Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 41 отговора
Здравейте,
проблемът ми е такъв...Напишквам се при кихане,кашляне,бягане и т.н.. и отделно едно бяло течение,което не е бактериално,лекувано,но без резолтат.Смених си гинеколога и отидох при друг според който напикаването се дължи на вродена слаба мускулатура на влагалището,която се е свлякла заради бързо родените бебета с големи размери (идвете деца родих за по час и половина.каката се роди 3850,53см,а малката 4020,55см).А бялото течение се е появило отново заради слаба мускулатура.Не се е затворил влагалищния вход и поради невъзможност на организма да създаде нормалната киселинна среда на влагалището се получава обилното течение,за да прочиства от бактерий.След това отидох при друг АГ специалист,но и той ми каза същото.Според двамата (независими един от друг и неинформирани,че съм търсила друго мнение) се налага оперативна намеса за повдигане на влагалището и зашиване на част от входа му.Консултирах се и с мои познати мед.сестри,като едната е работила в гинекологична операционна и всички ме съветват да бягам към София или Плевен,защото тук в Бургас са "касапи и пипат много грубо.По скоро ще те окепазят още повече отколкото да те оправят".
Та въпросът ми е...имали жени тук във форума минали през такива операций,които да ми дадът някой отговори и бихте ли ме насочили към добри хирурзи в София???
Забравих да спомена,че съм на 25г и проблемите са доста неприятни!!
Цитирай


наистина ли няма хора с този проблем или просто се срамуват да говорят за това???
Цитирай


Трябва да си спокойна на първо време и да проучиш спецификата на проблема, защото една операция не е за предпочитане! За да се решиш на подобно нещо трябва да си сигурна, че няма друга алтернатива! А за бялото течение не се притеснява - то минава понякога от самосебе си щом нямаш бактерии - подсили си имунитета и мини на здравословно хранене ! Скоро ли си родила ? Защото, ако е така ще трябва да мине време , за да ти се възстанови организма след раждането - просто имай търпение !  Hug
И все си мисля, че твоят проблем не е голям проблем - човешко е след раждане да има такива аномалии - среща си при някои жени , не се притеснявай !  bouquet
Важното е да си спокона и да не се срамуваш !  ooooh!
Цитирай


Здравей,

Проблемът съвсем не е толкова безобиден. Аз имам същия проблем и при мен смъкването прогресира. Все още не съм намерила лекар, на когото да се доверя за операцията (напатих се от един прехвален гинеколог). Ще имам грижата да ти дам и на теб координати ако чуя за някой добър. Междувременно виж какво намерих по темата:

Всяка 10-та жена под 30 години днес страда от пролапс на гениталиите.
Повече хора смятат, че не е прието да обсъждаме недостатъците си, още повече ако те са свързани с полови заболявания. Но съществува такава гинекологична патология, която не позволява на жените да я забравят и става причина не само за физически страдания, но и за психически преживявания и поставя под заплаха семейния живот.

Често тази болест прави жените неуверени в себе си, затворени, необщителни и значително намалява тяхната трудоспособност. Названието й е пролапс на гениталиите или смъкване на стените на влагалището и матката.

Най-честите симптоми са неконтролируемо уриниране при смях, кашлица, кихане, скокове или вдигане на тежести и невъзможност за задържане на газове и екскременти.

Болестта е известна отдавна на лекарите - още от времето на Хипократ. Днес тя продължава да е едно от най-разпространените женски заболявания.
Специалистите подчертават, че преди пролапсът на гениталиите се е смятал за болест на възрастните и старите жени, но днес тя много се е “подмладила” и вече се среща и сред младите.

Според статистиката заболяването се диагностицира от гинеколозите при всяка 10-та жена на възраст до 30 години, при 40% от жените на възраст от 30 до 45 години и при всяка втора жена в по-напреднала възраст.

Отпускането и изпадането на влагалището и матката се развива поради неспособност на мускулите на таза и маточните връзки да задържат половите органи в тяхното обичайно положение.
И при най-малкото физическо напрежение на жената, съпроводено със съкращаване на мускулите на корема, диафрагмата или мускулите на таза, се повишава налягането в корема и вътрешните полови органи се отпускат надолу.

В по-тежките случаи шийката на матката и дори самата матка се смъкват до нивото на входа на влагалището, а понякога излизат извън неговите предели, разполагайки се буквално между краката на жените.
роцесът на смъкване на вътрешните полови органи не е моментен, а постепенен и във всичките случаи има прогресиращ характер. Без лечение това заболяване не само не може да изчезне, но и може да стане по-силно изразено и тежко.

Повечето жени, страдащи от пролапс на гениталиите, страдат от болки
и тежест в долната част на корема, чувство за чуждо тяло между краката, дискомфорт и болезнено усещане при ходене. Всяка втора жена изпитва болки
по време на полов акт.

Отпускайки се надолу, матката влече със себе си разположените в съседство пикочен мехур и правото черво и се стига до проблем и в тяхното функциониране.

70% от болните се оплакват от често уриниране и неспособност за задържане на урината, а всяка трета от запек или невъзможност за задържане на газове и екскременти.

Медицината продължава да търси обяснение на причините и механизма на развитието на тази болест, но и до днес няма единна теория, напълно разкриваща природата на заболяването.

Преди време развитието на пролапса на гениталиите е било свързвано с тежкия физически труд. И днес тази причина не се оспорва. Но количеството на тази патология не намалява въпреки че днес многократно по-малко жени полагат физически труд.

Учените вече говорят и за ролята на бременността и раждането за смъкването на половите органи. По-голямата част от жените, страдащи от това заболяване, имат поне едно раждане. Усложненията по време на бременност и раждане, хирургическите пособия, разкъсванията, раждането на едро бебе и бързите раждания увеличават риска от развитието на заболяването.

За развитието на пролапса на гениталиите при млади жени, които не са раждали, главна роля играе дефектът в строежа на съединителната тъкан, от която се състоят сухожилията, задържащи матката в нормално положение.
Цитирай


Трябва да си спокойна на първо време и да проучиш спецификата на проблема, защото една операция не е за предпочитане! За да се решиш на подобно нещо трябва да си сигурна, че няма друга алтернатива! А за бялото течение не се притеснява - то минава понякога от самосебе си щом нямаш бактерии - подсили си имунитета и мини на здравословно хранене ! Скоро ли си родила ? Защото, ако е така ще трябва да мине време , за да ти се възстанови организма след раждането - просто имай търпение !  Hug
И все си мисля, че твоят проблем не е голям проблем - човешко е след раждане да има такива аномалии - среща си при някои жени , не се притеснявай !  bouquet
Важното е да си спокона и да не се срамуваш !  ooooh!
В никакъв случай не съм чак толкова обезпокоена и притеснена.Но определено е неприятно да си навън с приетли,сред много хора и да не напикаеш.А още по-гадно е ако превръзката ти не е способна да абсорбира всички изтичащо от теб.Консултирала съм се с лекари и те са на мнение,че проблемът ми ще се задълбочава заради неспособноста на мускулите да задържат тъканта.Бялото течение е непрекъснато.При мен няма такъв момент да Нямам течение.Това отново се дължи на слаба мускулатура.Родила съм преди 1 година.Това е достатъчно време за да се затвори входът на влагалището и да се създаде нормалната киселинна среда.След като това не се е случило досега отново се налага оперативна намеса и зашиване на входа до нормално положение.Честно казано не се притеснявам от упойката или болката от интервенцийте.Притеснявам се дали хирургът който избера ще е достатъчно добър да се справи със задачата и да оправи нещата.Притеснявам се при изрязването на излишната тъкан да не остана абсолютно безчувствена отвътре и да се сбогувам със секса.В крайна сметка това е един много важен,според мен,момент от семейния живот.Никой неиска безчувствена кукла в леглото си.Другото което ме притеснява е при зашиването на входа да не ме направят прекалено тясна,като 12 годишно момиченце.Тогава сношенията със съпругът ми ще са немислими!!!Другото което ме притеснява е да не ме обезобразят отдолу!!!

kalinchita благодаря за информацията,но това съм го чела.Изчела съм всичката налична информация в интернет.От тук насетне трябва да намеря добър хирург който да свърши работата.Разбрах,че пролапсът минава по здравна каса,но на всички ни е известно,че при избор на екип (какъвто правя аз) това се плаща допълнително.Мои познати ме насочват към София или Плевен.За сега клоня към "Света Марина" в Плевен,но несъм съвсем сигурна.А и незнам колко ще ми искат.И за дугата операция незнам колко ще ми искат.Опитах се да ги запитам по интернет,но те ми отговориха,че трябва да ида намясто,което е малко невъзможно.Нямам на кой да си оставя децата.Затова питам в интернет дали някой е правил такива операций и колко им е излязло.
« Последна редакция: Съб., 06 Юни 2009, 16:33 от ivanakostova »
Цитирай


Аз нямам твоят проблем, но скоро си правих друга гинекологична операция в Майчин дом София. Имаше няколко жени с такава операция, по време на престоя в болницата се чувстваха добре, но след това нямам идея. Иначе там всички оператори са добри, поне моите впечатления са такива.
Цитирай


Здравейте момичета.
При мен към момента се предполага същия проблем,но ми е трудно да го повярвам и ще съм много благодарна на вашите мнения.От години страдам от тежък запек с усложнения,след няколко чревни операций нямам подобрение в състоянието.Преди два дена ми казаха,че матката се е смъкнала и е "легнала" върху червото и го претиска,а от скенера ми казаха,че това найстина е така,но не можело да бъде причина за запека,който се преодолява само със слабителни и то пак трудно.

"70% от болните се оплакват от често уриниране и неспособност за задържане на урината, а всяка трета от запек или невъзможност за задържане на газове и екскременти. Повечето жени, страдащи от пролапс на гениталиите, страдат от болки и тежест в долната част на корема, чувство за чуждо тяло между краката, дискомфорт и болезнено усещане при ходене. Всяка втора жена изпитва болки по време на полов акт."

Имам често уриниране,но не и проблем със задържането,газове също не излизат.Имам болка и тежест в долната част на корема постоянно и подуване,но не и болезнено ходене/само е невъзможно/.От години имам болки при полов акт,но винаги са ми казвали,че е от фоликулярните кисти/Луф синдром/.
Според Вас може ли всичките проблеми с червата да са от смъкване на матката?Ще съм Благодарна дори и на предположения,защото вече се отчайвам.Само да допълня,че още не съм раждала и от тези проблеми не мога да забременея.
Благодаря Ви  bouquet
Цитирай


Имайки предвид какво съм прочела в мрежата по въпроса и твоите симптоми... иде реч за пролапс.Какво значи "легнала" върху червото,но това неможе да е причина.Логично е това да пречи на изпражненията да стигнат до ануса и да бъдат изхвърлени навън.Защо не се консултираш с други лекари???
Цитирай


Здравей Иванакостова.Проблема със запека е от 7 години.Имам много направени консулти,но до сега търсиха проблема само в червата в резултат на което вече нямам дебело черво-махнаха го,но проблема си стой.Обиколила съм много гинеколози,защото вече шансовете ми за бебче са само инвитро и винаги са ми казвали че матката е обърната,но нищо повече.Никога не са търсили връзка между гинекология и гастроентерология,а я отричат.Сега вече като го няма червото,а запека си е пак на лице случайно предположиха,че може да има връзка и гинеколога който направи обстойния преглед/туширането/ каза,че като наддигне матката и се получава проходимост в червото,затова направих скенер -за потвърждение и се вижда,че матката е отпусната върху тънкочревните бримки,но докторката от скенера казва,че не това е причината  newsm78.Какво трябва да направя за да разбера кое е вярно.Просто не мога да повярвам,че ще излезе,че ми махнаха дебелото черво за да ми кажат,че проблема е в матката,защото хирурзите вече са категорични,че тънкото черво си работи.Гинеколога каза,че може да се направи фиксация да се повдигне матката,но после при бременност ще боли и може да има усложнения.Искам да съм сигурна какъв е проблема преди да предприема поредна операция-досега рязаха,но проблем не отстраниха-страх ме е да не стане пак така,а искам дете. Hug
ПП:Към симптомите имам и постоянно течение,но без инфекций и бактерий,лекувано е но без резултат.Шийката на матката също е ниско расположена. bouquet
« Последна редакция: Съб., 06 Юни 2009, 18:14 от djena »
Цитирай


Oххх миличка искам да ти помогна но не съм лекар и незнам как.На мен ми бяха казали че няма да имам деца заради недоразвиди яйчници.Аз съм седмак.Но....имам 2 прекрасни дъщери.Не се предавай.Защо не отидеш до Плевен.По това което чета за Света Марина съдя,че са мнго добри гинеколози и аз мисля да се консултирам и с тях,но преди това ще пробвам чрез връзки в София.Ако проблема е гинекологичен предполагам,че ще могат да ти помогнат.
Цитирай


Точно това е,че не се знае кое точно е проблема  Sad.Ако знам,че е гинекологичен имам кой да фиксира матката,но..................гинеколози и гастроентеролози просто ме препращат да търся друго мнение.В момента последния ми хирург/смених много екипи/се е заел с "лечението" ми-той гадае какъв може да е проблема,защото червото е добре,а ????От скенера казаха,че има притискане от страна на матката,но не тя е причината,но не могат да кажат защо контраста не навлиза в ректума  newsm78.Сега съм се ориентирала пак за ректоскопия с идеята,че ако не се установи стеснение в червото,значи е от матката,но ако има някое изследване или нещо което да докаже или отхвърли,че е от пролапса????Дебелото черво го махаха на 4 пъти и след всеки път имаше минимално подобрение,но за много кратко,а може би матката претиска твърде много,защото се получава пълен стоп в червото  Rolling Eyes.Зная,че не сте лекари,но от много време сама си търся проблема и затова съм Благодарна и на предположения.Седем години се боря за бебенце,а с тия субилеусни състояния нищо не става.Ако се направи такава фиксация може ли после да се износи детенце-казаха ми,че пак можело да се запуши червото и пак да се усложнят нещата?Много ти Благодаря за отделеното време  bouquet
Цитирай


незнам....имам чувството че тия твоите лекари си задават отговори.По това което ми обясняваш...отговора е очеваден...матката притиска червото.А относно забременяването....ок щом го искаш направи го,ще ти направят серклаж,ще лежиш БУКВАЛНО 9 месеца и пак ще си го износиш.Ако трябва и със секцио ще родиш,но пак ще си мама!!!Стига да си готова на тези мъчения,които се забравят в мига в който видиш бебчо,направи го.Пък ако трябва и клизи ще ти правят 9 месеца.В крайна сметка след това бетето го няма и пътят ще се освободи.НО всичко буквално се забравя в момента в който го видиш.Аз невярвах на тези думи,но сега вече  казвам че са верни на 100%!
Я кажи ти при кои хирирзи си била и доволна ли си?Съответно в кой град?
Цитирай


Иванакостова писах ти на ЛС  bouquet
Цитирай


Здравейте.Вече си направих въпросната операция.Интервенцията не е сложна и възстановяването е бързо.Определено проблема не е за подценяване,защото при мен беше довело до много сериозни проблеми.Пожелавам успех на всеки който се реши на тази крачка  bouquet
Цитирай


Може ли да обясниш по-подробно за процедурата,престоят ти в болница, както и какви проблеми е довело при теб( ако не е нетактично). Аз също имам подобен проблем, казвам подобен поради факта,че един казва рано е още за операция друг казва не  е рано и така.
Цитирай


1-14 от 41 отговора