенце,а с тия субилеусни състояния нищо не става.Ако се направи такава фиксация може ли после да се износи детенце-казаха ми,че пак можело да се запуши червото и пак да се усложнят нещата?Много ти Благодаря за отделеното време   bouquet

# 11
 • в страната на чудесата :)
 • Мнения: 86
незнам....имам чувството че тия твоите лекари си задават отговори.По това което ми обясняваш...отговора е очеваден...матката притиска червото.А относно забременяването....ок щом го искаш направи го,ще ти направят серклаж,ще лежиш БУКВАЛНО 9 месеца и пак ще си го износиш.Ако трябва и със секцио ще родиш,но пак ще си мама!!!Стига да си готова на тези мъчения,които се забравят в мига в който видиш бебчо,направи го.Пък ако трябва и клизи ще ти правят 9 месеца.В крайна сметка след това бетето го няма и пътят ще се освободи.НО всичко буквално се забравя в момента в който го видиш.Аз невярвах на тези думи,но сега вече  казвам че са верни на 100%!
Я кажи ти при кои хирирзи си била и доволна ли си?Съответно в кой град?

# 12
 • Мнения: 297
Иванакостова писах ти на ЛС   bouquet

# 13
 • Мнения: 297
Здравейте.Вече си направих въпросната операция.Интервенцията не е сложна и възстановяването е бързо.Определено проблема не е за подценяване,защото при мен беше довело до много сериозни проблеми.Пожелавам успех на всеки който се реши на тази крачка   bouquet

# 14
 • София
 • Мнения: 1 165
Може ли да обясниш по-подробно за процедурата,престоят ти в болница, както и какви проблеми е довело при теб( ако не е нетактично). Аз също имам подобен проблем, казвам подобен поради факта,че един казва рано е още за операция друг казва не  е рано и така.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт