Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 юни 2009, 22:00 ч.

Телепатията

 • 2 813
 • 18
 •   1
Отговори
Ще се престраша да пусна една тема, която считам за интересна, и в доста голяма степен свързан с нашето ежедневие.Попаднах случайно на нея, и ми стана доста интересна. Замисляйки се, в една или друга ситуация намирам доста общи неща от живота си, описани в статията. Вие как мислите?

Телепатията Размер на шрифта:  
Статията е видяна 1231 пъти Понякога имате чувството, че телефонът ще звънне... и той наистина иззвънява. Или знаете кой се обажда и се оказвате прави. Тананикате си някаква мелодия, пускате радиото - и чувате точно нея. Изведнъж ви обхваща тревожно чувство за приятел или роднина, а по-късно разбирате, че е бил в беда. Дали това са само случайности? Или - както много учени смятат - ползваме някакво общо съзнание с другите хора; може би с всички хора?

Изследователите са на мнение, че почти всички хора притежават телепатични способности, но в различна степен. За пример може да се вземе музикалният талант. Някои хора са природно надарени със способността да свирят и композират музика. Ако се упражняват, стават виртуози. Други дори да се упражняват и да работят упорито, остават посредствени изпълнители. Но почти всеки може да се научи да свири поне малко.

Телепатията е директно предаване на мисли от един човек на друг, без използването на обичайните сетивни канали за комуникация. Оттук идва и наименованието „свръхсетивно възприятие" или „екстрасензорно възприятие" (ЕСВ).

Въпреки че научно не е доказано, съществуването на телепатия е потвърдено с редица опити.

Друга форма на ЕСВ е предчувствието: паранормално знание за бъдещи събития. То акцентира не на мисловните причини за случващите се явления, а предсказва неща, за които субектът твърди, че вече са предопределени. Както телепатията и ясновидството, предчувствието не използва нормалните сетива.

Разказват се безброй истории за предчувстване на бъдещето в сънища или чрез други способи. Правени са тестове, в които хората е трябвало да предскажат примерно какви зарове или карти ще бъдат хвърлени, но статистическите резултати не са така убедителни, както при телепатията.

Телепатията е интуитивна. За примитивните видове тя е механизъм за преживяване. При нея се осъществява контакт между два разсъдъка, без помощта на честотите на петте физически сетива - зрение, слух, докосване, вкус и мирис.

Хората, които имат телепатични собности, успяват да се включат на честотата на мисълта, която искат да „прочетат". Все едно нагласяваш радиото на станцията, която търсиш. На малък брой хора това се удава лесно, но повечето не развиват телепатични способности, колкото и да се опитват.

Ключът към успеха са различни техники за медитация и концентриране на вниманието. Ако се упражнявате, ще постигнете някакъв успех.

Телепатията може да се включва и изключва, подобно на електрически ключ. Включвате я, когато концентрирате мисълта си в дадена насока. Понякога може да откриете, че другите постоянно ви „бомбардират" с мисли. Това може да ви влуди.

Човешката ДНК - в повечето случаи -не е активирана по начин, който ни прави естествени телепати. Ние изпитваме чувствата си в триизмерния физически свят. Телепатията доста ще усложни нещата. Естествено, никой няма да може да лъже и може би съществуването на човечеството ще бъде по-спокойно.

Сънищата носят телепатични послания. Ако тези послания не са от лично естество, а общо за света, се наричат „колективни сънища". В сънищата се движим нависоко и по-бързо от светлината. Преминаваме от едно събитие в друго, но времето не е обозначено. Колкото честотата е по-ниска, толкова по-малка вероятност има да постигнем телепатия. Когато съзнанието ни се връща към физическото тяло, колкото по-ниско до тялото слиза, толкова скоростта се забавя. Докато се събудим, и отново сме в скучното триизмерно пространство.

Влюбените е по-вероятно да са настроени на вълните на телепатията, защото когато си влюбен, си на високочестотно ниво.

Телепатия между членовете на едно семейство или между близки приятели е често срещано явление, тъй като те се научават да се нагаждат към честотите си. Като че ли в повечето семейства има някой - обикновено жена - с телепатични или психични способности. Когато някой е в беда, адреналинът се вдига и телепатията стига до този, който е „на същата честота". Винаги може да съществуват да ги разпознаем.

За близнаците също е обичайно да са в телепатични връзки един с друг, които понякога се запазват цял живот.

# 1
 • Мнения: 2 437
В интуицията, почти натрапчивите предчувствия вярвам.
В почти телепатичния усет между влюбени също.
Когато живееш дълго време с някого придобиваш усет да го "четеш" в голяма степен.
Това от личен опит, за останалото от статията не знам.

# 2
Тази тема наистина е много интересна. Незнам как , но един непознат човек , който стои наблизо (около мен) , усещам какъв човек е ( лош или не) . А също така, ако не е добър ,усещам страшно гадно напрежение . Може да изглежда смешно, но е така . 10-ина минутки ми трябват за да разбера човека срещу мен с какъв характер е .  Сигурно има много хора като мен .... newsm78

# 3
 • София
 • Мнения: 200
Докато не се овладее феномена не съм му фен. Веднъж предадеш мисъл друг път не. По скоро случайност.
Виж ако мога да не ползвам мобилен а да дрънна на милия в съзнанието си а тои да ми вдигне и си поговорим е това вече е нещо съществено.

# 4
 • Мнения: 836
Аз съм от тези, дето "прочитат" мисли.
Но, ми се струва, че се дължи на чиста логика.

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 00:57 от Силви_

# 5
 • под облаците
 • Мнения: 780
И аз съм  теле-патка. Първо прочитам желанията на детето и мъжа, и преди да се замисля съм им ги телепортирала, като глупава патка. Mr. Green

# 6
 • Ямбол
 • Мнения: 22 940
Аз се справям добре. Ти си dodyniki. Познах ли?
Изучи телекинезата и сега си на телепатията.

# 7
 • Мнения: 1 568
Вярвам ,че има хора с по-изострени сетива,но не вярвам,че някои ще ми прочете мислите!
Всеки говори,но никой нищо не е прочел и познал досега!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 1 573
А защо си анонимна?

Ще следя темата и ако не я опорочат, ще се включа по детайлно.

# 9
 • Мнения: 2 437

Проблема е този че на някой се разрешава по форума да се гаврят с други и обиждат и нападат, но ако се отвърне с подобаващ удар,(новия) , му се изтриват постовете или му се слага бан, ето за то ва става въпрос. Не може да има разлика, факт е че много хора участват в този форум и считам, че правилата важат за всеки един а не избирателно(дайте да видим кой ни е по симпатичен), може би поради тези причини не съм се регистрирала. Не обичам дискриминацията и разделението на хората, ...

# 10
 • Мнения: 2
Вярвaм в телепатията.

Вярвaм в рейки. Вярвaм в акупунктурата. Вярвaм в хомеопатията.

Вярвaм в наличието на чакри, на трето око, на ясновидство.

Случвало ми се с близки хора да 'чета мисли', 'да разбирам намеренията'.

Тялото ни може много неща, които на определен етап от развитието ни изглеждат 'чудеса'. После започваме да четем, да се интересуваме, да ги овладяваме постепенно и...така.

ПП. И аз не харесвам разделението на 'тези ми допадат'/'онези не'. Банчето и прехвърлянето на теми в по-незначителни подфоруми е само за вторите. Grinning

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 16:58 от bluenovelty

# 11
 • София
 • Мнения: 696
Вярвам в телепатията и в безкрайните възможности на човешкия мозък. Но дали някога ще се научим да ги управляваме?

# 12
 • Мнения: 483
Не знам дали е телепатия, но мисля, че на всички хора е присъщо някакво подсъзнателно усещане за отсрещния човек. Например: дали ще си допаднете с човек, който виждате за първи път или дали някой ви мисли лошо или добро и т.н. Аз със сигурност имам такава интуиция.
Може би всички я имат, но не всички й се доверяват. Повечето хора са по-склонни да пренебрегнат всичко свързано с подсъзнанието. Много по-лесно е да игнорираш едно усещане, което не можеш да си обясниш, отколкото да му се довериш. А и не винаги можем да сме сигурни, че разчитаме правилно интуицията си.

# 13
 • Мнения: 575
Интуиция и телепатия колкото си приличат, толкова са различни. Висшите степени в йогата могат да ви дадат отговор има ли, няма ли и що за животно е това. Потребителското общество и технократския век в който живеем са най-неблагоприятната почва за това естествено човешко качество. Затова когато ни се появи му нямаме доверие.......... абе и ние сме едни..........

# 14
 • Добрич
 • Мнения: 743
Телепатия,предчуствие,шесто чуство,интуиция,сънища...това са все усещания,с които са надарени най-вече жените,защото са по-сетивни,просто така сме устроени.Смятам ,че представителите на зодия рак,най-чувствителните хора,притежават най-вече тези качества.Майка ми и баща ми са раци,аз съм полу-рак.Безброй са случаите,когато взаймно сме усещали какво се случва с другия...,баща ми за нас не,само ние за него.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт