Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 1 168
Момичета, искам да направя като този ориз по китайските ресторанти, в който има парченца месо. Имам следните продукти: ориз, пилешко месо, свинско месо, гъби. Разбира се и друго мога да добавя, но технологията не ми е ясна. Дайте ми идей, моля! Praynig
Цитирай

Пловдив

Мнения: 162
Виж тук.... http://gotvarstvo.georgievi.net/a/oriz_po_kitajski  Изглежда ми интересна рецептата и отдавна и се каня да я направя  Smile
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Аз съм го правила с моркови,токвички,чушки,зеле,гъби,пилешко,бланширан ориз.
« Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 13:49 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊ »
Цитирай

Варна

Мнения: 1 596
Аз съм приготвяла това
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/INTERNATIONALE/China/recipe_277.php
Можеш да добавиш и пилешки хапки Hug
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Виж тук, има интересни предложения Peace


http://dieti.rozali.com/dieti-lubopitno/p10497.html
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Китайско....
Цък
« Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 21:33 от esy »
Цитирай

Русе

Мнения: 1 168
Мерси, момичета  bouquet - схванах принципа уж Laughing! Ще си избера рецепта или ще компилирам нещо и утре ще ви кажа какъв е резултата.
Цитирай

София

Мнения: 121
 thumbsupЖелая успех.На мен никога не ми се получава "китайски" вкусът. Все нещо не е наред...
Цитирай

Русе

Мнения: 1 168
thumbsupЖелая успех.На мен никога не ми се получава "китайски" вкусът. Все нещо не е наред...
И на мен не ми се получи китайски вкуса, но определено е вкусноооо. По-скоро се доближава до стандартния нашенски вкус на ориз с месо. Отделно сварих ориза и го измих, месото нарязах на хапки и първо запържих, после прибавих половин ч.чаша вода и задуших. Отделно запържих гъбките и накрая всичко омесих. Пробвах в най-опростен вариант, следващия път ще сложа още неща /лук, зеленчуков микс/.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 762
Аз не варя ориза, а го прибавям направо към запържените зеленчуци и мръвки. Всъщност, запържени е силно казано, понеже ги правя в тефлонов тиган без мазнина. След това добавям вода, понякога и малко бяло вино, до готовност на ориза. И задължително много подправки.
Цитирай

стара загора

Мнения: 5
Винаги китайско го приготвяйте с готов бланширан ориз.Никога с обикновен.А ефекта ще постигнете когато към почти готовото ястие прибавите соев сос.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.