Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юни 2009, 08:40 ч.

Робин!

 • 23 253
 • 525
 •   1
Отговори
 • В мечтите
 • Мнения: 2 343
Що е то Робин?
Всеки един от групата любители на гоблените избира тема за пошиване, изработва първата част. На ротационен принцип работите се разменят и така всеки пошива върху гоблена на другите. Резултата е един общо изработен гоблен, който е минал през всички и накрая пристига при притежателя си.Типове игри-Робин:

Робин Класик - размер - минимум 70х70 бода, максимум 100Х100 бода - мотива може да не е симетричен (например 72х96бода), но е желателно да е съобразен с останалите.

Робин Класик Изненада - описания по-горе като размер с избор на мотивите от различните участици. Притежателят избира само темата.

Робин Класик Желание - описания по-горе като размер с избор на мотивите от притежателя на Робина.

Робин Мини - размер - минимум 40х40 бода, максимим 60х60 бода - мотива може да не е симетричен (например 49х55бода), но е желателно да е съобразен с останалите.

Робин Мини Изненада - описания по-горе като размер с избор на мотивите от различните участици.  Притежателят избира само темата.

Робин Мини Желание  - описания по-горе като размер с избор на мотивите от притежателя на Робина.

Информация, която трябва да подадете на

1. Ник
2. Име и град
3. Точен адрес + пощенски код.
4. Начин за контакт с организатора и останалите участници: Skype, e-mail, телефон - задължителен е само един начин - по желание на участника.
5. Желанието ви за броя на участниците в една игра. Посочете точно броя или от-до. Имайте предвид, че от това ще зависи врметраенето на играта.


Правила за вашия Робин:

1. Тема на собствения Робин.
2. Избор на типа Робин-игра.
3. Наклон на горната част на кръстчето / или \ .
4. Желанието ви за екстри по мотивите - контурен бод, френски възелчета, мъниста, пайети, камъчета и т.н (това правило, според мен трябва задължително да се обмисли сериозно от всеки собственик на Робин, нека всеки за себе си реши иска ли да има такива екстри).
5. Избор на тип конци.
6. Панамата се подготвя от притежателя: поръбва се, разчертава се. Другите участници само бродират върху нея.
7. Панамата се пере накрая от притежателя на Робина.


Какво се получава?
СХЕМИ http://dump.ru/search/all/%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BD/  благодаря на pepen

Участници в играта (засега  Simple Smile):

1. Мира
2. Ghibli
3. doci
4. donsita
5. eho82
6. petjah
7. sissak
8. Мимито и Светла
9. unchita
10. geniko
11. irein
Информацията е почерпена от http://www.goblenite.org/showthread.php?t=5885

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:55 от Мира:)

# 1
 • Мнения: 2 023
чудесно:)
И аз бих участвала, но за съжаление съм далече.
Така ,че само ще ви се радвам:))

# 2
 • варненка от София
 • Мнения: 4 682
Аз ще се запиша да следя, но на по-късен етап бих участвала. Сега викам да родя първо  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 434
Така,аз с удоволствие бих се включила,само моля да ми обясните - трябва ли да изпращам и конци с моя робин.Избрала съм си робин изненада,т.е. само да си задам темата,а мотивчетата по усмотрение на останалите участници.По този начин,няма как да знам какво ще ушият останалите,така че номера с конците не минава.В правилата пише,че трябва да посоча броя на участниците.Ако посоча 5 човека,а в играта са записани 10,на какъв принцип ще се изберат моите 5 другарчета.

# 4
 • В мечтите
 • Мнения: 2 343
Аз също си избрах Мини Робин Изненада. В този случай мисля, че е най-подходящо да не се изпращат конци, а само да се посочи с какви конци да се шие, например само с ДМЦ, само с Ариадна.
Броя на участниците не трябва да е много голям, защото играта ще се проточи много във времето. По мое мнение 6-9 участника е оптимален вариант.
Времетраенето на етапите също трябва да обсъдим.
Ако има твърде много желаещи може да се разделим на две групи (на случаен принцип или по желание).

# 5
 • варненка от София
 • Мнения: 4 682
Аз не бих ангажирала хората с избор на конци. Изнедадата си е изненада. Изобщо все повече се навивам за идеята, но наистина този тук ще го пропусна, иначе се сетих за идея за Робин.

Сега ще ви гледам как се получава, пък после ще участвам  Blush

# 6
 • Севлиево
 • Мнения: 491
Да не става да се определят точно конците, защото при нас например има само Пъпетс и Анхор.
Аз още не съм си избрала какъв Робин ще пускам, но се чудя ще има ли някаква дата от която да се започва или ...
Трябва да почета повечко и пак ще се включа.

# 7
 • Мнения: 2 023
конците трябва да са качествени-
В смисъл да н е са някои неизвестни, които се разбоядисват .

 doci,
срока ще си го определите вие, които сте в дадената група.
Всеки си е избродирал в средата това, което иска и в един определен ден се срещате или ако не сте  един град си ги пущате по пощата.
След като всеки получи и избодира частта си, пак в един определен ден и едновременно ,
робините се препращат към следващия от кръга. И така докато той се затвори- т.е.гоблена, вече ушит се върне готов при този , който го е започнал

# 8
 • Мнения: 434
И аз ще участвам.Моля да ме отразите  Party

Относно сроковете - мисля,че един срок от 5 дни за мотивче е добър.Аз ,а предполагам и повечето от вас работят през деня.Така че ми остава време за шиене само вечер и то по един - два часа.Все пак имаме и домашна работа.
 Примерно,ако робина се пусне по пощата в понеделник - това значи,че във вторник,най-късно сряда ще е при следващия участник.Той ще има времето от четвъртък до неделя да шие и в понеделник,пак да го пусне по веригата.
 Да видим и други предложения......

Избрах си мини робин изненада

Тук искам да добавя,че нямам претенции относно марката на конците и вида бод с който останалите ще шият.Също така всеки може да си прави контур,френски възел или каквото там му хрумне по мотива,който шие.

Не съм указвала темата,може би трябва да го направя в писмо до участниците,което да изпратя заедно с робина,след като съм ушила моя мотив

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 13:06 от sissak

# 9
 • sf
 • Мнения: 4 687
Записвам се и аз.
И аз ще искам Робин-изненада. Ще шия с ДМЦ конци, но нямам претенции другите с какви ще шият.
Само дано няма проблеми с пощите- задължително трябва препоръчно да ги пускаме.
Кофти е,че сега запчват летните почивки и може да има забавяне,но по-бавно и по-красиво.
Още не съм си измислила тема  Thinking

# 10
 • В мечтите
 • Мнения: 2 343
Забравих паролата на пощата  Blush Blush Blush и се наложи да я променя robin_bgmama@abv.bg

# 11
 • sf
 • Мнения: 4 687
Между robin и bgmama долна черта ли има?

# 12
 • В мечтите
 • Мнения: 2 343
да

# 13
 • София
 • Мнения: 41
Мира:), благодаря, че направи темата, много е прегледна и информативна!
Видях, че има още хора, които са писали, че искат да участват:
8. Мимито и Светла
9. unchita
10. geniko
Също irein беше писала, че й харесва идеята, но не ми стана ясно дали иска да участва.

Гледам, че ставаме доста хора, затова предлагам робинът да е мини, за да се бродират бързо мотивчетата и да не се проточват етапите във времето. Да почнем с малкото, пък голямото после Simple Smile

Сисак, лично на мен една седмица ми се вижда малко като срок, по-приемливо е една седмица за самото ушиване (така който е зает през седмицата може да шие събота и неделя) и после още половин до една седмица за изпращане и пътуване. Защото, както се видя от томболата, нашите пощи понякога правят номера и може да се получи забавяне.

Щом ще има изненада, бих искала да споделя какъв е руският опит. Както Кита предупреди, има вероятност изненадата накрая да се получи неприятна, ако мотивите не си подхождат един с друг. Та какво правят рускините: всички останали освен "стопанката" (извинете за руската терминология, просто не се сещам как да го кажа иначе) на робина тайно от нея се уговарят какво, къде и как ще шият, за да не се получи робинът на парче и всеки да шие нещо различно. Понякога дори правят "макет" - с програмите сглобяват нещо като схема на целия робин от различни по-малки схеми. Тази фаза понякога отнема много време - например този робин с папагалите от по-горе са го съставяли тайно 4 месеца, преди да почнат да го шият
редактирано - не знам защо реших, че е тук, а сега видях, че не е, за този става въпрос:

Друг вариант, който няма да иска толкова време за предварителна подготовка, е стопанката да укаже, че иска нещо от серия бродерии, а останалите да си избират от серията - например темата да е "мечетата Tatty Teddy" - всичките са в един стил и няма как да стане разнобой.

Пак се увлякох, извинете ме за многословието. Да решим на първо място колко големи да са мотивите, оттам ще видим колко време да отделим за един етап. Та, както казах, аз предпочитам да са малки, примерно 60 х 60 бода максимум. Какво ще кажете?

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 15:07 от Ghibli

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 626
Ейй, Ghibli, открадна ми идеята за мечетата  Hug Но аз няма да се откажа от нея  smile3534
Идеята за робин я приемам с отворени обятия, много ми допадна, Мира, благодаря за хубавата темичка   bouquet
Вече съм решила, че моето мече ще е в средата, даже знам кое ще е, малко по-големичко е, а като сметнем, че до държавния изпит имам две седмици, а после още 20 дена хойкане, не смятам, че ще мога с чиста съвест да се включа в робина  newsm78 Когато сметна, че мога да поема тази отговорност, ще пиша тук, все ще се намери някой, който да е пропуснал първата партида, с който да направим копка за втора  Laughing
И според мен е добре да си оставите по едно 15 дена за всеки случай, че едно - пощи, друго - отпуски, трето - работа, четвърто - мързел...  Laughing
Много хубави изненади желая на първите, които ще пуснат панами да пътуват околодържавно пътешествие  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт