Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 444 отговора

В обора

Мнения: 37
Здравейте, наскоро взех туристическа виза за САЩ,но имам едно чудене... дали някой знае как стои въпроса с позволения период на пребиванане там.След колко време трябва да се върна в България, колко трябва да остана тук и после пак да замина?

Цитирай


Мнения: 2 514
на визата си пише
Цитирай

В обора

Мнения: 37
Това е,че не пише.
Цитирай


Мнения: 516
темата ти е за друг подфорум питай в  На път, море, почивка, екскурзия
Цитирай


Мнения: 1
Продължителността на престоя се определя от имиграционните служби при пристигането в САЩ. Визата не определя колко време имаш право да стоиш, тя само ти "разрешава" да пристигнеш легално.
Цитирай

В обора

Мнения: 37
Мерси много ! И аз бях чувала така,но не бях на 100 % .
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 623
Срокът на визата показва ДО КОГА трябва да влезеш в страната. Като пристигнеш, на паспортния контрол ти удрят друг печат, който указва максималния срок на пребиваване. Мисля, че беше между един и шест месеца най-често  Peace
Цитирай


Мнения: 314
като пристигнеш трябжа да ти сложат печат,но ако нямаш такъв,а визата ти е за 5 или 10 години например,имаш право на престой 6м. без право на работа. Има случаи в които в Бг. дават 3м.виза,а на летището 6м. Вайи тази от летището!
Цитирай

The new Earth

Мнения: 1 931
Визата е само входен документ, тя не определя престоя. Както са ти казали и други, имиграционните власти на летището в Америка определят колко дълго може да останеш в страната. Аз дойдох преди 3 дни, казах им, че искам да остана месец, но те ми удариха печат до декември, което е 6 месеца.
Премествам темата в чужбинския форум.
Цитирай


Мнения: 37
Визата е само входен документ, тя не определя престоя. Както са ти казали и други, имиграционните власти на летището в Америка определят колко дълго може да останеш в страната. Аз дойдох преди 3 дни, казах им, че искам да остана месец, но те ми удариха печат до декември, което е 6 месеца.
Премествам темата в чужбинския форум.

Да , точно така е на летището ,имиграционните власти определят колко време е позволено да останеш -мисля че минимума е 3 месеса .Майка ми също каза ,че щя стои 1 месец ,а и дадоха виза за 5 години/като трябва да се пребира на 6 месеца ,разбира се /
Цитирай

E-CLM & CH-VD

Мнения: 3 043
Oбикновено дават 10-годишна виза, и като влезеш в щатите ти дават право на престой 6 месеца. В самолета попълваш една бланка, част от която ти откъсват и прикрепват с телбод на паспорта и печата ти го удрят там.

За календарна година нямаш право да пребиваваш повече от 6 месеца.
Цитирай


Мнения: 1
Имам следният въпрос към по компетентните в това отношение


Искам да придружа в САЩ със сина ми които ще следва там.
Искаме да кандидатстваме  той за студентска виза  а аз за туристическа.
Трябва ли да имам непременно покани от някои в САЩ за да отида и постоя  да речем 5-6 месеца до година

Благодаря предварително


« Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 22:34 от bigsis672005 »
Цитирай

САЩ

Мнения: 161
Не претендирам за супер компетентност, но поканата е едно от основните неща които гледат при интервю за туристическа виза, особено в случай че искаш да стоиш в страната 5-6 месеца, а не просто 1-2 седмици като на екскурзия. Може би ще е по лесно когато сина ти пристигне в САЩ и тогава ти прати покана да му отидеш на гости.
Цитирай


Мнения: 516
Не претендирам за супер компетентност, но поканата е едно от основните неща които гледат при интервю за туристическа виза, особено в случай че искаш да стоиш в страната 5-6 месеца, а не просто 1-2 седмици като на екскурзия. Може би ще е по лесно когато сина ти пристигне в САЩ и тогава ти прати покана да му отидеш на гости.

и аз така си мисля, просто трябва да има някой гражданин, който да гарантира за теб за толкова дълъг период. Все пак защо не се обадиш да питаш в самото консулство, какво точно изискват  Smile
Цитирай

USА

Мнения: 1 417
Аз знам обратното на Хитруша - за туристическа виза единствено е важно колко са ти стабилни връзките с България (работа, имоти, семейство), а поканата е дребен детайл - знам за доста случаи, в които са отказвали виза без даже да погледнат поканата.
« Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 03:38 от Juturna »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 444 отговора