Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 114
Имам си тука няколко моркова домашно производство, и понеже ще захранвам бебка след 10 дни ми се иска да ги запазя, та и да има за по-нататък. В момента са в кофичка с пръст, имат малко от зелената част. Така ли е правилно? Чудя се обаче дали да не сваря малко и да ги замразя... Че няма да има полезни вещества вътре останали след замразяването, няма, но поне няма да са нитратни.
Цитирай

В детски очи и мъжко сърце!

Мнения: 1 006
Значи, не знам доколко  е правилно, но аз правя така:
без да ги мия и без зеленкото отгоре, ги слагам в кутия от сладолед Embarassed Embarassed Wink с добре затварящ се капак и така в хладилника - последните от мама домашни така карат вече седмица и Калина ги пие с кеф! Very Happy
Цитирай
Значи, не знам доколко  е правилно, но аз правя така:
без да ги мия и без зеленкото отгоре, ги слагам в кутия от сладолед Embarassed Embarassed Wink с добре затварящ се капак и така в хладилника - последните от мама домашни така карат вече седмица и Калина ги пие с кеф! Very Happy
Всеки морков увивам в хартия/вестник и тогава нареждам в кутията. И не затварям капака плътно, за да могат да дишат морковите.

Така съхранявам и цвекло.
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Ако имате много моркови и искате да съхраните дълго, най-добрият вариант е да го направите като ги заровите в пясък без да ги миете предварително. Може да изкарат зимата така.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.