Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 5 798
Ето го и нашият случай. Завчера детенце съобщи на на татко си, че заминаваме на море и 5 мин. след приключване на техния разговор, БНД ми се обажда да ме попита дали ще пусна детенце на море с него, приятелката му и нейния син. Обаче, за последните 2 години БНД не е взимал с преспиване детенце при него нито веднъж, детенце не познава нито приятелката му, нито сина й. След направените от мен коментари по този въпрос, той ми заяви, че ще ги запознае в двете седмици преди заминаването. След което, трябваше да поприказвам и с детенце, момиченце на 7 години. Тя се поблазни от мисълта да отиде два пъти на море, но още не си дава сметка, че ще е там без мен, само с баща си и двама непознати. Та сега сме в размисъл всички - детенце и аз имам пред вид. Моето мнение по въпроса е да не пускам малката на море с тях. При положение, че грижите на БНД до момента се изразяват в плащане на издръжка от 60 лв. и обаждания по телефона от типа - Как си, тате? Четеш ли? Какво четеш? Браво. Нали знаеш, че тати те обича. А, когато имах нужда да я вземе от училище или да я вземе, докато у нас правехме ремонт, отговорите винаги са били - Не мога, нямам възможност, имам работа, зает съм. Как да съм спокойна, че тя ще се чувства добре всъщност с трима непознати ? Как се справяте вие в тези ситуации ?

# 1
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Разрешавам, нямам никакви проблеми с това..Все пак освен с безотговорният БНД ще има и жена с дете, нали? Би трябвало това да те успокоява..
Аз вече го пратих малкия (на 8г) по Гергьовден на почивка с тати, новата и нейното дете - върна се въодушевен и говори само хубави неща за "една приятелка" на тати.. Wink Sunglasses

# 2
 • Мнения: 1 507
Бих я пуснала, но той не е предлагал до момента.
Всъщност първото лято след раздялата ни очаквах да инициира съвместно море с детенце, но той не го направи.
Наближава месеца, който прекарва при него и бих предпочела да отскочат и до морето, но знам, че това те ще си решат.
А приятелка незнам да има.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 5 798

Мен това ми притеснява повече. Ако беше само с баща си, нямаше да си притеснявам толкова. Ама откакто лелята присъства в живота на БНД по-осезаемо, той понамали издръжката /даваше по 90 лв., но в един момент реши, че трябва стриктно да спазва решението на съда/, съвсем спря да се интересува от детето. Грижа от негова страна - никаква. Даже една от причините, които ми изтъкна, за да не взима детето при него с преспиване, беше, че се е пренесъл да живее при лелята. Та се чудя каква е нейната роля във всичко това. А и нейното дете е по-голямо и е момче. Като си знам моето с какво характерче е, ще има война на световете. Особено при положение, че никога преди това не са се виждали. Все още клоня към отговор Не. Все ми се струва, че тази покана беше отправена нарочно, 5 мин. след като разбра, че тръгваме на почивка. И то с тайната надежда да му откажа. Разделени сме от 3 години, от 2 сме официално разведени. Защо досега не се сети нито веднъж да я заведе дори на разходка с колата извън града, а сега на почивка?

До сега не я е вземал и за една седмица, какво остава за цял месец ...

# 4
 • Мнения: 1 507
Може просто да иска да прекара известно време с дъщеря си, любимата си и нейното дете.
Може да няма подсмисъл Peace

# 5
 • Мнения: 6 338
Дали ще разреша-в моят случай да.Защото има още куп роднини,с които ще тръгне.Даже последният уикенд прекара с тяхното семейство и го пуснах точно защото не беше само с баща си.
Според мен детенцето е голямо и можеш да поговориш с него.Да му обясниш и да се опита да свикне с мисълта,че ще е с тати през това време.
Вслушай се в детето,то ще ти покажа правилното решение.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 2 011
Само мисълта, че с БНД има жена с дете ми действа успокояващо. Все пак детето ти  е на 7г ( не е на 3-4-5 ) ...
Мисля, че тъкмо  това  второ море ще е повод детето да се  сближи  с баща си Simple Smile
Аз бих пуснала моето  с баща си ако не е сам - но още кака на хоризонта  няма и се замислям дълбоко .... И той  е на 7г  а миналата година остана да  нощува при баща си 2 вечери  а БНД го изкъпал със студена вода  Shocked и той се разболя .... Не мисля, че е достатъчно отговорен ... а какво остава да  го пусна на море  с него. Все пак не съм категорична в моя случай , че няма да го пусна! newsm78

# 7
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
На 7-8 г детето абсолютно може да прецени само дали иска да отиде или не..Ако обясниш правилно ситуацията и притесненията си -смятам, че само ще ти даде решението.. Sunglasses

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 5 798
На 7-8 г детето абсолютно може да прецени само дали иска да отиде или не..Ако обясниш правилно ситуацията и притесненията си -смятам, че само ще ти даде решението.. Sunglasses

Ами то мисли в момента. Иска първо да се запознае с лелята и детето й и тогава да каже иска или не. Беше шокирана от новината, че татко й се е пренесъл при лелята. Обаче като си я познавам, на момента може да каже да и след два дена да си промени мнението. Или пък там да й накривят шапката за нещо и ще им се стъжни ... а те изобщо не я познават, включвайки и баща й в това число. То хубаво е да искаш да прекараш с детето си известно време, ама защо след три години пасуване, се сети на четвъртата ... и не можеше ли да има някакъв плавен преход от едната ситуация в другата. 

# 9
 • Мнения: 3 230
Мисля, че знам защо - защото любимата е с дете. И на него изведнъж му се е приискало и неговото да участва в кюпа. Незнам дали ме разбра - това го е подсетило, че има дете. От колко време е с нея - знаеш ли? Определено е добре да се позапознаят преди да тръгнат, ако решиш да я пуснеш.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 5 798
Мисля, че знам защо - защото любимата е с дете. И на него изведнъж му се е приискало и неговото да участва в кюпа. Не знам дали ме разбра - това го е подсетило, че има дете. От колко време е с нея - знаеш ли? Определено е добре да се позапознаят преди да тръгнат, ако решиш да я пуснеш.

Той е с нея повече от две години. И предишните две лета ходи с тях на море, без да иска да вземе детенце с тях. Даже първата година каза, че няма да ходи на почивка и на следващия ден беше на морето с нея и сина й. А когато ние тръгваме, даже не дава и 5 лв. за сладолед. За това всичко ми си струва много странно, много нагласено. Да стане така, че аз да откажа да я пусна и да съм кривата. Вярно, че от скоро се е преместил да живее при нея, но за две години и половина не поговори нито веднъж по този въпрос със собственото си дете, никога нищо не й обясни. А при моите настоявания да я взима с преспиване, отговорите винаги са били, че няма възможност и не може да я вземе дори и за една нощ при него. А за опознаване и дума не може да става. И продължавам да се чудя къде е уловката в цялата тази работа.

# 11
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Аз пък не разбирам защо след като са от 2 години заедно - ти чак сега казваш на малката?

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 2 011
Аз пък не разбирам защо след като са от 2 години заедно - ти чак сега казваш на малката?


И аз не разбирам , но щом бащата не се интересува толкова от детето и не иска да го взема с приспиване за какво опознаване говорим тогава??? И аз не бих казала на детето ... Таткото  трябва да го направи. Но щом все пак се е сетил ... newsm78

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 5 798
Аз пък не разбирам защо след като са от 2 години заедно - ти чак сега казваш на малката?Не мислех, че точно аз трябва да направя това... А и връзката им май беше на приливи и отливи.

# 14
 • София
 • Мнения: 10 738
А какви са евентуалните доводи да не я пуснеш?
Той й е баща, явно не е груб или пияница или нещо такова.
Какво толкова има да разсъждаваш върху причините, решил е сега и толкова.
Не мисли защо го е поискал, а за плюсовете и минусите на пускането на детето, прекалено си се вторачила в другото.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт