«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 63 отговора

—офи€

ћнени€: 156
«дравейте,

ўе се радвам ако ми дадете рецепта за оригинално българско кьополу.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 341






¬ различните региони на Ѕългари€ се прави по различен начин.
 ой е оригинални€т - не се знае!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 156






¬ различните региони на Ѕългари€ се прави по различен начин.
 ой е оригинални€т - не се знае!
[/quo

јми нека тогава всеки казва ко€ е рецептата в негови€ регион. » после да изберем най добрата.

поздрави!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 310
≈то ти мо€ вариант Wink
 ьопоолу
÷итирай

ћелбърн, јвстрали€

ћнени€: 780
ѕечен патладжан, печен пипер (червен и зелен), добре узр€л домат - всичко накълцано на ситно. ƒобав€м сол, пресован чесън, зехтин, оцет и магданоз.
 оличествата са според това кой какво обича.
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 519
јз лично си прав€ кьопоолуто с изпечени на тенеки€ или на котлон патладжани, които накъсвам с вилица, да останат на конци, прибав€м олио, чесън, сол и малко магданоз. “ака го намирам за най-вкусно и истинско.  Smile

»мам две други рецепти  Smile

ќт ƒобрич:

10 кг патладжани
3кг зелени чушки
2кг зрели домати
1 вр. магданоз
1 вр. копър
1 ч.ч. сол

»зпичат се, обелват и нар€зват на ситно патладжаните и чушките. ќбелват се и настъргват доматите. Ќар€зват се на ситно магданоза и копъра. ƒобав€ се солта, бърка се. «агр€ва се сместта до завиране и гореща се сипва в буркани. «атвар€т се и се стерилизират за час и половина. ѕреди сервиране се подправ€ с чесън, олио и оцет на вкус.

ѕо странджански:

2 патладжана
6 чушки
10ск чесън
2-3 стръка магданоз
3 с.л. зехтин
2 с.л. тахан
1/2 ч.ч. счукани орехови €дки
1 лимон
сол на вкус

ќбелват се патладжаните, нар€зват се на парченца, вар€т се в подсолена вода, отцеждат се и се смилат.  ъм полученото пюре се добав€т зехтина, тахана, орехите и чесъна, изпечните и нар€зани на ситно чушки. ѕосол€ва се, подправ€ се с лимонови€ сок и се поръсва с магданоза.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 804
ћо€т вариант на кьополу:
—милат се печен патладжан,печени червени чушки и сурови презрели домати.ќбъркват се със счукан чесън,оцет,олио и сол.»зстуд€ва се за малко в хладилник/само да не се омирише хладилника,накра€ се слага счукани€ чесън/.
Ѕлонди и аз съм от —транджански€ край,но за първи път чувам да се слага тахан и счукани орехови €дки!ћоже да пробвам и така н€кой път!  newsm78  bouquet
÷итирай


ћнени€: 123
«дравейте,

ўе се радвам ако ми дадете рецепта за оригинално българско кьополу.


 Very Happy че то кьополуто българско ли е ?Ќе е ли арабско ,нещо такова...»наче и аз знам стандартни€ вариант с печени  патладжани,печен пипер,домате-всичко това се смила,или накълцва и се добав€т подправките-оцет,олио,счукан чесън.» като изстине....тогава става една...стой ,че гледай-що раки€ изпива малей!!!
÷итирай
Eто и мо€та рецепта  2 патладжана изпечени 3 зелен и 3 червен пипер + 1 домат .изпечени€ патладжан с пиперките и настърган домат намачквам с вилица.—места € оставам да заври в подход€щ съд до извирането на водата ко€то си пускат зеленчуците и на струйка малко по малко доливам олио около една кафена чашка и бъркате.след като го отнема от огън€ подправ€м с счукан чесън сол щипка захар и магданоз.така повече го обичаме отколкото в сурово състо€ние
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 519
Ѕлонди и аз съм от —транджански€ край,но за първи път чувам да се слага тахан и счукани орехови €дки!ћоже да пробвам и така н€кой път!  newsm78   :bouquet:

“ака пише в една книга, дето май се оказва гол€ма тъпоти€. “ам е с рецепти от всички краища, ама така са написани и представени, толкова грешки и глупости, та не се учудвам, ако н€ма нищо такова в странджански€ край  Very Happy
 Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 426
јз го прав€ с два печени патладжана, 5 печени червени чушки, пасирам и прибав€м една майонеза, счукани орехи и чесън, става гол€ма вкусоти€  Peace
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 519
—векърва ми така го прави, но на мен не ми харесва  Confused
÷итирай

¬арна

ћнени€: 804
» аз прав€ само патладжан/печен/ с майонеза ,сол и счукан чесън,гол€ма вкусоти€,но това не е кьополу.—алатата е патладжан/син домат/ с майонеза.
÷итирай


ћнени€: 2 423
ћо€т вариант на кьополу:
—милат се печен патладжан,печени червени чушки и сурови презрели домати.ќбъркват се със счукан чесън,оцет,олио и сол.
Ѕаба ми го прави по същи€ начин само че т€ слага зелени чушки.
ѕробвала съм и с червени - не ми понас€ изобщо. —ладко ми е.
÷итирай

под стр€хата

ћнени€: 2 221
аз го прав€ с печени патладжан и пипер ,чесън,олио и оцет.“ака € правеше баба,така мама и аз си харесвам,всичко на око и пасирам с пасатора.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 63 отговора