Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Бургас

Мнения: 249
Какво готвите през лятото.Дайте идеи за бързи и вкусни ястия.
Цитирай
Погледни тук, подходящо е за лятото, в тези адски жеги...
http://bgkulinar.net/forum/viewtopic.php?t=68
http://bgkulinar.net/forum/viewtopic.php?t=47
Цитирай
И тук прилагам извинението, което постнах в темата за лазаня. Правилата трябва да се спазват Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 975
Аз обичам страшно много ТАРАТОООООР ...... НАМ НАМ..  Wink
Какво друго ... имаш предвид само манджи ли?
Опитвала ли си да правиш някога «ТАКО» ????
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
Кристал,я кажи какво е това Тако.
Искаааам да го пробваааам!
Цитирай


Мнения: 1 975
Цитат на: renci
Кристал,я кажи какво е това Тако.
Искаааам да го пробваааам!


Ами, то не е точно манджа, ами ястие което се прави за вечеря ... разбираш ли  Wink  )

Прави се от кайма със една специална подправка която се казва «тако сеасонинг» (една такава подправка дето докарва малко на мерудия... много вкусна Wink
ТА така - запържваш каймата докато стане на трохички, и и слагаш подправката... след това оставяш така около 1 минута докато подправката хубавичко си поеме, и с месото си готова.
нарязваш в различни съдове поотделно:
-краставички
-гъбки от консерва
-домат
-паприка
-сварена царевица
-лук
-салата
(можеш да прибавиш и други зеленчуци само ползвай малко въображение Wink )

и тогава вече ти трябват само тако хлебчетата (могат да са меки и такива твърди опечени. приличат малко на палачинки ама със съвсем различен вкус)

и накрая се сервира и гъсто пълномасленно кисело мляко.

Всеки трябва сам да си смесва в чинията. Взимаш си от всичко по малко, и най-отгоре си слагаш една голяма лъжица от пълномасленното кисело мляко. .......... нам нам нам .....
става направо върхът  Wink
Цитирай
Аз ще ти дам няколко съвсем елементарни предложения, но ефикасни ( миналото лято екстра си изкарах с тях ).

- печени чушки с домати
- доматена супа ( разкошна е и съвсем достойно заменя таратора, тъй като може да се папка студена )
- миш-маш ( но с по-малко яйца и сирене, за да не е тежичко )
Цитирай

София

Мнения: 1 806
Аз много готвя с тиквички през лятото - например тиквички с ориз, огретен от тиквички със сирене, а най-обичам крем-супа от тиквички с масълце и много копър.
Иначе почти всяка вечер правя таратор, а друго готино ядене, което се сещам в момента е пълнени чушки със сирене и яйца.
А, за гарнитура е много готино и свежо пълнени домати с извара. В пълнежа освен изварата се слага и малко майонеза, червен пипер и черен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 1 806
съжалявам, пуснах пак, без да искам
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Е момичета, ама така не може.
Смилете се над нас бременните.  Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad
Като пишете какво готвите пишете и рецептите. Аз сега само стоя и си ги представям, а нищо не знам как се прави.  Embarassed
МОЛЯ ВИ, нали е готварси форум и тук се учим ...  Wink

 Question  Question  Question Tintiri-mintiri как се правят пълннени чушки със сирене и яйца?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 351
ЕЕЕЕЕЕЕЕй , част от Американската мечта са бургерите и полуфабрикатите бе Пела,какви са тия пълнени чушки?
Ама айде от мен да мине ще ти кажа рецептата:
Ако ги правиш със стерилизирани чушки-
 смесваш 4-5 яйца с натрошено сирене,така че да се получи гъстичка смес.Пълниш чушките и ги овалваш парво в яйце и после в брашно.После ги пържиш в повечко горещо олио.

Ако използваш пресни чушки:
Пак смесваш яйца със сирене,изтърбушваш чушките и ги пълниш.Нареждаш ги в тавичка с мазнина и много малко вода и ги ПЕЧЕШ на силна фурна.

Като ги направя жена ми Ренци се залисва от ядене-питай я?
АААА и да не забравя-за цветно пране Ариел колор е най добре Wink
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
И тука да се отчета:
 Спаначено руло с доматен сос

500г. картофи, 500г. спанак(може и замразен, може и пресен), 3 сурови и 3 сварени яйца, масло(около50гр.), сол, черен пипер, сол и чесън. А и доматен сос (не е много задължителен, става и с кисело мляко).
 Картофите се сваряват, обелват и настъргват, спанака(ако е пресен се попарва с вряла вода, отцежда се и се реже на много ситно, след което се тиква в тиган с малко мазнина и чесън за най-много 5 минути., отцежда се и се смесва с картофите, суровите яйца, сол и черен пипер. Сместа се разбърква хубаво и се разстила върху влажна кърпа на кора, в единия и край се слагат цели 3-те сварени яйца и се навива на руло, слага се в тава и се залива с разтопеното масло.Пече се на умерена фурна, реже се на филийки и се сервира с доматен сос(или както вече казах - кисело мляко).
Цитирай
Бомбото, как точно става навиването на руло? Не е ли малко редичка сместа?!? ( ще ме извиняваш, но съ готвачка от няма и година ) Embarassed .
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Изобщо не е редичка сместа, тамън си е даже и много лесно се навива на руло задължително върху влажна кърпа. Не е трудно хич. Laughing
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Цитат на: БАШтаткото
ЕЕЕЕЕЕЕЕй , част от Американската мечта са бургерите и полуфабрикатите бе Пела, какви са тия пълнени чушки?


БАШтаткото,
да сигурно, ама не и на българите в Америка. Сандвичите, полуфабрикатите и пиците им са ужасни. Ядеш ги, ако жена ти е дебела и мързелива американка, поръчваща храна по телефона. Laughing

Цитат на: БАШтаткото

Ако използваш пресни чушки:
Пак смесваш яйца със сирене,изтърбушваш чушките и ги пълниш.Нареждаш ги в тавичка с мазнина и много малко вода и ги ПЕЧЕШ на силна фурна.


В момента ги правя. Цялата къща ухае страхотно.  Wink Довечера ще споделя как са на вкус.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора