Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

у дома

Мнения: 2 248
кълновете са на по4ит в нашето семейство напоследък-присъстват във всяка салата,но ми омръзна еднообразието-купувам готови от Била-искам аз да си направя
търсих из темите,но не намерих практи4ески съвети как то4но да си произведа кълнове за салати-имам спомени от училище и горе-долу ми е ясна схемата,но ако някой го прави редовно да сподели опита Praynig и тънкостите при разли4ните видове
купила съм соя,леща и овес-помагайте Praynig
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 784
Аз си правя понякога. Very Happy
Първо ги измивам ,накисвам в една купа с вода и похлупак и държа една нощ,или в хладилник или на по-хладно и тъмно място .После изцеждам водата на другия ден и ги изсипвам в широк съд като гледам да има останала вода,не трябва да са съвсем на сухо останали.Държа отново или в хладилник или на тъмно и хладно място похлюпени отгоре.След 24 ч. може и да са готови ,но ако още не са знай,че не трябва да са сухи,трябва да има влага.След  още 12-24 часа със сигурност са готови. Така процедирам аз. Peace
Цитирай


Мнения: 186
и аз периодиЦки  си правя.Ползвала съм соя и слънчоглед.Правят се по един и същ начин- Iво се накисват мн добре за няколко часа в топла вода ,изцеждат се и се поставят в буркан,на дъното на който слагам марля нагъната на много пластове/тя трябва постоянно да е влажна,щото точно тя им доставя толкова нужната на семената при покълването им влага/.Не забравям да сменям водата долу горе през 12 ч.за 2-3 дни правят кълнове,ям ги цели.Като сменя водата изплаквам и марличката.Не винаги се получава,обаче Thinking-ако не съм уцелила нужната температура или друго условие...или изгниват,или ...В момента съм си накиснала соя 35
Цитирай

у дома

Мнения: 2 248
на каква температура трябва да покълват?
аз си представях на топло и светло до прозореца-а тук чета тъмно и хладно newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 700
http://shop.zoomania.org/components/com_virtuemart/shop_image/pr … a5a5b94a320ee.jpg В големите вериги магазини продават от тези съдове за покълване на семена.
Цитирай


Мнения: 5 176
Аз съм пробвала върху памук, обаче имаше влакна после.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 784
на каква температура трябва да покълват?
аз си представях на топло и светло до прозореца-а тук чета тъмно и хладно newsm78

Много бързо ще вкиснат,горещо е.
Аз споделих моя начин,но ако някой сподели друг може и да пробвам.

ellia и аз си търся такива съдове,в Бургас не мога да открия за сега. newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 700
kloie,във Варна в Пикадили-център непосредствено преди щанда за зеленчуците има стелажи със семена,там съм ги виждала на цена около 30лв.Във интернет магазин някакъв също съм попадала на тях,но кой точно беше сайта newsm78
Цитирай


Мнения: 527
kloie, в Пикадили-Бургас го има този съд. До зеленчуците са намира.Има и семена за покълване. Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 280
Случайно попаднах на темата, но благодаря много за съвета за съда. Ще потърся в Пикадили в Стара Загора.Дано да има.Отдавна се каня да включа кълновете в менюто на семейството ни, но досега все не беше дошъл ред.
Цитирай

София

Мнения: 5 293
МЕРЕЛИН с уреда е много лесно. Горещо го препоръчвам.
Цитирай


Мнения: 2 094
Един вариант е в салата ,но щом са ти омръзнали,можеш да опиташ с  плодово кисело мляко кисело мляко.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 784
Блгодаря мацки,   bouquet Пикадили ми е далече,но щом има ще отида да си взема. Още веднъж Благодаря !!  bouquet Hug
Цитирай


Мнения: 527
kloie, а по-удобно ли ти е в центъра. Ако да- ще проверя нещо и ще ти пиша на лични.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 784
Мерси мила,  Hug да аз живея във Възраждане  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора