За да не ти потъне тортата , може би не трябва да сиропираш много...по-умерено. При добре замазана с маслен крем торта , не би трябвало да има проблем. Е ако сложиш много фигурки , няма начин да не подаде , но всичко зависи от това колко са тежки. Ето на тази торта си личи че"потъна" , но колата тежеше поне 200гр а и малкия я взема от тортата поне 5 пъти , и накрая се получи с дупки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804&pid=12382844 . Личи си че съм прекалила със сиропирането , нали . 3тия етаж стана тумбест . 2-рия също е пандишпан
Фигурките , пак е относително. Колко са големи , дали е влажно при вас. Малките съхнат бързо , по големите може и до седмица.
Шемет дъмитата не са скъпи 1-2$ , зависи от размера. За съжаление може да си ги вземеш единствено от магазин за "кейк съплайс" . Но аз режа 2 стериопора по 2инча и ето "дъми" поне у дома стериопор колкото искаш и инструменти за изрязване
Мари същия пандишпан правя и аз Е определено не е много лесно да го загладиш след като тортата е пълна с крем....но Американо-Английски( в САЩ съм аз) блат, тип маслен у дома не е на почит . Като си сглобиш тортата остави я поне 3-4 ч да си поеме от крема и тогава покривай (става по стабилна) Аз винаги оставям тортите да пренощуват преди да покрия