Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 авг. 2005, 18:11 ч.

Кьополу

  • 1 002
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 157
Можете ли да ми кажете как се прави кьополу за консервиране

Мерси много
Miles

# 1
  • София
  • Мнения: 126
Можете ли да ми кажете как се прави кьополу за консервиране

Мерси много
Miles

Ето моята рецепта - мнооого е вкусна:
Изпичаш цели патладжани небелени, като изстинат ги обелваш /ако си ги задушила под капак след изпичането става супер лесно/ и ги оставяш да се отцедят от черната вода. Отделно печеш червени чушки и тях ги обелваш - на мен пропорцията ми е 2 капии на средно голям патладжан. Обелваш и няколко глави чесън, измиваш 1-2 връзки магданоз.
В буркана редиш патладжан + 2 капии + 2-3 скилидки чесън + нарязян на не много ситно магданоз + 1/2 ч.л. сол /гледай да не прекалиш, после можеш да си доосолиш, но обратният вариант е труден!/. Затваряш бурканите и вариш 50-60 мин.след завиране на водата.
Ако не обичаш с капия, може и без, вкъщи така го ядем.

Аз не смилам нищо, всичко цяло в буркана, а след отварянето пасирам - запазва се невероятно свежо, все едно е прясно. Ако решиш да го мелиш предварително вкусът и цветът на къопоолуто се променят от варенето.
След пасирането смесваш с малко майонеза, пресен магданоз ако има и сервираш /аз слагам и оцет/
Някои слагат и орехи, ние не обичаме.


# 2
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз слагам в буркана и един среден домат , а чесъна след като го отворя .

# 3
  • София
  • Мнения: 126
а не става ли много воднисто с домата?
а за чесъна си права, може и да не се слага, а след това задължително!

# 4
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Изпичам патладжаните и след като им отцедя чернилката, ги обелвам и  натъпквам цели  в буркани. Не слагам сол, понякога добавям по една изпечена ЗЕЛЕНА ПИПЕРКА на буркан. Стерилизирам 1 час. През  зимата са съвсем свежи. Тогава вече им добавям чесън и т.н.

# 5
  • Свищов
  • Мнения: 1 616
Да кажа мама как прави кьопоолу, ама да знаеш, че е голяма играчка! Изпечените и обелени чушки и патладжани се смилат, прибавят се и смлени домати (може и моркови). Всичко това се слага на котлона, прибавя му се олио и се вари. Трябва непрекъснато да се бърка, защото бързо загаря и се захваща за дъното на съда, да не говорим като заври как пльока и пръска по всички посоки. Като се сгъсти е готово, след което се слага в бурканчета и се заваряват. Голяма хамалогия е, но резултатът си заслужава!!!! Вече като се отвори бурканчето, може да се прибави счукан чесън и майонеза- става божествено! Иначе често правим кьопоолу, което е за непосредствена консумация- печените чушки и патладжани се наситняват (или счукват), прибавят се ситно нарязани домати, сол, счукан чесън и готово!

# 6
  • Вече на село
  • Мнения: 554
А аз не пасирам продуктите за кьопоолуто, режа на ситно, така не се разтича Naughty

# 7
  • out of space
  • Мнения: 7 540
Аз слагам в буркана и един среден домат , а чесъна след като го отворя .

Рецептата на beaby ми звучи супер и ще я пробвам, но обичам и домат в кьополуто, къде го слагаш в буркана- най-отгоре или?

А и да питам- нещата в буркана тъпчат ли се, слага ли се олио?

# 8
  • плевен
  • Мнения: 1 382
Ако си го правите за консумация в близките дни може да прибавите и смлени орехи.  bouquet .Аз лично го предпочитам с много магданоз

# 9
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 731
Едно   bouquet на Ерика, за това, че каза за патладжаните в микровълновата !
Много бързо става  Hug Grinning

# 10
  • Според сезона
  • Мнения: 296
няма значение къде в буркана е домата - уплътнявам как падне. Не става воднисто - и без това после се поизцежда малко

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт