Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • софия
  • Мнения: 89
Здравейте,искам да ви попитам нещо,но съм доста объркана и не знам как да започна.Значи имам си СПКЯ от доста време(цикъла ми е нередовен)последно ми дойде на 1.04 и от тогава го няма онзи ден бях на лекар.Тя видя,че няма бременност и ми пусна хорм.изследвания
Пролактин 14.48ng/ml    реф.ст. 1.9-25.5
Естрадиол 79 pg/ml    реф.ст. фол.39-189.0,овул.94-508,лут.48-309
LH  11.84 mIU/ml   реф.ст. фол.1-18,овул.24-105,лут.0.4-20.0
FSH  6.83 mIU/ml  реф.ст. фол.3.09-7.9,овул. 2.27-18.51,олут. 1.38-5.52
Каза ми,че FSH ми е малко ниско и затова имам малки кистички и не настъпва овулация и ми предписа Оргаметрил за предизвикване и после от 5 до 9 ден на МЦ Клостилбегит.Четох,че клостилбегита не се пие без да е видяно,че тръбите са проходими,че бил опасен.Благодаря ви предварително

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 12:26 от danito_77

# 1
  • София
  • Мнения: 2 898
По принцип би трябвало да ти е казал,че ЛХ ти е малко височко,което е вследствие на малките кистички и поликистозата,а това
където ти е кзал за ФСХ няма никаква връзка,този хормон е показател за яйчниковия резерв и ти е добре,а що с еотнася за пиенето на клостил-да,правилно си прочела че той с епие само след проверка на проходимостта на тръбите,моят съвет е да смениш този лекар.

# 2
  • Мнения: 19 804
Да добавя за клостилбегита , освен проходимост на тръбите и спермограма е задължителна.

# 3
  • софия
  • Мнения: 89
Значи преди да го почна задължително трябва да ги направим тези неща.Какво да и кажа на лекарката,че искам да ми се направят тези неща и после ще го пия или?

# 4
  • София
  • Мнения: 2 367
ами да така му кажи , а ако питаш мен най- добре смени лекаря, той трябва да ти каже кое как се прави, а не ти на него

# 5
  • софия
  • Мнения: 89
А тази цветна снимка поема ли се от ЗК и във всеки кабинет ли може да ми я направят аз ли трябва да си искам  Embarassed да ви попитам и още нещо къде може да се направи спермограма.Съжалявам ако въпросите ми изглеждат глупави

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 16:45 от danito_77

# 6
  • София
  • Мнения: 2 367
цветната снимка струва около 80 лв. не съм сигурна дали се поема от здравната каса. Прави се в рентгенов кабинет, не може всеки лекар да ти я направи. Алтернативата а цетната снимка е хидротубация, тя се прави од ултразвуков контрол, в клиниките по стерилитет ще ти го направят. Успех ти пожелавам и не пи клостилбегит без снимка или хидротубация. Ако мъжа ти не е правил спермограма да си нпарави, но в клиника по стерилитет, там тя се прави от биолози, а не от лаборанти. Тези неща зровиш са важни, няма смисъл да се ттовиш с хормони ако имаш проблем с тръбите или лоша спермограма

# 7
  • Велико Търново
  • Мнения: 186
Здравей, Дани! Когато аз правих снимка на тръбите, ми казаха че не се поема от здравнта каса. Все пак мина повече от година от тогава и не мога да ти кажа как е сега. Аз също пих клостилбегит без направена снимка и спермограма. Тогава нямаше кой да ми каже, че трябва и фоликулите да се наблюдават. Само по едната базална температура, тогавашната ми лекарка реши, че няма овулация. Пих клостилбегит месеци наред, докато не ми казаха тук във форума, че не се прави така. Дано момичетата да те ориентират към лекар, който ще обърне внимание на тези неща- спермограма, снимка за проходимост, и при прием на клостилбегит, задължително фоликуметрия.

# 8
  • софия
  • Мнения: 89
Много ви благодаря много сте отзивчиви.Аман от доктори

# 9
  • София
  • Мнения: 2 367
моля, моля нали затова сме тук, всеки да разкаже през какво е минал и да помгне ако може. Абе незнам дали е аман от доктори, просто трябва да намериш верния човек

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 84
Момичета,бихте ли погледнали и моите резултати от хорм.изследване-Правени са днес,на 5-ти ден,цикълът е след прием на Дуфастон,нямам овулация
Фоликулостимулиращ хормон (FSH) 16.6 IU/l фази:ф:3.85-8.8;ов:4.5-22.5;л:1.8-5.13;меноп:16.8--114
 
 Лутеинизиращ хормон (LH) 19.8IU/l фази:ф:2.12-10.90;ов:19.2-104;л:1.2-12.9;меноп:10.9-59
 
 E2 1062pmol/l фази:ф:88-420;ов:228-1960;л:295-1000;меноп:80-325
 
и от днес започвам Клостилбегит 1х1.Дали е проблем,че не ги пуснах на 3-ти ден или ми намирисва на ранна менопауза.На 33 год.съм но от две години имам проблем с овулацията.Миналата година имах ЛУФ, а тази-никаква овулация Cry

# 11
  • Мнения: 19 804
elena763 , странни са ти според мен хормоните, аз не бих започнала Клостилбегит без да ги види лекар. Това Е2 особено изобщо не трябва да е с такива стойности.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 726
Задължително си направи изследвания за яйчников резерв(инхибин и антимюлеров хормон),защото ФСХ ти е много високо и ако недай Боже ти се е поизчерпал трябва да се премине към АРТ!Има ли досега някаква причина за липсата на ову-висок пролактин,висок тестостерон или нещо друго.Клостила няма да ти помогне,ако не е открита причината за тези високи стойности на хормоните!Желая ти успех,но ти препоръчвам незабавна консултация с добър ендокринолог PeaceВсичко ще се оправи Hug

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 84
Лекарката ги погледна и каза ,че са много лоши тези резултати и съм за ин-витро.Но днес сутринта базалната Т ми е 37.Дано да е някаква ранна овулация,като гледам стойностите отговарят за ов. фаза Confused

# 14
  • София
  • Мнения: 3 726
Лекарката ги погледна и каза ,че са много лоши тези резултати и съм за ин-витро.Но днес сутринта базалната Т ми е 37.Дано да е някаква ранна овулация,като гледам стойностите отговарят за ов. фаза Confused
Съветът ми е да послушаш лекарката си,в случая мисля,че е абсолютно права!Не си губи времето,защото ако си с изчерпан резерв,са останали малко на брой годни яйцеклетки,които трябва да бъдат оползотворени при най-голям шанс за зачеване(т.е ин витро).Желая ти много успех,но наистина-действайте бързо Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт