Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 4 556
От около месец махнахме памперса и щерката ползва гърнето по предназначение. Иска ми се да започна да я извеждам и навън без памперс, но се сблъсквам с няколко проблема. Неведнъж тук е говорено много подробно, колко е просташко децата да опикават градинките, каква липса на култура, възпитание и т.н. важни и ценни неща се разкрива при подобни действия. Аз не искам да съм простакеса, затова съм в сериозно затруднение как да постъпя.
Площадката е на 10 минути път от нас. Значи е изключено да се прибираме за тоалетна.
Ако взема гърнето с мен, какво трябва да направя със съдържанието му, предид, че то ще се употреби поне няколко пъти по време на престоя ни в градинката.
Тоалетни наблизо няма, не и на по-малко от 5 - 10 минути, което детето не би могло да устиска, разполагам с около 15-20 секунди време за действие.
Градинката е голяма, има храсти и дървета, но в участъците, където те са по-концентрирани, изскачат разни чичковци, с които не искам да се сблъскваме отблизо.
Другите деца, които са без памперс, ползват тревните площи около площадката.
Най-малко 50-те кучета, които минават през парка всеки ден, ползват останалите тервни площи.
Как да процедирам, за да не съм простакеса?

# 1
 • София
 • Мнения: 4 727
Съдейки по поста ти,ти си много отговорен и съвестен човек.
Единствената ти грешка е,че си сбъркала държавата в която да се родиш.(това го приеми като шега,но има и доза истина,вкъщи много често се шегуваме с това.)
За кучетата-нямам думи.
Да носиш гърне е глупаво и неудобно.
За децата-не ми е правило лошо впечатление,ако някое се изпишка на тревата.
Ако се изака-не е много приятно.Аз лично бих си носела салфетки  на които да си свърши работата и после бих изхвърлила при другите отпадъци.

# 2
 • Varna
 • Мнения: 190
Ние в момента се учим на гърне, но рано или късно ще се сблъскаме с подобен проблем. Бях видяла една майка от форума, Биляна (ако греша да ме извини), която показа тип сгъваемо гърне, от mothercare. Възмущавам се от подобни гледки на изхождане на децатаг, където й да е. При голяма нужда мисля да ползвам найлонови торбички, с които да събирам отпадъците... за друго не се сещам, но за пишкането, наистина...

# 3
 • София
 • Мнения: 5 399
Аз съм простакеса - изпишквам най-безсрамно малкия там, където го завари нуждата - в градинката или на улицата.  Crossing Arms Много повече ме е гнус от градската тоалетна или тоалетната на някое заведение / Мол, отколкото от тревните площи. Освен това ние не стоим само в близката градинка, обикаляме насам-натам. Та не мога да знам къде се намира най-близкото място за изхождане и да преценявам разстоянието в метри и в минути.  Tired Също така младия господин върви в комплект с колело, храна, аксесоари, допълнителни дрешки. Къде да го туря това гърне???  newsm78

# 4
 • на запад
 • Мнения: 2 614
А и аз съм простакеса, явно...
Освен това кърмя и на обществени места (вече не, че кърмачето е голямо, но преди интензивно)
И както вече писах в друга тема, не е проблем на детето, че се е родило в БГ и тук нормални и чисти обществени тоалетни няма. Гърне не мога да нося, поради изброените от Бръмбазела причини, просто трябва детето да излиза само с гърне навън, защото няма да мога да нося и колелото, играчките и т.н., а като поиска да играе с играчките на вашите деца в пясъчника, например, вие ще ме гледате изпод вежди защо не съм и взела нейни!

И после следва резонния въпрос - след като няма обществени тоалетни - къде ще изхвърля съдържанието на гърнето? Ако намеря заведение наблизо и то е ваше - ще ме пуснете ли да мина през него (докато е пълно с клиенти) с гърне пълно с нещо-си-там, за да го изхвърля в тоалетната?  Mr. Green

# 5
 • sofia
 • Мнения: 5 967
Ох, с малкия как да е....все до някой храст или контейнер, ама големия ми син не може да стиска.......на няколко пъти се е изпускал, докато се доберем до подходящо място (и не става дума за пишкане).
Това е положението, може отстрани да е грозно, може да е всичко, ама поне си събирам отпадъците (за разлика от болшинството кучкари).
Дори и да намериш място на гърнето, къде ще изхвърлиш съдържанието е по-интересно, как ще го носиш пълно и пр.  айде да не задълбаваме  Laughing

# 6
 • на запад
 • Мнения: 2 614
Неведнъж тук е говорено много подробно, колко е просташко децата да опикават градинките, каква липса на култура, възпитание и т.н. важни и ценни неща се разкрива при подобни действия. Аз не искам да съм простакеса, затова съм в сериозно затруднение как да постъпя.


Ето това удебеленото ме заинтригува! Това място тук ли определя ценностите ти? Това, че някой тук е написал нещо, което противоречи на твоя мироглед - ще те накара ли да го промениш, за да се харесваш тук?
Може и да не ми отговаряте!  Peace

# 7
 • София
 • Мнения: 1 155
И аз съм от ПРОСТАКЕСИТЕ, които изпишкват детето си в храстите. Намирам го за гадно, но нямам друг избор след, като в нашия парк, а и в другите такива, НЯМА тоалетна. Къде да изпишкам детето си? Немога да си мъкна гърнето от в къщи, а вече ходи без памперс...така, че единственото решение е това. Децата пишкат в храстите, а къде се изпикават бездомните ,а и домашните кучета...пак в тревата. Така, че след, като не ми осигурено място, където, да изхождам детето си, ще го изхождам в тревата. Това е!

# 8
 • София
 • Мнения: 9 006
Крайно време беше някой да повдигне тази тема, че се оспамиха много други.
И те приветствам в клуба на простакесите, то май друг клуб едва ли е възможно да има! Въоръжаваш се с пликчета, мокри и сухи салфетки, набелязваш си някое храстче и се позиционираш така, че да можеш да притърчиш с детето за въпросните 15-20 секунди.

# 9
 • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
 • Мнения: 2 976
Ами ние търпим за пишито и нямам проблеми навън. Обаче за акито - положението е сериозно . И какво правя аз- просто си нося сълфетки, пликче, избърсвам увивам и изхвърлям.
То и в белите държави няма тоалетни до площадките.

# 10
 • Мнения: 9 990
Но там глобяват за опикаване.За това ползват памперс. Thinking

# 11
 • Мнения: 4 928
Въоръжаваш се с пликчета, мокри и сухи салфетки, набелязваш си някое храстче и се позиционираш така, че да можеш да притърчиш с детето за въпросните 15-20 секунди.

Освен това, се въоръжаваш и с каменна маска на безразличие и непукизъм, защото, повярвай, все ще се намери някоя НЕ-простакеса, която да те изгледа лошо или да направи някакъв коментар.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 2 631
Когато няма кучета по площадките и Морската градина, които не ползват градски тоалетни, ще се замисля и аз къде да изпишквам детето си  Peace

# 13
 • Мнения: 2 367
Ау че много сме били Hug Мен нали ме приемате в клуба Mr. Green
Ако има тоалетна я използваме , ако не храстчетата вършат работа.
За по големи неща може да стиска дълго и винаги намираме къде.
Ама въобще не ме интересува кои как гледа .Ако аз клекна вече ще е грозно и смешно .Но за малко дете което не може да се стиска го намирам за нормално.

# 14
 • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
 • Мнения: 2 976
Когато няма кучета по площадките и Морската градина, които не ползват градски тоалетни, ще се замисля и аз къде да изпишквам детето си  Peace
Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт