Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юни 2009, 15:43 ч.

Как да позная краве ли е кравето масло ?

  • 5 726
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 232
Имате ли някаква идея как да позная дали едно купешко краве масло е наистина от краве мляко или е от растителна мазнина ? Щото чета разни публикации в нета и вече ептем обърках понятията кое е масло пък кое прикрита форма на маргарин.

# 1
  • Мнения: 5 003
Аз купувах на Вълчев, но нещо ми се троши и аз се чудя истинско ли е или не.После минах на Верея и Маджаров, то се маже и пак тоя въпрос ми изниква.Ще следя!

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз пък гледам да е твърдо....Ако е меко в хладилната витрина на магазина,значи има маргарин повече....
Напоследък купувам едно датско "Лу.....нам кво си " беше...Трябва да погледна в хладилнка как беше фирмата Laughing
Много съм доволна от него....По-скъпичко е и на вкус е като едновремешния вкус....Пък какво е вътре - не знам.... Rolling Eyes

# 3
  • София
  • Мнения: 154
Аз пък гледам да е твърдо....Ако е меко в хладилната витрина на магазина,значи има маргарин повече....
Напоследък купувам едно датско "Лу.....нам кво си " беше...Трябва да погледна в хладилнка как беше фирмата Laughing
Много съм доволна от него....По-скъпичко е и на вкус е като едновремешния вкус....Пък какво е вътре - не знам.... Rolling Eyes

И аз купувам това "Лу...нам кв'о си" датското. От българските засега май не съм попадала на добро. Също се ориентирам по твърдостта. За съжаление съм чувала, че и вносните масла са били подложени на доста драстични и вредни процедури, които в никакъв случай не отговарят на стандартите за качество. Преди време дали тук, дали в друг форум по този въпрос беше писал българин, който е работил в цех за производство на краве масло в Германия. Та не знам... Ще следя с интерес темата.

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 682
Лурпак е маслото датското, чудесно е. Иначе те имат и маргарин, който е в кутийка. За да е масло аз купувам немските, а аз детето задължително Президент, българските съм ги подложила на тотално съмнение Naughty.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Лурпак е маслото датското, чудесно е.
Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Ха,така беше! Мерси!   bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 4 232
Ама дами аз питам как познавате, че е масло, а не каква марка харесвате. Разбрах май, че единия критерий е да е твърдо в търговските хладилни камери.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Едва ли ще можеш да разбереш по външен вид,защото е много възможно дадено масло да има оцветители и пак да го докарва на цвят ....
Да ти кажа честно и на вкуса много не вярвам,защото имат есенции...
Навремето купувах един маргарин,който на вкус си беше като чисто масло,ама си беше маргарин за съжаление....Но цвета и вкуса направо може да те излъже...

Така,че засега само по твърдостта се ориентирам,пък какво има вътре не знам  Tired

# 8
  • У нас
  • Мнения: 365
Аз купувам мандраджийско масло ,тези в пакетчета са ми много съмнителни

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
Мандраджийското малко пак ми стои меко.Купих зимата за голямото месене по празниците,ама пак не ми беше по критериите Mr. Green...Пък и на вкус не ми харесва,ама това е друг въпрос.....

# 10
  • Мнения: 5 175
Аз взимам обикновеното българско, твърдо е като камък Rolling Eyes.
Критерии нямам.

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 510
Оххх, и на мен ми е болна тема истинското масло. Купувах Милрам, но ми се струва, че вече не е 100% масло. Ето защо си мисля така. Сравнявам го с масло, купувано от Турция. Значи...понеже държа маслото в хладилника (нормално) и злоядото ми дете като ревне, че иска филийка с масло и трябва да стане веднага. Затова разтопявам  (по-скоро омеквам, но понякога поиспускам и се поразтапя) маслото в микровълновата фурна. При турското и още една марка немско (алпен ...) след като се разтече маслото и после като стегне не е с променен цвят. При Милрама-а след като се поразтопи и след това стегна и стана на някакаква странна жълта на цвят маса ...Офф ...ако въобще нещо ви е станало ясно от моите обяснения  ooooh!
Та все още експеримента ми е скромен, но като си купя друга марка масло ще пробвам да видя дали ще го има този странен жълт цвят, който според мен показва, че не е масло "маслото"  Peace

# 12
  • Мнения: 4 443
Кравето масло е дълготраен продукт, съдържащ около 80% мазнини. Използва се както за директна консумация, така и като съставка, необходима за приготвянето на други ястия. Изходната суровина за получаването му е прясна сметана, произведена от натурално краве пълномаслено мляко след процес на пастьоризация, физично зреене, избиване, нагнетяване и пакетиране.

Ако пише значи под 80% на пакетчето масленост е масло дръжки.
Не мисля, че има как да познаеш освен да го дадеш в лаборатория.

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 943
критрии ли викаш...  Thinking
Завирам си цялата муцуна в пакета  Blush и само да ме лъне някаква си миризмичка  Sick или дори да има лек дъх  Sick, го махам и продължавам душенето.
Предпочитам Президент, но купувам и други, предимно чуждоземски масла.
В последно време сериозно обмислям варианта, да се откажа да ползвам каквато и да е мазнина и то доживот.

# 14
  • Мнения: 4 202
Някъде бях чела или пък по телевизията казаха, не помня, че когато се разреже не трябва да има разлика в цвета. Ако се получи такава, значи има разстителна мазнина.
Аз купувам Президент, насипно се изкушавам да пробвам, ама май не смея.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт