Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юни 2009, 14:42 ч.

2 кг. моцарела, давайте идеи какво да я правя

  • 1 987
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 046
Купих си от метро 2 кг моцарела на кубчета, не е в саламура, леко суха стои.

До момента направих
-естествено салата от домати, дребно нарязани, много моцарела, малко чесън, босилек и зехтин.
-пълнени тиквички с моцарела, по рецепта на Блонди, издълбаните тиквички се запичат за 15 минути във фурна, обърнати на долу с издълбаното, пълнят се със смес от запържената вътрешност, малко чесън, лук, 1 домат и моцарела, +  босилек, и се запичат за половин час до златисто. поздравления за Блонди, стана невероятно.
-за днес съм решила запенка с моцарела -  ред сварени картофи, домат на шайби, моцарела, и пак така и това се залива със смес от пр.мляко и яйца, може и шунка и се запича.

Давайте още идеи, че таз пуста моцарела не свършва.

Дали мога да я замразя, за да имам за допълване на готови пици newsm78

Мисля си и за нещо с канелони, някой да е правил подобно нещо.
 

# 1
  • под облаците
  • Мнения: 780
*Пица, каквато и да е
*запечени макарони с шунка,задушен (зелен) лук и моцарела (нарязвам на кубчета и разбърквам с восъчно сварени макарони и 200 мл мляко/прясна сметана, покривам с шайби или настъргана моцарела )
*макарони (восъчни) със спанак и зелен лук на фурна, залети с кисело мляко и яйце
*варени картофи запечени с  колбас, домати, кайма и моцарела
*принцеси
*макарони с броколи, шунка и прясна сметана на фурна (броколи замразено)

Не съм замразявала.
За запечени ястия ползвам основно моцарела.

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Ако обичате патладжани, изпичаш или изпържваш нарязани на филийки, взимаш една голяма тава и редиш ред патладжани, отгоре поливаш с доматен сос, после хубаво ръсиш с моцарела, така че да не остане непокрито никъде, още 2, 3 реда така и ти гарантирам че ще свърши за нула време.

# 3
  • Мнения: 2 110
 АЗ бих напълнила зеленчуци с нея  и яйца,кашкавал.....за печене.

# 4
  • Мнения: 901
замрази я

# 5
  • София
  • Мнения: 1 046
Благодаря момичета за идеите, набелязах си още  рецепти, но ще пробвам и да замразя, интересно ми е какво ще стане, ако се запази поне в състояние за готвене/печене, ще споделя.

И да споделя впечатления, доста ми допадна моцарелата, като продукт за печене, до сега не ми беше попадало такова количество, та да се чудя какво да го правя, иначе се изяжда на директна консумация, та доста приятно нещо е запечена в ястия, не е мазно, солено, дава вкус, като се запече, се точи като кашкавал, въобщи фин продукт.

# 6
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Изпрати ми на мен малко  Blush

# 7
  • Мнения: 628
Изпрати ми на мен малко  Blush
Присъединявам се PraynigНе знам колко време може да се съхранява,но в сезона на салатите,всеки ден ще ти трябва Peace

# 8
  • Мнения: 10 191
Ето такава салатка с бейби доматчета и бейби моцарелки.  bouquet

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Радвам се, че са ти харесали тиквичките  Hug

Относно моцарелата... ако не е в саламура не знам да има каквато и да била трайност. Аз съм вадила от пакетче, оставало ми е малко, прибирала съм в хладилника вечерта и на другата сутрин вече горчи и не става за ядене. Не може два килограма да не са в саламура, освен ако не са за пицарии и да се изразходват същия ден  newsm78
Или е някакъв друг вид моцарела, знам ли  Simple Smile

Имам много рецепти за моцарела, ама кажи нещо по-конректно - предястие ли, кейк ли, кюфтенца, готвено, салата... че да не превеждам и преписвам цяла нощ  Grinning Hug

# 10
  • София
  • Мнения: 940
Панирана в брашно и подправки и яйце моцарела. Става добро мезе.

# 11
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 1 461
Аз съм замразявала моцарела, от този тип (за готвене). После става - за пица, лазаня, канелони...  но не и за салати или директна консумация Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 1 046
Точно от този тип е моцарелата, значи остатъка смело го замразявам, че мъжът ми взе да се бунтува от два дни постни ястия, макар и хубави.

За запеканката исках да ви кажа, че й трябва и кашкавал, само с моцарела стои малко суха, та  преди да я сервирам й настъргвам гауда, и я разтопявам в МВ.

Търся рецепта за канелони с моцарела, това ще направя ама другата седмица. А Блонди ако ми измисли нещо друго готвено, ще се откажа от канелоните. Горещо ви препоръчвам още веднъж пълнените тиквички на Блонди, бързо, лесно, вкусно и ефектно ястие.

# 13
  • Мнения: 235
Направи лазаня със сирена и естествено с повечко моцарела Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт