Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 089
На 6-ти юни 2009 в Ню Орлеанс на 69-тата научна сесия на Американската асоциация по диабетология Erica P. Gunderson, PhD представя резултатите от 20 годишно изследване върху 1390 жени на възраст между 18 и 30 години при започване на изследването.
Изследването е фокусирано върху така наречения метаболитен синдром, при който освен че е налице наднормено тегло или затлъстяване, е увеличен рискът от диабет и сърдечносъдови заболявания.
При започването на изследването през 1985-86 година нито една от жените не е имала метаболитен синдром. В края на изследването, 20 години по-късно, 704 жени са имали поне едно бебе, а 120 са диагностицирани с метаболитен синдром.
Метаболитният синдром е бил значително по-рядък при жените, които са съобщили, че са кърмили бебетата си. Установена е зависимост, че колкото по-продължително са кърмили децата си през първите 9 месеца след раждането,толкова по-малка била вероятността да се установи метаболитен синдром в следващите години.
Причината за това все още е неясна, но резултатът е независим от мерките на жената преди забременяването, от боди мас индекса (BMI), начина на живот или социо-икономически фактори. Резултатите са дори по-категорични при жени, които са развили гестационен диабет ( диабет на бременността).
Erica Gunderson, PhD споделя: "Жените които са кърмили повече от месец своите бебета имат значително по-малък риск да развият метаболитен синдром в следващите години. И още едно допълнително откритие - кърменето дава дългосрочни позитивни ефекти върху здравето при жени с история за гестационен захарен диабет"

А ето това е източникът - http://www.webmd.com/baby/news/20090608/breastfeeding-cuts-metab … me?src=RSS_PUBLIC

# 1
  • София
  • Мнения: 8 803
Дано нямам метаболите проблем,мисля да кърмя дълго и второто бебе.Simple Smile

# 2
  • Мнения: 7 701
Звучи много добре Simple Smile Надявам се този синдром да ме подмине.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 089
Ето и още една статия във в. Труд -  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=80833

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт