Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сред маслини и портокалов цвят

Мнения: 1 177
Здравейте, Докторе!
Вчера правихме изследване на кръв на сина ми, който е на 1 г. и съм доста притеснена от резултатите. Много ще се радвам да ги коментирате, защото сме при педиатъра чак в понеделник.

RBC 4.24  /3.7-5.2/
HCT 30.5 /31-45/
MCV 71.8 /70-93/
HGB 101  /111-168/
MCH 23.9 /23-34/
MCHC 333 /320-360/
PLT 304  /154-521/
WBC  7.2 /4.4-12.5/

ДКК

Ne  5.8  /25-60/
Ly  91.1 /25-50/
Mo  3  /1-6/
Eo  0.1  /1-5/
Ba  0.0  /0-1/

Както виждате, хемоглобинът е доста нисък.
Но най-много ме притесняват стойносттите на Ne и Ly. Четох разни неща и вече не знам какво да мисля.

Ако е важно- на 22.04. му сложиха 3-тия Пентаксим; от 27.05. беше 4 дни на АБ заради възпалено гърло и на 11.06. му биха хепатитната ваксина (закъсняхме с ваксините, но не по здравословни причини); изследването на кръвта беше на 17.06. За друго не се сещам. Не беше боледувал досега, много енергично дете е, наддава перфектно.
Ще съм Ви благодарна за мнението Ви!

« Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 14:28 от jasmin »
Цитирай


Мнения: 5 760
За тази възраст хемоглобинът е в границата на нормата и е добре да давате ежедневно месо или жълтък като ги редувате.
От другите изследвания има данни за прекарана ворусна инфекция. Друго тревожно не се вижда от изследванията! Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.