Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 авг. 2005, 15:09 ч.
  • Преглеждания  2 317  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 114
Имам си тука няколко моркова домашно производство, и понеже ще захранвам бебка след 10 дни ми се иска да ги запазя, та и да има за по-нататък. В момента са в кофичка с пръст, имат малко от зелената част. Така ли е правилно? Чудя се обаче дали да не сваря малко и да ги замразя... Че няма да има полезни вещества вътре останали след замразяването, няма, но поне няма да са нитратни.

Реклама
# 1
  • В детски очи и мъжко сърце!
  • Мнения: 1 006
Значи, не знам доколко  е правилно, но аз правя така:
без да ги мия и без зеленкото отгоре, ги слагам в кутия от сладолед Embarassed Embarassed Wink с добре затварящ се капак и така в хладилника - последните от мама домашни така карат вече седмица и Калина ги пие с кеф! Grinning

# 2
Значи, не знам доколко  е правилно, но аз правя така:
без да ги мия и без зеленкото отгоре, ги слагам в кутия от сладолед Embarassed Embarassed Wink с добре затварящ се капак и така в хладилника - последните от мама домашни така карат вече седмица и Калина ги пие с кеф! Grinning
Всеки морков увивам в хартия/вестник и тогава нареждам в кутията. И не затварям капака плътно, за да могат да дишат морковите.

Така съхранявам и цвекло.

# 3
  • Дива Индия
  • Мнения: 526
Ако имате много моркови и искате да съхраните дълго, най-добрият вариант е да го направите като ги заровите в пясък без да ги миете предварително. Може да изкарат зимата така.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт