Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 авг. 2005, 09:36 ч.

таксите в детските заведения

  • 399
  • 3
  •   1
Отговори
Имам 2деца голямото посештава градина а малкото саответно ясла.Знаели някой за заплащането на таксите.От яслата ми искат всеки месец служебна бележка че голямото ми дете посещава градина а от градината ми казват,че такава бележка се издава само 1пат(това е за намаляне таксата на 50% за второ дете).   Едните искат другите не дават кой прав и кой крив и ас незнам.И още нещо...когато детската градина е затворена поради ремонт трябвали да плащам пълна такса в яслата? newsm78

# 1
  • Мнения: 127
Когато градината не работи, защо ще плащаш? Или когато е болно, примерно? Плащаш си само за дните, когато детето е посещавало градината.
При нас е така : Месечната такса е 25лв. Тази сума се дели на работните дни през съответния месец и така се получава цената за 1  ден. От първо до десето число на месеца си плащаш за дните от предходния месец, през които детето ти е било на градина. Това е.
По другия въпрос - не знам, но мисля, че намалението е само за трето дете, и то ако посещава същата градина. Имаме една майка, която има едно по-голямо дете в предучилищна и две близначета в нашата група. От нея знам, че за двете деца плаща пълна такса, а за третото 50% намаление. При това намалението и е от както вдигна голям скандал (до кмета стигна, телевизията вика), преди това плащала пълна такса и за трите, понеже близнаците се водели едно раждане и съответно и двете се водели второ дете. Сбъркана работа.
Поне в нашата градина е така, но може пък всяка градина да си има свои правила, знам ли

# 2
  • sofia
  • Мнения: 924
Не си написала от кой град си. В София таксата е 40 лв., като се приспада от нея, ако детето не посещава ДГ или ясла. Двете ти деца не ходят ли в едно и също детско заведение? Аз съм детска учителка и доколкото знам(все пак с таксите се занимава касиерката, а моя грижа е да напиша в дневника и книгата колко дни е посещавало ДГ даденото дете) ,ако децата посещават едно и също детско заведение за първото се плаща пълна такса, а за второто 50%, а за трето дете независимо дали първите две посещават ДГ или училище е безплатно.
Но не знам как стои въпроса ,ако децата посещават различни детски заведения.
Но дори ,ако са в едно и също детско заведение и първото не посещава ДГ, а второто посещава, то таксата за второто не е 50% , 100 %. Така, че ако първото ти дете не ходи на ДГ независимо от причината , на второто ще му начислят цяла такса. Може би за това от яслата на второто ти дете искат бележка всеки месец,че първото ти дете е посещавало ДГ .

# 3
  • на шестия етаж
  • Мнения: 170
Трябва да напишеш от кой град си, сигурна съм, че веднага ще се отзоват майки, които да ти  помогнат в решаването на проблема. А в нашият град таксата за ясла е 30лв+5лв( за незнам си какви нужди на яслата). Дори ако детето не е посещавало цял месец яслата, се заплащат тези 5лв.( един вид все едно му се пази мяастото в групата).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт