Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 24
Здравейте,
Рибата е още в морето, но аз ще извадя тигана - бих искал да попитам някой сушил ли е домати на слънце? Черитата подходящи ли са за целта? Някакви тънкости (как се режат, колко се сушат и тн...)?
Благодаря предварително  Hug
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Аз съм сушила веднъж Черита - не ги режа,но ако има някое по големичко го режа на две.
Слагала съм в супа и става бомба.
Цитирай


Мнения: 1 798
Seltakis,не съм правила,но ето нещо което ми хареса
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/tomato_it
Цитирай


Мнения: 1 798
А, тук има и на слънце - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=638.0
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз съм сушила веднъж Черита - не ги режа,но ако има някое по големичко го режа на две.
Слагала съм в супа и става бомба.
Mоже ли да напишеш точно ,как ги направи?
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Pety аз съм сушила на слънце,но не в голямо количество че мухлясват  Rolling Eyes
Суша си колкото за една супичка и така всеки път. Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Pety аз съм сушила на слънце,но не в голямо количество че мухлясват  Rolling Eyes
Суша си колкото за една супичка и така всеки път. Smile
Може да си изсушиш и да ги залееш със зехтин и по желание да сложиш подправки(риган например или мащерка..или босилек).....
Цитирай


Мнения: 506
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Валя,TheNMaster ще пробвам и по двата начина.
Цитирай


Мнения: 2 829
не съм сушила ,но
бих пробвала
Благодаря за идеите
Цитирай

Шумен

Мнения: 458
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!



А предварително солят ли се?
Цитирай


Мнения: 5 176
Сушила съм черита - срязах ги всичките на половинки, наредих ги в 2 тави със срязаното нагоре и ги сложих в много слаба фурна няколко часа едната тава долу, а другата върху решетката. По средата на сушенето размених местата на тавите. Изсушиха се супер добре. Преди да ги сложа във фурната ги поръсих с чесън на прах и сушен босилек - ухаят разкошно. След това половината си ги прибрах в буркан за супи, а другата половина пак в буркан, но ги залях със зехтин и си ги ползвах за гарниране на някои салати и мезета. Стават невероятни!
Звучи супер, а ако се обелят доматите, че не обичам домати с кожи, ще стане ли?
Цитирай


Мнения: 4 923
И аз мисля да пробвам тази година. А колко време издържат изсушените домати в буркани?
Цитирай


Мнения: 901
ако ги залееш със зехтин или олио до 6 месеца

А също така вкусни са и тези домати

Печени домати
« Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 21:21 от marabu »
Цитирай


Мнения: 4 923
ако ги залееш със зехтин или олио до 6 месеца

...

И един въпрос относно затварянето на бурканите - стерилизират ли се?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора