Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 юни 2009, 10:13 ч.

Странен проблем с куче

 • 5 918
 • 128
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 237
Здравейте !
Не съм очаквала че ще пусна тема по този въпрос, но положението вече е много изнервящо....  Confused
Повечето от вас като чуят проблем с улично куче, сигурно веднага се сещат за захапан или нападнат човек.Обаче не.При нас нещата стоят по друг начин.....А именно:
Преди около 3 години започна строежа на блока ни.Бяхме там всеки ден, толкова се радвахме на апартамента си ! Пред строежа се мотаеха две кучета – едно сиво и едно рижо.Мечо и Сара.  animal037  Тъкмо за Сара иде реч.Тя се привърза силно към нас, нали все бяхме там.Понякога и давахме къшей хляб, друг път просто я погалвахме.Но кучката ужасно  ни обикна и започна неотлъчно да ни следва.Научи се да спи в апартамента горе, пазеше го.Когато се нанесохме, неотлъчно стоеше долу пред вратата на входа и ни пазеше.Познаваше колата ни от далече.Не сме я хранили кой знае колко, тя по-скоро се привърза заради ласките които и давахме, много любвеобвилно куче е.Друготот куче почина и остана само Сара.Превзе целия район и стана по-уверена.И тук идва проблема – Сара започна да ходи навсякъде с нас ! До тук добре, ще си кажете.Но в Студентски град е пълно с глутници кучета.  Sad Особено по пътя за градината на дъщеря ми.Тръгвайки с нас, Сара предизвикваше тези кучета и те ни нападаха. Тя от своя страна се криеше в краката ни и те нападаха нас. Детето ми изпадаше в шок и дълго не можех да я успокоя, един ден беше плакала цял ден в градинката......Слава Богу, до сега не са успявали да ни захапят сериозно.Сара идва с нас и до пазара /с-у Зимния дворец/ Онзи ден , въпреки че я гоних и пъдих, дойде с нас отново.Нападна ни цяла глутница а тя естествено се скри в краката ми.Нападнаха ни, един човек ги разгони а аз бързо се скрих разтреперена с детето в един магазин.Сара обаче застана пред магазина и не мръдна там един час.Аз не посмях да излеза.Накрая не се махна и аз се принудих да се кача на автобус за една спирка до дома  ми ! /от Зимен дворец до НСА/ Така вече водя и детето на градина, с автобус.Живеем точно до последната спирка на 280 и въпреки че 16 ОДЗ е на метри от нас, аз всеки ден давам пари за билетче заради кучето ! Поне в рейса не се е научила още да се качва с нас. Живея в постоянен стрес дали кучката е пред блока и ще тръгне ли след нас.Дебим се като престъпници, детето вече се стресира....... Съседите също масово се оплакват от нея.И с тях ходи, и тях ги нападат глутници заради нея.Неколкократно звъняхме да дойдат да приберат кучетата.Идваха, но прибират само малките.Сара не я взимат защото е с рязано ухо, тоест кастрирана е.Това е някакъв кошмар.Отдавна не я храним вече, дори не я докосвам. Но тя пак продължава да стои пред б лока и да идва с нас навсякъде.Най-пресен е случая от вчера – със сестра ми и детето тръгнахме до пазара. Кучката – по нас.Сестра ми остана да я прогони а ние се затичахме напред с малката.След малко чух див лай, боричкане.Сестра ми звънна след малко и каза, че кучета са нападнали Сара, тя се скрила в краката и и те нахапали сестра ми.Слава Богу през панталон, та няма последствия.С естра ми бързо побягнала и се скрила в блока, бече ужасно уплашена. И това се случва вече толкова пъти.......  ooooh!
Мили хора, какво да правим ? Редно ли е да треперим и да се крием от куче, което е толкова болезнено привързано към нас ? Повярвайте, не сме и дали чак такъв повод за привързаност, всички от блока са и хвърляли ядене.....Явно защото ни познава още от самото начало така ни обича.Но това не е живот.Заради нея ние вече почти не излизаме а детето ми се стресира,  и като я види ме кара да се върнем.Вчера ми каза – „Мамо искам да стана фея, да те скрия в ръчичките си и да не може Сара да ходи вече по теб......“
Мислихме да я качим и да я откараме някъде далеч.Звучи жестоко, но какво да направим.....Само дето никой не се наема да направи това. На всеки му е жал.
Моля ви, приемете темата ми сериозно и дайте съвет какво да сторим.Иначе Сара е прекрасна и добра кучка, но вече осиновихме едно бездомно куче на село, и нямаме място и за нея......
Днес пак няма да излизаме.....Сара отново е долу.Мислехме да ходим пак до пазара но там има глутници кучета и се уплашихме.Ще чакаме да се махне.Е това не е живот.

Благодаря, че ме изслушахте.  Hug

# 1
 • Мнения: 15 766
Според мен най-добрият вариант е да се закара някъде на друго място и то извън София.
Иначе няма да имате спокойствие.
Или да и намерите място в някой приют за кучета, но тогава сигурно трябва да плащате.

# 2
 • Мнения: 2 237
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357519&pid=12896829  - ето това е кучката. Иначе е ужасно мила, всичко позволява на дъщеря ми, ако ще и на главата да и се качи.Но това куче явно страда от някаква болезнена привързаност.Толкова болезнена, че спи под терасата ни и чака кога ще се покажем.А като се разлае нощем....ужас.  ooooh!  Домъкнала е кучета от всички краища на Студентски град и си е направила глутница.И ако пред блока ни имаше 5 кучета, сега са  поне 15.Някой ден ще ви ги снимам всичките, ужас е направо.А някои от тях са агресивни......
Mirama, и ние май това ще направим, колкото и да ни е мъчно.....

# 3
 • Мнения: 5 175
Ако й направите къщурка около блока и я вържете?
Иначе Сара е мн красива и дебела. Добри съседи имате Hug.

# 4
 • София
 • Мнения: 10 019
А вариант да и направите къщичка и там да седи вързана на дълго въже и да си я храните и гледате няма ли? Тя все пак пази целия блок.Аз имам същия проблем, където и да ме види куче тръгва с мен, може би усещат, че имам и аз куче.Но си е страшно като те налети цяла лаеща глутница.Глутницата в квартала ни познава мен, внука и кучето и си траят, но с кучето не ходя на пазара, защото ни връхлитат от всички страни.Иначе е много сладка. Сложете една халка на стената и я закачайте с каишка като тръгвате някъде, като се върнете я пускате.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 4 116
Танче, ако са цяла глутница не знам как ще се оправите. Сара може да я  пуснете някъде извън Сф, но другите?
Когато живеех в Студентски град и аз си патих от такива  глутници, голям стрес беше да изляза рано сутрин. Тогава бяха като че ли по- озверени и нападаха.
Най- грозната гледка през живота ми беше как тази глутница разкъса малко кученце,  а аз не можех нищо да направя. Гледах пред прозореца, веках, тропах, но не можех да сляза долу, защото и мене щяха да разкъсат.

# 6
 • ВАРНА
 • Мнения: 1 351
Изпитвам ужас от бездомни кучета и недоумявам как има хора, които ги хранят и се грижат за тях.
Направете си сами изводите и продължавайте да обгрижвате помиярите Tired

# 7
 • София
 • Мнения: 10 019
По -добре обгрижени и хранени, отколкото гладни и озлобени!

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 2
Много бездомни кучета има в София.И то едни такива големи...Страх да те хване.Това си е доста голям проблем и трябва да се вземат мерки.Тук в Бургас няма такова нещо.Направиха ми огромно впечатление,когато идвах последния път,а и не само тогава.

# 9
 • София
 • Мнения: 573
blizna4e, имате ли възможност да й направите къщичка пред блока и да я връзвате там, когато тръгвате някъде, така че да й ограничите ходенето напред-назад? Дори да не е къщичка, поне нейно си място, на което да се закачи верига. От това, което чета съседите имат ядове с ходенето на кучето след тях, но не и с агресия към тях, така че можете заедно да направите мястото.
 
Виждам на снимката, че дъщеря ти си играе с кучето /много сладки/, но освен, че е кастрирано, някой дава ли му хапчета за вътрешно обезпаразитяване? Купуват се от ветеринар и струват по 1лв. за 10кг. тегло на кучето. Ако това куче е около 20кг., ще ти струва 2лв. Има и прахчета за козината против бълхи до 10лв. Ако имаш опит с тези неща, извинявай за дългите обяснения, мисълта ми беше, че ако никой не се грижи за това, но пък детето си играе с кучето, погрижи се, за да си спокойна.

Другите варианти са да намерите някой със село да вземе кучето, макар че едва ли ще има желаещи и по-трудният, който аз нямам сърце и никога не бих използвала - знаеш кой е.  Confused

 

# 10
 • Мнения: 2 237
О, опитахме варианта с къщичка, не щя и да чуе.Направихме и, но нито ден не спа в нея и я махнахме.Пробвах и вариант със синджир, но щом ме видеше с него и бягаше.Пробвах да я затворя във входа, тц.Абе всичко съм пробвала.Съседите също, при никой няма ефект.
Лично аз не смятам, че Сара е помияр.Тя е много по-добра, умна и вярна от много домашни кучета.И нямаше да има проблем да си живее пред блока ни ако не беше тазаи нейна привързаност и ходене по нас.Всички кучета пред блока ме познават, но нито едно не ходи по нас.Освен нея.
Изпитвам ужас от бездомни кучета и недоумявам как има хора, които ги хранят и се грижат за тях.
Направете си сами изводите и продължавайте да обгрижвате помиярите Tired

Отдавна съм си направила изводите. И те са, че животните са много по-добри от нас хората.А най-тъжният извод е, че тя е на улицата благодарение на “ добри“ стопани които са я изхвърлили.Аз пък недоумявам как има хора, които не се грижат за тях и ги оставят на произвола.
По -добре обгрижени и хранени, отколкото гладни и озлобени!

Тайна, благодаря, подкрепям !

Малко мишленце, да, аз давам редовно хапчета на кучето  Peace Но тя се изхранва предимно по казаните и си е доста мръсничка......

# 11
 • София
 • Мнения: 10 019
И да закарат някъде Сара, другите кучета ще си останат.Те вече са си "усвоили" тази територия.Тя си е тяхна.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 480
blizna4e, имате ли възможност да й направите къщичка пред блока и да я връзвате там, когато тръгвате някъде, така че да й ограничите ходенето напред-назад? Дори да не е къщичка, поне нейно си място, на което да се закачи верига. От това, което чета съседите имат ядове с ходенето на кучето след тях, но не и с агресия към тях, така че можете заедно да направите мястото.
 
Виждам на снимката, че дъщеря ти си играе с кучето /много сладки/, но освен, че е кастрирано, някой дава ли му хапчета за вътрешно обезпаразитяване? Купуват се от ветеринар и струват по 1лв. за 10кг. тегло на кучето. Ако това куче е около 20кг., ще ти струва 2лв. Има и прахчета за козината против бълхи до 10лв. Ако имаш опит с тези неща, извинявай за дългите обяснения, мисълта ми беше, че ако никой не се грижи за това, но пък детето си играе с кучето, погрижи се, за да си спокойна.
 

Това ми се вижда най-разумно и най-лесно изпълнимо. Може и да не я връзвате, а да й направите оградено пространство, в което да я затварята, когато излизате - така и тя ще бъде в безопасност от агресивно настроени преминаващи кучета.

# 13
 • Мнения: 2 237
При всички положения съм решила да говоря със всички съседи и заедно да намерим решение.Бедата е там, че поради местонахождението на блока /Ст. град/ той отдавна се превърна в студентско общежитие.....Собствениците сме ужасно малко, а на студентите не им пука за Сари и мари........
Надявам се решение да намерим.Пуснах темата за да чуя мненията и на други хора, все пак от страни нещата са по-ясно видими.
Но повярвайте, наистина е много неприятно, нищо че звучи смешно.
Благодаря ви, че ми отговорихте !   bouquet

# 14
 • София
 • Мнения: 1 480

Но повярвайте, наистина е много неприятно, нищо че звучи смешно.


Изобщо не звучи смешно, ужасно е тъжно, каквото и решение да намерите. Дано всичко се оправи по най-добрия за всички начин.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт