Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Клюкарник
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора


Мнения: 14
Тази такса, която плащам всеки път, когато ми изключат тока БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, взе да ми писва да я плащам вече! Не ме научиха! Всеки път това наказание.
А не трябваше ли като всички други- банки, телефонни оператори, ВиК, тв доставчици и пр
да ме уведомят, че имам неплатена сметка за сумата от ... лв и време да я платя до ..еди кога си, иначе следва преустановяване на ел енергията и за възстановяването на която, /освен сметката за ток/ ще бъде заплатена от мен и такса включване в размер на ... лв.
?
Много ли е това, което искам?
Или умишлено не се прави?
Любопитно ли ви е и на вас колко пари правят месечно  по този начин нашите доставчици на ток?
Цитирай

Бургас/София

Мнения: 167
Да разбирам ли , че често се случва това със изключването поради неплатени сметки. Веднъж в месеца отивам и плащам всички сметки, досега никога не са ме предупреждавали че имам да плащам. На всяка фактура има срок  на плащане ( аз съм към ЧЕЗ) и кога ще  го изключат при неспазване на този срок.
Цитирай

София

Мнения: 123
Така както са представени нещата май доста често ви изключват тока -  
                                                                                                                                                                                                                                        Тази такса, която плащам всеки път, когато ми изключат тока БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, взе да ми писва да я плащам вече! Не ме научиха!  


На всяка фактура , е написан крайния срок за плащане и датата от която ще бъде изключен тока , ако не е платен.
Не получавате ли такива фактури?

И не ми е любопитно колко пари правят месечно  по този начин нашите доставчици на ток , просто плащаме в срок и по този начин не им позволяваме да "правят " пари.
Цитирай

В светлото бъдеще на своята приказка...

Мнения: 202
Много ли е това, което искам?
Не, но малко само е нужно да отделиш минутка от безценното си време и да се вгледаш в една от фактурите, за да ти стане ясно, че то си има фиксирани дати за следващо отчитане на ел. енергията, краен срок за заплащането на определената сума и т.н.
Ако не ти е ясно що е то фактура и за какво по - точно служи, обещавам да се включа с по - подробни обяснения!
Цитирай

Ямбол

Мнения: 20 536
Какво значи "Без предупреждение"?
Не знаеш, че след като не си платиш ток в упоменатия срок, следва изключване? Не знаеш, че дължиш сума за повторно включване, тъй като вината за изключване и отново включване е твоя?
Не разбирам кое точно те възмущава, самата такса или това, че не знаеш, че ще те глобят?

Ние сме към EVN и таксата е 10лв., случвало се е да пропуснем да платим за асансьора или стълбището, поради нередовни съседи, но после те си поемат глобата. А често ни изчакват и по 3-4 месеца, без да ни изключват.
Цитирай

Varna, Bulgaria

Мнения: 462
Аз пък се чудя защо никога не съм получавала фактура за разхода на тока? На каква база плащам? Нямам и хартийка даже, само бешежката за плащането.
Може би трябва да отида и да се "помоля" (молба да пусна визирам), или да напиша заявление , че искам да получавам фактури..
Ако изброя познатите и приятелите, които получават фактури от ЕОН, то ще се съберат на пръстите на двете ми ръце, а и не са ходили да се "молят" да получават такива. Оказва се , че избирателно подбират "късметлиите" които получават тази белешка-фактура!
Цитирай


Мнения: 14 280
Точно с този съконтрахент се разбирам добре и не съм плащала нищо, различно от дължимото му се по фактура за разходите, които съм направила, чиято стойност проверявам две седмици преди края на месеца в интернета. Когато плащам си получавам и една дълга "бележка", на която пише какво и защо.
Тази такса има и наказателен характер- плащайте си навреме сметките за това, което сте разходили.
Цитирай

как къде? - в БГ

Мнения: 298
Ми ти чакай да те поканят с топли кифлички и кафе да си платиш сметката. Айде веднъж-дваж случило се да закъснееш,но разбирам,че твойто е системно.
Цитирай


Мнения: 14
Ми случи ми се през последната година и половина да закъснея няколко пъти и така от мен имат поне 100 лв, но интересно е , че всеки път има и други като мен, дори ми се е случвало да чакам на опашка да им дам тези пари.
По-важното е според мен, че хората имат право или по-точно имат права!
И логично е институции и др, с които ти имаш отношения, и си лоялен клиент, платец, гражданин, Човек да се държат цивилизовано, а не грубо или неправомерно.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 895
Е ти малко трудно се връзваш с лоялен клиент,при положение че не ти се случва за първи път Rolling Eyes
Цитирай

В светлото бъдеще на своята приказка...

Мнения: 202
По-важното е според мен, че хората имат право или по-точно имат права!
В твоят случай кои права по - точно смяташ, че са ти нарушени? Би ли обяснила малко по - ясно и конкретно, че аз наистина все още не мога да разбера в каква нередност се изразява претенцията ти.
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Тази зима на мъжа ми на ржоденният ден точно, ни спряха тока.  Laughing  Е вярно, че беше 22. Януари, а не бяхме платили за Ноемрви. Хората звънели, звънели, да предупредят че спират, но ни нямаше. 19лв ни взеха
Цитирай


Мнения: 413
На самата бележка е написано, че за неспазването на срока за плащане, токът ще бъде спрян. /написан е дата и час на спиране/
Цитирай


Мнения: 9
По-важното е според мен, че хората имат право или по-точно имат права!
А задължения имат ли
Цитирай


Мнения: 4 340
Абе хората правят рекламни кампании да се отказваме от хартиените фактури/ извлечения, вие писма да ви пращат искате. Ако толкова ви трябват, сигурно ще се съгласят да ви изпращат. А фактурата е бележката, която получаваш при плащане. На мен са ми пращали винаги писмо да си погася задълженията, когато съм закъснявала няколко дни след крайния срок.

Авторката не виждам за какво се жали, тя си е нелоялен клиент отвсякъде. Имаш право да ползваш, ако си си платила. Те така е в живота.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора