Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 юни 2009, 16:48 ч.

Обмяна на хитринки в ястията

  • 15 556
  • 180
  •   1
Отговори
  • varna
  • Мнения: 49
 Hugздравейте дами-
1.Голяяяяма баница-когато правите поливка за баница сложете 1 пакетче бакпулвер и след като я опечете обърнете тавата надолъ върху вестник, но от едната й страна прокарайте един нож за да излиза топлия въздух
2.За ароматна риба на скара-прибавете босилек при мариноването и се убива натрапчивата миризма на риба
3.В гювеча-прибавете прясна мента
4.В боба-при варенето на боб сложете малко мащерка,така излизат веществата които ви надуват,а и става като че ли вашата баба го е готвила Thinking

# 1
  • Мнения: 499
Месото става много сочно и крехко с бяло вино!Винаги слагам на око около 100-200мл.В соса на спагетите слагам босилек,коѝто им придава невероятен вкус и аромат.Ориз и спагети варя във вода със сол и олио,за да не залепват помежду си.Разтопено масло(20-30гр) пък прибавям към готовата смес за палачинки.Стават много мекички и вкусни.Като се сетя нещо друго,пак ще пиша!

# 2
  • Мнения: 655
В баницата винаги слагам паренца месо или някакъв колбас,така става  ароматна и вкусна и само така вее я искат вкъщи  Peace
Когато правя сладкиши яйцата ги слагам едно по едно към захарта,така става по-пухкава сместа  Peace

# 3
  • Мнения: 10 195
Ако ви се е свършила галетата и не ви се ходи до магазина, а имате гризинки вкъщи, прекарвате точилката върху тях, докато се надробят като галета и овалвате кюфтетата преди да ги изпържите.

# 4
  • Мнения: 1 798
1- чаена лъжичка оцет, сложена в мазнината за пържене, не позволява на продуктите, които ще се пържат, да поемат много мазнина.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 340




Ако ви се е свършила галетата и не ви се ходи до магазина, а имате гризинки вкъщи, прекарвате точилката върху тях, докато се надробят като галета и овалвате кюфтетата преди да ги изпържите.

може и с корнфлейкс и пак с точилката отгоре.....


За да не поема много мазнина тестото което ще пържа, слагам в него 1 с.л. алкохол ( ракия,водка...)
Delikate,  твоя вариант не съм го чувала.Ще пробвам следващият път комбинация от двете!

# 6
  • Мнения: 4 916
За да не поема много мазнина, пържа в мксимално силно сгорещено олио.

За да разбера дали олиото е достатъчно горещо, пускам една троха хляб. Ако започне да се пържи веднага, значи е горещо.

За да се свари месото - слагам по една капачка твърд алкохол.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 617
Запис да ви следя, страхотна тема. Имах една книга само с такива хитринки, трябва да я потърся. сега мога да добава това:

Ако бобът не се вари лесно или става бавно, сложете глътка ракия я него за лесното му сваряване  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 575
За да запазите цвета на зеленчуците докато правите супа, изстискайте няколко капки лимон вътре Wink

# 9
  • out of space
  • Мнения: 7 506
Когато варите яйца сипете малко оцет към водата, така дори да се спукат, оцета не позволява на белтъка да излезе навън.

Когато няма да готвите скоро обелените картофи- сложете ги в купа с вода и оцет, водата трябва да ги покрива- така няма да потъмнеят.

Запръжка от олио и червен пипер става най-бързо в чашка и за минутка в микровълновата.

Когато ми дойде в повече плънката за сарми или чушки я слагам във фризера и когато готвя пак подобно нещо, просто я прибавям към новата плънка.

Пълнено пиле не зашивам, а запушвам дупето с половин домат или лимон.

Когато мариновам пържоли си смесвам в купичка предварително всички съставки на маринатата- соев сос, лимон, подправките, чесънче, зехтин, понякога и кисело мляко. После мажа пържолите и от двете страни и заливам с бира или вино.

За да не ми почернее и запуши карамелът още в началото добавят 1 суп.лъжица вода към захарта.

Пълнените чушки ги набождам на 5-6 места с ножа, за да се свари еднакво ориза.

Пържени картофи вървят супер много с кисело мляко с чесън, направо е убиец!  Grinning

# 10
  • varna
  • Мнения: 49
Радвам се че темичката ви допада,наистина това са неща които всяка една от нас би опитала.
Ще ви кажа как да си направите в дом.условия пъстърма:
1.1кг телешко или друго месо се слага в 1кг сол-престоява 24 часа
2.Измива се и се оставя за 24 часа в чиста вода
3.Слага се ,полегато в тавичка за 24 часа да се отцеди
4.Овалвате го в чимен и червен пипер(има готови подправки са суджук с чимен вътре)
5.Оставяте го провесено на проветриво място за 10-15 дни
Аз лично използвувам малка хитринка за лятото(слагам го накачено на една пръчка пред климатика,който сега духа студено)така става за 3 дни.Става Praynig

# 11
  • София
  • Мнения: 1 683
Когато варя боб- след, като съм изхвърлила първата вода и боба отново е заврял му слагам ч.л. сол, ч.л. захар и с. л. ракия. Увира бързо, става като масло, какъвто и боб да варя.  Peace
Когато правя баница- забърквам цялата плънка наведнъж. Сиренето, поне 5 яйца, запърженото масло и половин кофичка кисело мляко в което съм угасила лъжичка сода. Става пухкава и сочна.  Peace

# 12
  • Варна
  • Мнения: 500
Само запис. Hug

# 13
  • България
  • Мнения: 352
Месото става много сочно и крехко с бяло вино!Винаги слагам на око около 100-200мл.В соса на спагетите слагам босилек,коѝто им придава невероятен вкус и аромат.Ориз и спагети варя във вода със сол и олио,за да не залепват помежду си.Разтопено масло(20-30гр) пък прибавям към готовата смес за палачинки.Стават много мекички и вкусни.Като се сетя нещо друго,пак ще пиша!
Ако ползваш качествени спагети, няма нужда от олио. Класически сос за спагети е с босилек. Каква е хитрината?!!

# 14
  • София
  • Мнения: 1 683
Alisa , ако няма какво да споделиш поне не коментирай другите  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт