Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-423 от 423 отговора
Здравейте, наскоро взех туристическа виза за САЩ,но имам едно чудене... дали някой знае как стои въпроса с позволения период на пребиванане там.След колко време трябва да се върна в България, колко трябва да остана тук и после пак да замина?

Цитирай


на визата си пише
Цитирай


Това е,че не пише.
Цитирай


темата ти е за друг подфорум питай в  На път, море, почивка, екскурзия
Цитирай


Продължителността на престоя се определя от имиграционните служби при пристигането в САЩ. Визата не определя колко време имаш право да стоиш, тя само ти "разрешава" да пристигнеш легално.
Цитирай


Мерси много ! И аз бях чувала така,но не бях на 100 % .
Цитирай


Срокът на визата показва ДО КОГА трябва да влезеш в страната. Като пристигнеш, на паспортния контрол ти удрят друг печат, който указва максималния срок на пребиваване. Мисля, че беше между един и шест месеца най-често  Peace
Цитирай


като пристигнеш трябжа да ти сложат печат,но ако нямаш такъв,а визата ти е за 5 или 10 години например,имаш право на престой 6м. без право на работа. Има случаи в които в Бг. дават 3м.виза,а на летището 6м. Вайи тази от летището!
Цитирай


Визата е само входен документ, тя не определя престоя. Както са ти казали и други, имиграционните власти на летището в Америка определят колко дълго може да останеш в страната. Аз дойдох преди 3 дни, казах им, че искам да остана месец, но те ми удариха печат до декември, което е 6 месеца.
Премествам темата в чужбинския форум.
Цитирай


Визата е само входен документ, тя не определя престоя. Както са ти казали и други, имиграционните власти на летището в Америка определят колко дълго може да останеш в страната. Аз дойдох преди 3 дни, казах им, че искам да остана месец, но те ми удариха печат до декември, което е 6 месеца.
Премествам темата в чужбинския форум.

Да , точно така е на летището ,имиграционните власти определят колко време е позволено да останеш -мисля че минимума е 3 месеса .Майка ми също каза ,че щя стои 1 месец ,а и дадоха виза за 5 години/като трябва да се пребира на 6 месеца ,разбира се /
Цитирай


Oбикновено дават 10-годишна виза, и като влезеш в щатите ти дават право на престой 6 месеца. В самолета попълваш една бланка, част от която ти откъсват и прикрепват с телбод на паспорта и печата ти го удрят там.

За календарна година нямаш право да пребиваваш повече от 6 месеца.
Цитирай


Имам следният въпрос към по компетентните в това отношение


Искам да придружа в САЩ със сина ми които ще следва там.
Искаме да кандидатстваме  той за студентска виза  а аз за туристическа.
Трябва ли да имам непременно покани от някои в САЩ за да отида и постоя  да речем 5-6 месеца до година

Благодаря предварително


« Последна редакция: Пон., 07 Юни 2010, 22:34 от bigsis672005 »
Цитирай


Не претендирам за супер компетентност, но поканата е едно от основните неща които гледат при интервю за туристическа виза, особено в случай че искаш да стоиш в страната 5-6 месеца, а не просто 1-2 седмици като на екскурзия. Може би ще е по лесно когато сина ти пристигне в САЩ и тогава ти прати покана да му отидеш на гости.
Цитирай


Не претендирам за супер компетентност, но поканата е едно от основните неща които гледат при интервю за туристическа виза, особено в случай че искаш да стоиш в страната 5-6 месеца, а не просто 1-2 седмици като на екскурзия. Може би ще е по лесно когато сина ти пристигне в САЩ и тогава ти прати покана да му отидеш на гости.

и аз така си мисля, просто трябва да има някой гражданин, който да гарантира за теб за толкова дълъг период. Все пак защо не се обадиш да питаш в самото консулство, какво точно изискват  Smile
Цитирай


Аз знам обратното на Хитруша - за туристическа виза единствено е важно колко са ти стабилни връзките с България (работа, имоти, семейство), а поканата е дребен детайл - знам за доста случаи, в които са отказвали виза без даже да погледнат поканата.
« Последна редакция: Четв., 10 Юни 2010, 03:38 от Juturna »
Цитирай


Искам да придружа в САЩ със сина ми които ще следва там.
Искаме да кандидатстваме  той за студентска виза  а аз за туристическа.
Трябва ли да имам непременно покани от някои в САЩ за да отида и постоя  да речем 5-6 месеца до година

Най-лесно е, ако студентът замине сам и след това изпрати покана на майка си да му гостува. Поканата е от изключителна важност при кандидатстване за туристическа виза, освен ако не става въпрос за организиран туризъм в група. Трябва някой да поеме отговорност за гостуващия, докато е на американска земя - поканата доказва, че има кой да поеме такава отговорност, съвсем не е необходимо този човек да е гражданин, достатъчно е да има легално право да пребивава там. Връзките в България също са от много голяма важност, както е казала Джутурна, но те са в добавка към поканата.

Аз съм изпращала покани, докато бях студентка тук - на сестра си и родителите си, без никакви проблеми получиха туристически визи. В повечето университети за чуждестранните студенти има специален офис, който се занимава само с тях, визите и проблемите им. От този офис могат да дадат подробни насоки на студента как точно да изпрати покана на майка си, както и да напишат допълнителни гаранционни писма и прочие, ако е необходимо (в моя университет даваха специално писмо, в което удостоверяват, че наистина съм студентка там, че получавам еди-каква си стипендия и така нататък).

Една година няма начин да останете в Щатите на туристическа виза. Максималният срок за престой в календарна година е, ако не се лъжа, до 6 месеца.
Цитирай


Аз доколкото знам, поканата за туристическа виза изобщо не е задължителна. Може да се отиде на интервю и без такава и пак да се вземе виза. Последното при положение, че кандидатът докаже колко е добре в България - хубава работа, жилище, спестявания. Аз съм ходила преди години за туристическа виза с покана, където беше написано, че канещите поемат финансова и не знам си още каква отговорност по време на пребиваването ми в  САЩ. Беше нещо стандартно, изготвено от агенция занимаваща се с подготовка на документи за визи. Служителката, която ми беше на интервюто ме изгледа малко странно и ме попита защо след като демонстрирам, че съм в  добро положение  се налага някой да дава такива гаранции за мен.
Ето това е от сайта на американското посолство относно поканите:

"предоставянето на покана е по желание и няма специални изисквания за техния формат и съдържание. Не е необходимо поканите да бъдат нотариално заверени........" от тук http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/faq_niv2.html

и това, но не мога да отворя варианта на български:

"Рersons traveling privately to the U.S. as a visitor or tourist are not required to present any documents other than the DS-160 application form’s confirmation page, the yellow receipt from Unionbank, passport and correct photograph. However, persons traveling privately to the U.S. as a visitor or tourist may choose to bring any other documents that seem helpful in provide the following items to demonstrating their ties to Bulgaria and their intent to return after a short stay in the United States.

Some applicants have brought letters of invitation from friends or relatives living in the U.S. whom they intend to visit. If applying for a visa to visit a friend, relative or business associate in the United States (American citizen, green card holder or foreign citizen with legal visa status in the United States), applicants may bring a copy of a document showing that person's immigration status in the United States, as well as that of any other close relatives who are in the United States (e.g., photocopy of U.S. passport, green card, other type of visa, etc.)."
http://bulgaria.usembassy.gov/private-doc.html
Цитирай


Информацията ми е от моя опит и този на колеги/приятели. Ако някой действително е получил виза без покана - да напише. Дотук такъв случай в темата не виждам цитиран.

Иначе - то по принцип всичко е по желание. Документите за връзки с България - също, както е казано в цитирания от Игъл параграф. 
« Последна редакция: Четв., 10 Юни 2010, 15:08 от ianajar »
Цитирай


Всичко си зависи от случая. Има хора които идват тук  без да имат роднини и познати. Лично аз познавам българи с 10 годишни туристически визи, издадени без представяне на покана. Последната е, ако идваш на гости или посещение конкретно на някой. Това,че в темата такива не са писали не означава, че не съществуват. Най-важното при кандидатстване за туристическа виза е да докажеш, че имаш стимул да се върнеш в България. Гаранции и познати се изискват, но за имигрантските визи.
Даже не виждам защо тази жена трябва да търси покана. Ако тя идва тук с намерение да придружи детето за настаняване на общежитие, квартира, ориентиране и т.н., трябва точно това да каже в посолството. Да тръгне да търси покани от познати и роднини няма никакъв смисъл, защото малко ще намирисва на лъжа. Реално, тя не идва с цел да гостува на някого. Хората там изобщо не са толкова глупави.
Само не виждам защо иска да стои 5-6 месеца.
Цитирай


Игъл, нямам нищо против. Ако на жената целта й е да придружи сина си - да, разбира се, няма нужда от покана, кандидатстват заедно и обясняват защо иска да замине. Друг е въпросът, че никак не е сигурно, че ще я пуснат - ако детето не е под 18, за какъв дявол му е майка му там, ако не е готов да замине сам - защо изобщо заминава, и т.н. С покана от вече заминалия студент нещата са много по-лесни и пътят е далеч по-утъпкан. Аз не бих посъветвала приятел или роднина да кандидатства без покана, затова и на бигсис не мога да й дам такъв съвет.  Peace
Цитирай


ianajar , не искам изобщо да навлизам в спор. Представя се документ/доказателство в зависимост от това, което имаш намерение да правиш в САЩ. Ако не се ходи на гости на роднина/приятел, смисъл от покана няма.
Ако жената наистина иска просто да посети САЩ, съгласна съм, че е по-добре да изчака синът да дойде тук и да изпрати покана.
Моя братовчедка, която посети САЩ преди 2 години ме питаха за покана, но те  изобщо нямаха намерение да идват до Източното крайбрежие. Искаха да посетят конкретно нещо в Сиатъл. Аз не се съгласих да правя покана, защото най-малкото щеше да е лъжа и по-скоро можеше да им навреди, а не да помогне. Казали са какво искат да посетят, дали са доказателства за събитието и получиха визи. Аз не съм се и съмнявала, че ще вземат, защото и двамата имат много добри работи в България, пътували са доста в чужбина, имат жилище, дете и т.н. Всичко си зависи от случая и целта на посещението.
Цитирай


Информацията ми е от моя опит и този на колеги/приятели. Ако някой действително е получил виза без покана - да напише. Дотук такъв случай в темата не виждам цитиран.


Аз, аз  Laughing - преди 2 год. поисках туристическа виза, без покана, дадоха ми 10-годишна. Минах гр.контрол и ми дадоха право на престой 6 месеца. Миналата година пак ходих, и пак ми дадоха 6 месеца.
Цитирай


Аз също съм имала туристическа виза/за 1 година период/ без покана и също така са ми давали на място по 6 месеца престой.
Цитирай


Информацията ми е от моя опит и този на колеги/приятели. Ако някой действително е получил виза без покана - да напише. Дотук такъв случай в темата не виждам цитиран.


Аз, аз  Laughing - преди 2 год. поисках туристическа виза, без покана, дадоха ми 10-годишна. Минах гр.контрол и ми дадоха право на престой 6 месеца. Миналата година пак ходих, и пак ми дадоха 6 месеца.

Твоята ситуация е доста по-различна. Wink Не живееш в БГ. Къде беше на интервю?
Американското посолство в Германия например издава лесно визи без покани на българи, живеещи там (в Германия, става дума).
Както и да е... Имаме много близък семеен приятел, който има издадена 10 годишна виза без да има покана. Живее в България човека.
Цитирай


Явно моят опит не е меродавен в случая. Хубаво е да се знае това.  Peace
Цитирай


Информацията ми е от моя опит и този на колеги/приятели. Ако някой действително е получил виза без покана - да напише. Дотук такъв случай в темата не виждам цитиран.
Аз, аз  Laughing - преди 2 год. поисках туристическа виза, без покана, дадоха ми 10-годишна. Минах гр.контрол и ми дадоха право на престой 6 месеца. Миналата година пак ходих, и пак ми дадоха 6 месеца.
Твоята ситуация е доста по-различна. Wink Не живееш в БГ. Къде беше на интервю?


В Испания бях на интервю. Но пък бях безработна от 3 години, т.е. потенциален имигрант.  Wink
Цитирай


Лунна самодива,а ти как си извади виза за Америка?Аз,съпругът ми и щерката искаме да отидем на екскурзия,живеем в Испания от 9 год.,проблемът е че от 2 год.  не се осигурявам,въпросът ми е какви документи изискват?
Цитирай


В страницата на посолството им в Испания е дадено какво изискват. Вероятно ще те питат защо си в Испания, имаш ли недвижим имот там.. неща от този сорт, да видят дали наистина на екскурзия искате да ходите. Ето тук можеш да разгледаш изискванията и процедурата.
Цитирай


Лунна самодива,благодаря ти bouquet
Цитирай


Здравейте,

с едно доста голямо закъснение ще разкажа как мине интервюто ми тогава и какви документи съм имала с мен.

Като за начало попълних двата формуляра ДС- 160 и още един имаше  Thinking от страницата на посолството,които са за туристичека виза. Попълнени ги изпратих отново он-лайн насрочих си час за интервю в деня в който бе възможно и почнах да събирам документите.Реших първо да си насроча час за интервюто и после да събирам документите. Естествено може и обратното, но за някой документи, които имат дати според мен е по-добре да се събират след насрочване на дата и час за интервю.

Документите,които съм имала с мен на интервюто бяха:

- служебна бележка от университета, защото по това време все още бях студентка;
- банкова референция - издадена два дни преди датата на интервюто,че имам пари ( издадена от банка ДСК на български език ми излезе 35 лв., иначе на английски ми казаха,че е 70 лв.Тези рефенции се вадят само от централата на банката и се чака максимум 5 дни);
- поканата от сестра ми,която беше нотариално заверена от нея в Америка;
- преснимани нейните документи ( зелена карта, шофьорска книжка и т.н.);
- акта ми за раждане си бях взела;
- паспорта, който задължително трябва да е валиден 6 месеца след датата на влизането ви ,където и да било по света;
- копие на трудовият ми договор, който беше от 7 месеца ( не съм била от дълго време на тази работа)
- писмо от работодателя,че ще ми пази работното място;

Това са документите,които носех с мен и с които успях да мина.

Как мина интервюто:

Всички сме чували, преди да отидем в посолството,как преминава цялата процедура,за това ще се опитам да съм максимално кратка. Първо като се пристигне пред посолството,задължително се седи от другата страна на него, защото охраната идва и се кара,че седите и чакате там.Преди да се мине през охраната , ако имате час за 09.00ч. излиза едно момче и извиква всички ,които са за 09.00 , обяснява на всички ,какви документи трябва да се покажат на входа ( попълнените формуляри,които преди това са изпратени он-лайн, защото на тях има един бар код,който е много важен и за който трябва да се внимава да не е размазан. Снимки 5х5 прикачени за формуляра, ако не са, те ги прикачат, паспорт и бележката за платената такса. Миналата година таксата ако не се лъжа беше около 110 $, тази 2010 е 140$)След като минах тази процедура се запътих към охраната, нямах никакви проблеми и минах. Единствено на входа , докато обясняваше момчето за цялата процедура, ципа на чантата ми заяде и много се притесних,защото не успех да я отвора и да си извадя телефоните, които трябва да се оставят на охраната, включително , ако имате и флашка.  След всичко това отидох в долната част на сградата и се наредих на една опашка на която трябваше да си дам другата част от документите на едно момче, което пък ми даде да попълвам DHL  товарителницата. Товарителницата е ако ви пуснат чрез тях ви изпращат паспорта с визата. След като минах и от там зачаках да ме извикат за да ми вземат отпечатъци. Минах и от там и пак зачаках вече за най - важната част. След около 50 мин чакане, направи ми впечатление,че всички,които минаха преди мен на другите опашки и тези,които бяха след мен, минаха преди мен, аз останах последна от тези,които влязохме за 09.00ч. Както и да е, викнаха ме и започна истинската част. Истината е,че висях на косъм да не ми дадат виза, въпроса ,който ме спаси беше свързан с университета,защото според консула,ако съм отидела е нямало да се върна,както сестра ми е направила. Бях супер убедителна,че такова нещо няма да стане и че ще се върна,защото има още една година да уча,което за мен е важно и хоп - хайде виза за 10 години  Hug

На кратно да обобщя, няма нищо страшно,ако всичко ви е наред и ако не се притеснявате минавате, щом и родителите ми минаха малко след мен (само,че на тях им дадоха за 1 година, заради баща ми,който питал дали има работа за него в Америка  Laughing)
Ами май е това  Peace
Цитирай


Здравейте на всички....и аз както всички имам едно две въпросчета Smile Надявам се все някой да знае и да ми помогне... Smile
Та отностно туристическите визи за САЩ....преди седмица взех виза за 10 години... и се чудя дали има някакво ВРЕМЕ ЗА ЗАМИНАВАНЕ... може би до няколко месеца ....или просто мога да си тръгна когато пожелая...иначе за престоя там ми е ясно че зависи от това колкото ми дадат когато стъпа на Американска земя Smile
Много ще се радвам ако някой знае и е информиран и по този въпрос Smile Smile Smile
Цитирай


Все в рамките на тия 10 години за които ти е валидна визата т.е. от дата на издаване до дата на изтичане, трябва (ако искаш де) да влезеш в щатите. Не мисля че имаш някакъв срок както примерно при зелените карти.
Цитирай


Еми знам ли...то дали някой изобщо ще знае дали има някакво време за заминаване....или направо да пиша до посолството и да си питам там Smile
Цитирай


Честно казано не знам защо ти е объркано  newsm78 Туристическата виза си има дати на издаване и на изтичане. Между тези дати е валидна и може да влизаш с нея в щатите. Но щом пък ти е притеснено звънни на посолството.
Цитирай


Ми тои май така ще стане Smile
Вепреки че ми е малко кофти да питам там Smile
Цитирай


Възможно ли е да идеш да работиш в САЩ без Зелена Карта , но с предварителен контракт?
Цитирай


Възможно ли е да идеш да работиш в САЩ без Зелена Карта , но с предварителен контракт?

Да, възможно е. Трябва ти работна виза, работодателят, с който подписваш предварителния контракт, има грижата да ти осигури необходимите документи за кандидатстване.
Цитирай


Еми знам ли...то дали някой изобщо ще знае дали има някакво време за заминаване....или направо да пиша до посолството и да си питам там Smile

Нямаш никакво време на заминаване, може да влизаш и излизаш в рамките на тези 10 години колкото си искаш. Най-долу на визата ти трябва да има какъв вид е,ако не се лъжа трябва да е "М", т.е. това означава,че нямаш ограничения. Дори когато ти изтича визата, примерно да кажем след месец и ти искаш да пътуваш няма да имаш проблем, за тях е важно да влезеш поне една седмица преди да изтече .
Цитирай


Възможно ли е да идеш да работиш в САЩ без Зелена Карта , но с предварителен контракт?

Да, възможно е. Трябва ти работна виза, работодателят, с който подписваш предварителния контракт, има грижата да ти осигури необходимите документи за кандидатстване.


Благодаря ти  Hug
Цитирай


Да благодаря Ви за отговорите.... Smile
Аз писах и до посолството....и те ми отвърнаха, че нямам никакъв срок на заминаване ... Smile
така че , Благодаря Ви и на вас ... Smile
Цитирай


Здравейте! Мисля да кандидатсвам за туристическа виза, прочетох доста инфо по форумите, но имам един голям въпрос- Проблем ли е, че съм кандидатствала за зелена карта тази година и може ли това да е една от причините да ми откажат виза?
Цитирай


Ако си кандидатствала в лотарията за зелена карта - това не може да бъде причина. Обаче ако имаш задвижена процедура за получаване на зелена карта по някаква друга линия (работна, семейна), е много вероятно да ти откажат неимигрантска виза (туристическа, студентска, придружителна).
Цитирай


Благодаря ти много! Другата дилема, е че януари завършвам и преди няколко седмици се върнах от щатите от J1 програма. ВЪзможно ли е отказ ако съм безработна в настоящ момент и почти завършила, но имам добра банкова референция и апартамент и кола на мое име. Не съм омъжена и нямам деца?
Цитирай


J1 визата може да ти е проблем при получаване на нова виза. Прочети си условията - имам спомен за някакъв задължителен период, в който не можеш да се върнеш в Щатите. Две приятелки чакаха май две години, докато им разрешиха студентска и годеническа виза, но не претендирам да ми е точно инфото - беше много отдавна. Не помня дали беше условие на самата виза, на обменната програма или на стипендиите им.  Thinking

Какво означава "почти завършила"? Университетът ше ти издаде ли удостоверение, че още се водиш студентка? Ако да - значи имаш "работа" като студентка. Ако не - мисля, че не е много добре... Не е идеална ситуацията, в която нямаш нито работа, нито собствено семейство в България.
Цитирай


ами мога да взема мисля уверение, но януари ми е защитата на дипломна работа. До тогава се водя студентка. Не знам дали ще мога да си изкарам уверение за доплънителната специалност където имам още година и половина следване
Цитирай


С J-1 виза има така нареченото двугодишно правило. Виж си какво пише на ДС формата. Според него не можеш да се върнеш със същия тип виза в Щатите в срок от две години, но може да кандидатстваш за уейвър или да влезеш с друг тип виза. По принцип се слага, когато получаваш пари от правителството - наше или тяхно. Много държави си го слагат и сами на хората, но при нас липсва този проблем - България не се интересува дали високообразованите й, специализирали навън граждани ще се завърнат, за да приложат тези знания и опит на родна земя. Съжалявам за оффтопика, просто много ми загорча, когато колегите ме питаха дали си ме искат обратно и аз казах не...
Относно поканите - нямат особено значение. Когато баща ми кандидастваше за виза каза, че въобще не са я погледнали. Значи, ако имаш работа и семейство в Бг, нямам никакъв проблем с туристическите визи. Не съм доказвала, че мога да го издържам, той взе писмо от банката със състоянието на сметката си там и го представи. Чудех се дали да взема здравна, но се отказах, тъй като щеше да дойде над 400 на месец, а той стоя 3 седмици само и решихме да рискуваме...
Цитирай


Здравейте, благодаря много за информацията, която сте събрали. Искам да се включа в разговора с няколко въпроса, ако позволите. Ситуацията ми е следната:

На 28 съм. Планирам догодина да подам документи за туристическа  виза някъде около март. Искам да посетя турнира по тенис ЮС  Опън в Ню Йорк през септември и да си направя някакъв малък раунд трип из щатите.

Проблемът е че живея вкъщи при родителите си. Нямам собствена кола или апартамент. Не съм обвързан и нямам деца. Нямам покана също. Но от спестявания мога да декларирам пари до 8000-10000 лева.

Работя в момента от вкъщи в провинцията за Софийска фирма. Заплатата ми е доста ниска. Това проблем ли е?  Ще се увеличи ли шансът ми, ако си купя кола?

Учил съм във Финландия 6 месеца. И съм обиколил 12 държави и 29 европейски града като турист в последните 5-6 години. Посетил съм турнирите Ролан Гарос в Париж,  Уимбълдън в Лондон както и по-малките турнири в Рим и Букурещ.

Въпросът ми е имам ли някакъв шанс да успея за виза и на какво да наблегна? Кои са силните ми позиции и как да ги използвам? Някакви други съвети?

Благодаря ви много.
« Последна редакция: Вт., 19 Окт. 2010, 18:39 от foxy1013 »
Цитирай


Фокси,казват,че сега по-лесно давали визи.Не знам доколко е вярно,на възрастните със сигурност.
Четох някъде статистика и звучеше от порядъка на 13% откази от всички молби за визи.
Разбирам,че ще кандидатстваш за туристическа Б1/Б2.Хубаво е,че работиш и имаш спестени пари,с които да спонсорираш екскурзията си.

Нищо не ти пречи да опиташ,в най-лошия случай ще загубиш $140 такса за кандидатстване + по-дребни суми,свързани с другите документи .
В сайта на посолството идеално е описана процедурата,стъпка по стъпка.
Констатирам не малко промени най-вече при ДС-160/все едно лексикон попълваш - 10 страници въпроси /,за хубаво или за лошо.Почти всичко става електронно.

Успех.
Цитирай


 Фокси, сумата е прилична и това, че си пътувала и си ходила на турнирите в Европа ти дава шанс. Успех!
Цитирай


Имам спомен за някакъв задължителен период, в който не можеш да се върнеш в Щатите. Две приятелки чакаха май две години, 

Това правило не важи вече от доста години. Краси, виж си J1-визата - там обикновено пише, че "2 year home stay rule does not apply", което означава, че няма да се налага да чакаш, за да влезеш пак.
Относно туристическата виза - ако преди си била с J1 виза за САЩ и предстои скоро да заваршиш, може и да не ти дадат туристическа виза - за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там, и като си завършила вече може и да не се върнеш и си потенциален емигрант. По-добре пробвай с Интерншип - за тази програма няма проблем, ако си завършила, но трябва да си до някаква определена възраст до 26 или 28 май беше, не си спомням точно, и може да ти дадат виза от 6 до 18 месеца.
Успех!
Цитирай


Това правило не важи вече от доста години.

Напротив. Правилото си важи - двегодишно физическо присъствие в родната страна, ако са налице определени условия: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html#15

Авторката най-добре си знае по каква точно програма е била там и дали правилото се отнася за нея. Ако не е наясно - линкът горе дава подробности. Освен това тя смята да кандидатства за туристическа виза - това предполага, че няма никакво намерение да работи. Няма такава презумпция:
за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там
Мисля, че ако заминаваше с намерението да работи, щеше да се ориентира към друг тип виза, вместо да рискува депортация.  Peace


ЦитирайАвторката най-добре си знае по каква точно програма е била там и дали правилото се отнася за нея.

Освен това тя смята да кандидатства за туристическа виза - това предполага, че няма никакво намерение да работи. Няма такава презумпция:
за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там
Мисля, че ако заминаваше с намерението да работи, щеше да се ориентира към друг тип виза, вместо да рискува депортация.  PeaceОк, явно правилото си важи в някои случаи.  Позволих си да допусна, че авторката е била на студентска бригада през лятото с J1 виза (тъй като пише, че скоро се е върнала и че още е студентка - от личен опит, и аз по това време съм се връщала) и в този случай правило според мен няма да важи (това също е от личен опит - била съм няколко години подред на такива бригади).
Също така си позволих да допусна, че авторката иска отново да отиде в Сащ и да работи (извинявам се, ако не е така), но не иска да дава излишни пари на фирмите, които ти уреждат документите (много мои колеги състуденти също действаха така, и на всички им ОТКАЗАХА туристическа виза, точно като бяхме преди завършване. Мотивът им беше, че са потенциални емигранти, а не туристи).

Едно е сигурно - на J1 визата си пише дали важи това правило или не.

 Peace
Цитирай


си позволих да допусна, че авторката иска отново да отиде в Сащ и да работи (извинявам се, ако не е така), но не иска да дава излишни пари на фирмите, които ти уреждат документите

Ако наистина е така (надявам се да не си права), то в такъв случай авторката ще направи най-добре да последва съвета ти за интърншип програма. Иначе на тази възраст човек да рискува черен печат би било голяма глупост, според мен.

Цитирай


Фокси,казват,че сега по-лесно давали визи.Не знам доколко е вярно,на възрастните със сигурност.
Четох някъде статистика и звучеше от порядъка на 13% откази от всички молби за визи.
Разбирам,че ще кандидатстваш за туристическа Б1/Б2.Хубаво е,че работиш и имаш спестени пари,с които да спонсорираш екскурзията си.

Нищо не ти пречи да опиташ,в най-лошия случай ще загубиш $140 такса за кандидатстване + по-дребни суми,свързани с другите документи .
В сайта на посолството идеално е описана процедурата,стъпка по стъпка.
Констатирам не малко промени най-вече при ДС-160/все едно лексикон попълваш - 10 страници въпроси /,за хубаво или за лошо.Почти всичко става електронно.

Успех.


Мерси за отговора.
Все пак има ли значение на колко пари работя тук? В смисъл искат ли документ колко съм получавал всеки месец до сега? Или е достатъчно да декларирам пари в сметка да речем 10К и това че просто работя? Малко е объркващо може би за вас, но надявам се да ме разбрахте.
Цитирай


Здравейте!
Аз имам един въпрос.Студентка съм в момента 3ти курс и ме поканиха приятели да замина за сащ лятото на гости.От всичко,което изчетох по форумите ми става ясно,че много трудно се дават туристически визи...а аз точно с такава мисля да кандидатствам...(приятелите са ми американци и ще ми пратят покана)Разбира се нямам намерение да оставам там,но пък и тук нямам нищо на мое име,иначе всичките ми роднини и приятели са си тук в БГ.Притеснява ме факта,че съм млада и на такива гледат като на потенциални емигранти.  Confused Та въпроса ми е имам ли шансове да взема туристическа виза?
Благодаря предварително. Smile
Цитирай


Наличието на удостоверение от университет,че вмомента си студентка и далеч от дипломиране е плюс в досието ти.
И все пак никой не ти гарантира виза.Нищо обаче не ти пречи да опиташ.
И ако ще ти пращат покана,и ако е възможно,нека жена ти я прати.При покана от мъж е по-деликатно.
Цитирай


Аха Smile А само това ще е достатъчно ли? Има ли още нещо,което е добре да направя? Smile
Цитирай


Здравейте

Искам да попитам как се издава виза туристическа на дете под 2 год.Конкретно ме интересува детето трябва ли да се явява на интервю?Или мога да отида само аз с моите и неговите документи?
Цитирай


Конкретно ме интересува детето трябва ли да се явява на интервю?


Не. http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/no_appt2.html
« Последна редакция: Пон., 31 Ян. 2011, 20:44 от ianajar »
Цитирай


ianajar много ти благодаря  bouquet Уж четохи рових ама това не съм го видяла.
Цитирай


Ходил съм в щатите три пъти поредни години с J1 visa, сега кандидатствам за 4-та, чакам само дата за интервю. Между другото преди седмица бях на интервю за B1/B2  visa, одобриха ме, дадоха ми, имам покана, уча магистратура редовно, имам покана за там където отивам...но визата ми е за срок от три месеца, което няма логика, от февруари 2010 год. вс визи B1/B2 са за срок от 10 год.  И На J1 visa пише че правилото 212(Е), за двете години не въжи!!
Защо ми дадоха 3 месечна виза, а не 10 годишна. Просто парите не са проблем и ми се иска да си направя една екскурзия декември месец отново до Флорида!
Цитирай


Няма такова правило, че от еди-коя си дата всички туристически визи са за еди-какъв си срок.  newsm78 Срокът на визата си зависи от интервюиращия. В този случай явно са преценили, че има някаква причина да се даде виза за по-кратък престой. За второто пътешествие ще се наложи просто да се направи нова туристическа виза. Правилото за J1 визите важи само за визи тип работни, обменни или учебни. На туризъм може да си ходи човек дори по време на двете "карантинни" години.
Цитирай


Свързах се с консулстото и ги запитах, отговориха ми, че се стараят да издават само 10 годи. визи, и че иамт право и за един месец да издадат. Консула ме посъветва като се върна Септ да кандидатствам отново и че нма да ме викат за интервю, директно ще ми изпратят визата, цитира ми някакво правило за всички визи след октомбви 2007 год.
Пишеше, че ако не просроча нещо по визите, няма да има проблем. Веднъж одобрен и ходил там няколко пъти, няма да има проблем да взема виза...ако съм искал съм щял да остана...то си е така! Но вски път по едни 300лв отиват за тая виза, интервюто, документите, ходене до СФ!
Цитирай


zdraveite!Predi 3 godini xodix za 1 mesez v Amerika,togava mi dadoxa 10 g. viza,dashteria mi u4i tam,na moia priatel,s kogoto jiveia na semeini na4ala togava mu otkazaxa viza i az xodix sama,sled 1 g. pak mu otkazaxa viza i si mislim,4e pri4inata e,4e e rabotil 4 g. v Italia,ina4e ot 4g. e v BG i ima dobra i platena rabota,sega dashteria mi zavarshva i mu prati pokana ot neia i ot universiteta za zeremonia,no te niamat rodstvena vrazka s neia i toi e ot4aian i si misli,4e shtom 2 pati sa mu otkazvali nikoga niama da mu dadat viza,a nie naistina iskame da otidem dvamata za mesez,kakvo da napravim,ima li nikoi na kogoto sa mu otkazvali 2 pati,no nakraia sa mu dali viza? predvaritelno blagodaria !
Цитирай


Здравейте! Спешно искам да попитам как се стига от Централна гара до Американското посолство?Инфото,което намерих е старо и не мога да се ориентирам :-s Моля,ако някой знае да сподели! Smile)))
Цитирай


Вече насрочих интервюто и подготвям допълнителните документи в подкрепа на кандидатурата ми за виза. Питането ми е: Някой представял ли е РЕФЕРЕНЦИЯ ОТ РАБОТАДАТЕЛЯ и ако да, може ли някакъв образец, моля?
Цитирай


Здравейте! Имам следния въпрос.Имам 10-годишна виза за САЩ.И до колкото знам,имам право да стоя за една година-само 6 месеца.Мога ли да си удължа престоя и колко мога да стоя там освен тези 6 месеца. Дъщеря ми живее там, но още няма гражданство.След година надявам се да има вече.
Благодаря ви предварително.Smile
Цитирай


Здравейте! Спешно искам да попитам как се стига от Централна гара до Американското посолство?Инфото,което намерих е старо и не мога да се ориентирам :-s Моля,ако някой знае да сподели! Smile)))
Хващаш такси Crazy
Цитирай


Здравейте! Имам следния въпрос.Имам 10-годишна виза за САЩ.И до колкото знам,имам право да стоя за една година-само 6 месеца.Мога ли да си удължа престоя и колко мога да стоя там освен тези 6 месеца. Дъщеря ми живее там, но още няма гражданство.След година надявам се да има вече.

Доколкото ми е известно, не можеш да си удължиш престоя над тези шест месеца, ако си на туристическа виза. Просто ако живееш повече от 180 дни в една година в САЩ, се водиш постоянно живущ там, което е в разрез със статута на турист. Ако дъщеря ти получи гражданство, тя може да задейства процедура за зелена карта за теб. Нямам опит с тази процедура, но съм чела, че става бързо и лесно при преки семейни връзки. Дори и да отнеме време, ти имаш право да останеш в САЩ, докато тече процедурата.

Ако получиш зелена карта, обаче, живеенето ти в Щатите е не само право, но и задължение - тоест, ти ще си длъжна всяка година да прекарваш минимум шест месеца тук, иначе губиш зелената карта.
Цитирай


nellie8578, поздравления за 10-годишната виза и за наближаващата натурализация/гражданство на дъщерята.

Категорично може да се удължи престоя като се попълни форма I-539, Application To Extend/Change Nonimmigrant Status и плати такса от о/о $300.

Има, обаче, много неща, които трябва да се имат впредвид.

1. Сигурно го знаеш, ама аз пак да уточня: пристигайки на летището в САЩ се решава колко ще продължи тази ти визита - може да е 6 месеца, но може и да е 3 или 2 месеца. Чиновника на гишето решава въз основа на повода ти за пътуване (на него няма да му споменаваш за бъдещо удължаване). Ето защо вероятно е удачно да си купиш билет за малко повече пари, но с възможност за промяна на датата на обратния полет.

2. Вече си излязла от летището и с посрещачите надничате с интерес в паспорта ти за прикрепеното картонче, на което пише до кога са ти разрешили престой - датата Х (ДХ). Ако все още искаш да останеш и след ДХ, си разпечатвате Form I-539 (формуляр и инструкции) и допълнителните инструкции за твоя тип виза Form M-752 и започвате да четете. Най-общо:
- няма никаква гаранция, че ще ти позволят удължаване на престоя след ДХ.
- такси $300.
- трябва да се подаде поне месец преди ДХ, май...

Успех и приятно пътуване.
Цитирай


Pisateva, мерси за поправката. Не мога да си изтрия вече поста, затова моля, ако някой чете, да го игнорира.  Peace
Цитирай


Аз бях преди няколко дни на интервю за туристическа виза.
Беше ми много нервно и притеснено.
Това което забелязах, е че на хората които мрънкаха под носовете си (най-вече на български) и на един доста самоуверен господин - отказаха визи.
На тези които отидоха само да продължат визата си има казаха "Консулът има данните ви,не желае да говори с вас, оставете си паспорта". Направо си заминаваха и чакаха визата си.
На мен ми дадоха 10 годишна виза тип Б1/Б2. Незнам какво точно означава, но след седмица заминавам.
Няма да пиша какви документи съм подала, защото при мен е по-различно - съпруг и дете американци.... и по лошо течение на обстоятелствата болнични изследвания, снимки и писма от лекарят на съпругът ми  Confused
Цитирай


ianajar, добре че не можеш да си изтриеш поста - говорейки за възможността зелена карта, даваш още една опция (аз пък не се сетих). Винаги е хубаво да имаш избор.
Цитирай


Здравейте!

Аз искам да отида през лятото на гости при сестра ми, която работи в САЩ и смятам да подам за туристическа виза. Според вас какви са шансовете да ми дадат? През юни ще  завърша средното си образование и най-вероятно няма да съм получила отговор от университетите, в които съм кандидатствала ( в Германия), т.е. няма да съм вече ученичка и все още няма да съм и студентка.  Confused
« Последна редакция: Ср., 13 Апр. 2011, 08:54 от childish »
Цитирай


Здравейте, аз също се интересувам от туристическа виза за САЩ и се чудя къде е по-добре да се кандидатства за такава - в посолството в София или в посолството в Лондон, ако лицето е бг гражданин, но живее в Лондон? Някои казват, че шансовете в България са по-добри, аз не мога да преценя - става дума за брат ми, който иска да ми дойде на гости в щатите това лято, съпругът ми е американец и може да му напише покана, но той не е семеен и живее от години в Англия - какво мислите, какви са шансовете и къде е по-добре да подаде за виза, в София или Лондон?
Цитирай


Здравейте! Имам следния въпрос.Имам 10-годишна виза за САЩ.И до колкото знам,имам право да стоя за една година-само 6 месеца.Мога ли да си удължа престоя и колко мога да стоя там освен тези 6 месеца. Дъщеря ми живее там, но още няма гражданство.След година надявам се да има вече.
Благодаря ви предварително.Smile

На баща ми му бяха дали 6 месечна виза и си удължи срока с още 6 месеца, но съм чувала, че ако се явиш пак на интервю, шанса да те пуснат е по-малък.
Цитирай


Вече насрочих интервюто и подготвям допълнителните документи в подкрепа на кандидатурата ми за виза. Питането ми е: Някой представял ли е РЕФЕРЕНЦИЯ ОТ РАБОТАДАТЕЛЯ и ако да, може ли някакъв образец, моля?

Здравей, ние представяхме такава бележка, когато брат ми кандидатстваше за туристическа виза. Образец няма, бележката е в свободен стил, издадена от работодателя. Хубаво е да пише, вътре, че одобряват отсъствието ти от страната, че ще ти пазят работното място, за след като се върнеш от Щатите и че много те ценят като служител! Ако те интересува друго, питай!

Късмет Peace

Опа - сега видях, че това мнение е от Март Laughing Нищо, може пък на друг да съм полезна с нещо
Цитирай


Здравейте,
има ли някакъв проблем ако работодателят ми и аз сме от различни градове. Става дума че работя от дистанция по интернет съвсем легално на трудов договор за софийска фирма. Другият проблем е че заплатата ми е доста под средната за БГ.
Благодаря.
Цитирай


Здравейте!
Имам едно питане,надявам се ,че някой ще ми отговори...
Свекъра ми иска да отиде на гости на дъщеря си в САЩ,но тя е нелегално там.Моята сестра ще му прати покана (тя също живее там ,но е легално),като пише в поканата ,че са роднини.Чудя се ,като попълваме формуляра за посолството да пишем ли ,че дъщеря му е там?И задължително ли трябва да се представят актовете за раждане на децата му?

Благодаря ви предварително!
Цитирай


Здравейте!Сестричката ми е в САЩ,има зелена карта и ме кани на гости за малко.
Аз съм студентка редовно обучение и имам уверение за да го докажа пред посолството.
Имам вече дата за интервю в Американското посолство,но се притеснявам , защото не зная как протича то и какви въпороси задават.
Моля за помощ! Smile))))))
Благодаря предварително!
Цитирай


Вече насрочих интервюто и подготвям допълнителните документи в подкрепа на кандидатурата ми за виза. Питането ми е: Някой представял ли е РЕФЕРЕНЦИЯ ОТ РАБОТАДАТЕЛЯ и ако да, може ли някакъв образец, моля?

Здравей, ние представяхме такава бележка, когато брат ми кандидатстваше за туристическа виза. Образец няма, бележката е в свободен стил, издадена от работодателя. Хубаво е да пише, вътре, че одобряват отсъствието ти от страната, че ще ти пазят работното място, за след като се върнеш от Щатите и че много те ценят като служител! Ако те интересува друго, питай!

Късмет Peace

Опа - сега видях, че това мнение е от Март Laughing Нищо, може пък на друг да съм полезна с нещо
На мен беше полезна. Всъщност имаме близък приятел, на когото му предстои кандидатстване в посолството в началото на октомври. Миналата година му отказаха, защото не живее в България. Живее и работи в Испания, легално. Чудех се с какви документи е удачно да подкрепи кандидатстването си. Ако има нещо друго, което е удачно да представи, ще съм благодарна, ако споделиш.
Цитирай


Здравейте!Сестричката ми е в САЩ,има зелена карта и ме кани на гости за малко.
Аз съм студентка редовно обучение и имам уверение за да го докажа пред посолството.
Имам вече дата за интервю в Американското посолство,но се притеснявам , защото не зная как протича то и какви въпороси задават.
Моля за помощ! Smile))))))
Благодаря предварително!

Задават стандартните въпроси, при кого отиваш, за колко време, как ще си платиш за полета. Също ще те питат дали сестра ти е подала петиция за теб, за зелена карта!

Това че си студентка редовно е голям плюс, така че спокойно на интервюто и не мисля, че ще имаш проблеми!

УСПЕХ  Peace
Цитирай


На мен беше полезна. Всъщност имаме близък приятел, на когото му предстои кандидатстване в посолството в началото на октомври. Миналата година му отказаха, защото не живее в България. Живее и работи в Испания, легално. Чудех се с какви документи е удачно да подкрепи кандидатстването си. Ако има нещо друго, което е удачно да представи, ще съм благодарна, ако споделиш.

Хъм....интересна ситуация - явно са го сметнали за потенциален емигрант, след като живее в Испания. Той сега в България ли живее, семеен ли е - хубаво е да се представят колкото може повече връзки с родината, като имоти на негово име, кола...
Цитирай


На мен беше полезна. Всъщност имаме близък приятел, на когото му предстои кандидатстване в посолството в началото на октомври. Миналата година му отказаха, защото не живее в България. Живее и работи в Испания, легално. Чудех се с какви документи е удачно да подкрепи кандидатстването си. Ако има нещо друго, което е удачно да представи, ще съм благодарна, ако споделиш.

Хъм....интересна ситуация - явно са го сметнали за потенциален емигрант, след като живее в Испания. Той сега в България ли живее, семеен ли е - хубаво е да се представят колкото може повече връзки с родината, като имоти на негово име, кола...
Именно, че не живее в България. Аз самата никога не съм имала проблеми с визи, включително и за Щатите, независимо къде съм живяла. Явно не ме приемат като потенциален емигрант. Хехе. Но при него явно точно това е проблемът. Не, не е семеен. От около 5-6 години живее в Испания, не се прибира даже в България. Предполагам, че може да поиска писмо от работодателя си в Испания, а каквото и да представи като имущество, то едва ли е в БГ.  Thinking
Цитирай


Здравейте,
има ли някакъв проблем ако работодателят ми и аз сме от различни градове. Става дума че работя от дистанция по интернет съвсем легално на трудов договор за софийска фирма. Другият проблем е че заплатата ми е доста под средната за БГ.
Благодаря.

Здрасти, няма проблем според мен, важното е да имаш работа и най-вече, ако може служебна бележка да ти дадат, че те пускат да отсъстваш за няколко месеца!   Smile Успех!
Цитирай


Именно, че не живее в България.

Доколкото знам, щом не живее в България е най-добре да подаде документи за виза в страната, в която живее постоянно. При проверки, посолството ще проверява местните бази данни, няма да звъни от София в Мадрид да види дали работодателят му е действителен.  Peace
« Последна редакция: Четв., 15 Септ. 2011, 16:35 от ianajar »
Цитирай


Именно, че не живее в България.

Доколкото знам, щом не живее в България е най-добре да подаде документи за виза в страната, в която живее постоянно. При проверки, посолството ще проверява местните бази данни, няма да звъни в Мадрид да види дали работодателят му е действителен.  Peace

И аз така го посъветвах миналата година, но от там го бяха посъветвали да отиде и подаде от България.
Цитирай


Хм. Може би служителят, който го е посъветвал, нещо е объркал? Почти всички мои познати, живеещи постоянно извън България, подават документи за визи в местните си посолства, включително в Испания.  Thinking
Цитирай


Здравейте!
Имам едно питане,надявам се ,че някой ще ми отговори...
Свекъра ми иска да отиде на гости на дъщеря си в САЩ,но тя е нелегално там.Моята сестра ще му прати покана (тя също живее там ,но е легално),като пише в поканата ,че са роднини.Чудя се ,като попълваме формуляра за посолството да пишем ли ,че дъщеря му е там?И задължително ли трябва да се представят актовете за раждане на децата му?

Благодаря ви предварително!

Малко е късно за отговор, но поне преди 5-10 години, проверяваха дали имаш деца или родители в САЩ, когато кандидатстваш за турист. виза. Имаха си начин да видят в системата. Не знам сега как е, но си мисля, че ще видят за дъщерята в САЩ и това, че е нелегално там. Трудно е да се скрие. Също така, в документите се декларираше за деца и родители в САЩ.
Цитирай


Здравейте!
Имам едно питане,надявам се ,че някой ще ми отговори...
Свекъра ми иска да отиде на гости на дъщеря си в САЩ,но тя е нелегално там.Моята сестра ще му прати покана (тя също живее там ,но е легално),като пише в поканата ,че са роднини.Чудя се ,като попълваме формуляра за посолството да пишем ли ,че дъщеря му е там?И задължително ли трябва да се представят актовете за раждане на децата му?

Благодаря ви предварително!

Малко е късно за отговор, но поне преди 5-10 години, проверяваха дали имаш деца или родители в САЩ, когато кандидатстваш за турист. виза. Имаха си начин да видят в системата. Не знам сега как е, но си мисля, че ще видят за дъщерята в САЩ и това, че е нелегално там. Трудно е да се скрие. Също така, в документите се декларираше за деца и родители в САЩ.

Не съм видяла поста на hris30 - абсолютно никакъв шанс нямате да скриете, че има нелегално пребиваваща дъщеря в САЩ! Трябва да си опише всичко, иначе ще я отсвирят само заради това. Роднинските връзки е по-добре да са посочени акуратно. При мое кандидатстване за виза преди доста години веднаха видяха дори починалите ми там роднини, а какво остава за живите.
Цитирай


Аз преди 4 г. бях на студентска бригада в Щатите.Сестра ми тогава беше нелегално.Тя ми намери кой да ми прати трудов договор.Когато попълвах документите за посолството,бях писала ,че нямам сестра (изобщо). Никой нищо не ме е питал и ми дадоха виза.Затова се чудя какво да пишем сега в тази ситуация...
Цитирай


Здравейте, аз също имам един въпрос.
С моя мъж сме решили след нова година да си направим екскурзия до САЩ, той има валидна 10г. виза. Сега искам аз да кандидатствам, но без покана. Интересува ме колко пари ми трябват като банкова референция и мога ли тази сума да я внеса и респективно веднага след издаването на референцията да я изтегля.
Цитирай


Здравейте, аз също имам един въпрос.
С моя мъж сме решили след нова година да си направим екскурзия до САЩ, той има валидна 10г. виза. Сега искам аз да кандидатствам, но без покана. Интересува ме колко пари ми трябват като банкова референция и мога ли тази сума да я внеса и респективно веднага след издаването на референцията да я изтегля.

Това с парите ще е само едно от нещата които ще ги интерисува.  По скоро ще искат да знаят къде работите, да представите бележка от работодателя си че ще ви пази мястото, да оставите деца в БГ, да имате имоти в БГ и въобще при въпросът им какво ще ви върне в БГ да имате здраво подплатен отговор. Кой ще ви покрие разходите за екскурзията, самолетните билети и разни от сорта.  Може въобще да не се стигне до банково извлечение.
Цитирай


Ние с мъжа ми също искаме догодина да се разходим до САЩ и затова си изкарахме визи преди около месец.
Аз очаквах голяма драма, но такава нямаше. Всичко стана супер бързо.

Попълнихме си стандартния въпросник по интернет (нямаме покана, просто за туризъм), платихме си таксата - тук е по 100евро на глава и отидохме на интервю. Бяхме се подготвили с всякакви документи, но не ни поискаха нищо. Разпитаха ни какво работим и това беше. За мен това говори, че си имат добра база данни, в която са ни проверили Smile
Цитирай


Iventse, има разлика от къде кандидатстваш за туристическа виза и какво ти е гражданството/статута.  Peace Тези уточнения имат значение.
Цитирай


Да, безспорно.
Аз по-скоро го написах с идеята, че нещата се проверяват и допълнително.
Не е важно само какво ще разкажеш Smile
Цитирай


Иве, а какъв е срока на визата? Искаха ли ви конкретна идея за пътешествие: резервации, самолетни билети и тн? И нас ни интересува Laughing
Цитирай


Дадоха ни туристическа виза за 10 години, за многократни влизания (престой до 6м)
Идея имаме, но не конкретна - New York и Вашингтон.
Но не сме имали резервации.  Smile
Цитирай


Иве, а какъв е срока на визата? Искаха ли ви конкретна идея за пътешествие: резервации, самолетни билети и тн? И нас ни интересува Laughing
Самолетни билети самото посолство не препоръчва на страницата си, защото не се знае дали ще ти дадат виза. Преди години дори при закупуването на самолетния билет искаха да представиш визата. Сега вече не е така, де.
Резервации не искат, но попринцип при попълването на онлайн документите има задължително изискване да попълниш Щатски адрес.
Цитирай


Благодаря за отговорите. Аз питах за туристическа виза наистина, нямам никаква възможност да попълня Щатски адрес newsm78
Цитирай


Благодаря за отговорите. Аз питах за туристическа виза наистина, нямам никаква възможност да попълня Щатски адрес newsm78

Можеш да дадеш координати на хотел,примерно.
Цитирай


Мария, ние точно така направихме. Попълнихме във онлайн-формуляра адрес на един хотел.
Но никой после не ни пита нищо за него. Изобщо тъй като аз попълних декларацията доста след мужа ми, бях писала различни неща (напр. датите на престой), но явно не това е важно.
Цитирай


В понеделник ми мина интервюто, успешно. Дадоха ми 10 год. виза. Определено бях подплатила молбата с много документи.
Цитирай


В понеделник ми мина интервюто, успешно. Дадоха ми 10 год. виза. Определено бях подплатила молбата с много документи.


Какви, ако не е тайна, документи си предоставила? (може и на лични) В началото на другата година ми изтича визата и нямам никакво намерение да оставам без такава...
Цитирай


В понеделник ми мина интервюто, успешно. Дадоха ми 10 год. виза. Определено бях подплатила молбата с много документи.


Какви, ако не е тайна, документи си предоставила? (може и на лични) В началото на другата година ми изтича визата и нямам никакво намерение да оставам без такава...Акт за сключен граждански брак, актове за раждане на децата и моя, нотариални актове, бележка от банката със наличност по сметката, служебна бележка с трудовия ми договор. Бях приготвила и визата на мъжа ми, но те си бяха проверили предварително това. И май това е всичко. А и резервациите.
Цитирай


В понеделник ми мина интервюто, успешно. Дадоха ми 10 год. виза. Определено бях подплатила молбата с много документи.


Какви, ако не е тайна, документи си предоставила? (може и на лични) В началото на другата година ми изтича визата и нямам никакво намерение да оставам без такава...
Ясно, благодаря! Ще ги имам предвид.
Приятно изкарване в Щатите! Wink


Акт за сключен граждански брак, актове за раждане на децата и моя, нотариални актове, бележка от банката със наличност по сметката, служебна бележка с трудовия ми договор. Бях приготвила и визата на мъжа ми, но те си бяха проверили предварително това. И май това е всичко. А и резервациите.
Цитирай


здр 
Искам да попитам дали имам шанс за виза,защото се разведох преди 1 год и имам дете на 7 год Аз съм на 28 год и имам покана от приятелка за празниците да бъдем заедно Ще отида сама за 10 дни и ще се върна Имам работа на трудов договор,но жилището в което живея е на майка ми Дали ще има проблем,някой бил ли е на интервю с подобен проблем
Цитирай


здр 
Искам да попитам дали имам шанс за виза,защото се разведох преди 1 год и имам дете на 7 год Аз съм на 28 год и имам покана от приятелка за празниците да бъдем заедно Ще отида сама за 10 дни и ще се върна Имам работа на трудов договор,но жилището в което живея е на майка ми Дали ще има проблем,някой бил ли е на интервю с подобен проблем

След като ще ходиш без детето, имаш шансове, но все пак те колят, и те бесят, ако мога така да се изразя Smile
Задължително си вземи бележка от работодател, че ти дават отпуска за еди си колко дни и че ще ти пазят работното място!

Късмет И Успех  Peace
Цитирай


Ами имам покана И мисля да им представя договора за работата и акта за раждане Дано не ме измъчват много,много се притеснявам Все пак нямам никакво намерение да оставам там,имам дете,и няма да го оставя и да отида да работя там аз дори езика не знам
Цитирай


Само договорът не е достатъчен. Трябва ти служебна бележка от работодателя, че те пуска в отпуск за периода, когато ще пътуваш.
Цитирай


Да,благодаря, ще взема и това и се надявам да ми помогне
Цитирай


Пропуснах да кажа,че периода в който ще пътувам ще съм в платен отпуск,а трябва ли да взема документ,че съм в отпуска или само служебната бележка?
Цитирай


Не знам какъв друг документ се дава при отпуск. Предполагам, че служебната бележка ще е достатъчна. На тях им трябва просто работодателят да потвърди, че трудовият договор е все още в сила, когато кандидатстваш за визата, и ще продължи да е в сила след завръщането ти. 
Цитирай


Да,благодаря за отделеното време
Цитирай


Здравейте! Утре съм на интервю за туристическа виза и вече имам предчувствие, че ще получа отказ. От всичко, което прочетох разбрах, че  при редовни документи късмета е важен. На 56 години  съм, но на хора на моята възраст също е отказвано. Жълтата бележка  от Юнион банк е в сина ми, а аз имам фотокопие. Това може ли да бъде проблем? Той внесе сумата в банката и от тогава и няма да може да ми я изпрати в близките дни.
« Последна редакция: Ср., 09 Ноем. 2011, 14:16 от мериджейн »
Цитирай


Здравейте! Утре съм на интервю за туристическа виза и вече имам предчувствие, че ще получа отказ. От всичко, което прочетох разбрах, че  при редовни документи късмета е важен. На 56 години  съм, но на хора на моята възраст също е отказвано. Жълтата бележка  от Юнион банк е в сина ми, а аз имам фотокопие. Това може ли да бъде проблем? Той внесе сумата в банката и от тогава и няма да може да ми я изпрати в близките дни.

Здравейте,

Не се притеснявайте... трябва да вярвате, че всичко ще мине добре!
Баща ми месец май беше на интервю за туристическа виза (сестра ми живее от 7 години в Америка).
Той е на 55 години, работи в БГ, представи документи за имущество и кола.
Каза, че е минал изключително лесно! Аз бях чувала преди, че хората над 50 години ги пускат по-лесно! Вероятно и с вас ще е така!

Аз имам въпрос...
По принцип баща ми има 10 годишна виза и престоя му в Америка беше 6 месеца, Декември месец се прибира в БГ, но желанието му е месец март да отиде пак!
Дали това е възможно? Аз мисля, че в една календарна година има право 6 месеца да е в Америка!
Някой знае ли изобщо правилно ли мисля?

Благодаря предварително!
Цитирай


Аз имам въпрос...
По принцип баща ми има 10 годишна виза и престоя му в Америка беше 6 месеца, Декември месец се прибира в БГ, но желанието му е месец март да отиде пак!
Дали това е възможно? Аз мисля, че в една календарна година има право 6 месеца да е в Америка!
Някой знае ли изобщо правилно ли мисля?

Няма такова правило. При 10 годишна виза може да влиза и излиза от Щатите колкото пъти пожелае, но ако трябва да съм по-точна - зависи от емиграционния служител, който подпечатва влизането ти в Щатите. Но не мисля, че баща ти биха го приели като потенциален емигрант и да му откажат влизане.
Една от практиките, която българите много често използваха (сега не знам дали минава още), беше след изтичане на позволения им престой (пр. 6 месеца) да отидат за 1-2 до Мексико и да се върнат, с което започва да им тече нов срок на пребиваване.
Цитирай


Аз имам въпрос...
По принцип баща ми има 10 годишна виза и престоя му в Америка беше 6 месеца, Декември месец се прибира в БГ, но желанието му е месец март да отиде пак!
Дали това е възможно? Аз мисля, че в една календарна година има право 6 месеца да е в Америка!
Някой знае ли изобщо правилно ли мисля?

Няма такова правило. При 10 годишна виза може да влиза и излиза от Щатите колкото пъти пожелае, но ако трябва да съм по-точна - зависи от емиграционния служител, който подпечатва влизането ти в Щатите. Но не мисля, че баща ти биха го приели като потенциален емигрант и да му откажат влизане.
Една от практиките, която българите много често използваха (сега не знам дали минава още), беше след изтичане на позволения им престой (пр. 6 месеца) да отидат за 1-2 до Мексико и да се върнат, с което започва да им тече нов срок на пребиваване.

Благодаря много!
Цитирай


Здравейте! Утре съм на интервю за туристическа виза и вече имам предчувствие, че ще получа отказ. От всичко, което прочетох разбрах, че  при редовни документи късмета е важен. На 56 години  съм, но на хора на моята възраст също е отказвано. Жълтата бележка  от Юнион банк е в сина ми, а аз имам фотокопие. Това може ли да бъде проблем? Той внесе сумата в банката и от тогава и няма да може да ми я изпрати в близките дни.

Здравейте,

Не се притеснявайте... трябва да вярвате, че всичко ще мине добре!
Баща ми месец май беше на интервю за туристическа виза (сестра ми живее от 7 години в Америка).
Той е на 55 години, работи в БГ, представи документи за имущество и кола.
Каза, че е минал изключително лесно! Аз бях чувала преди, че хората над 50 години ги пускат по-лесно! Вероятно и с вас ще е така!

Аз имам въпрос...
По принцип баща ми има 10 годишна виза и престоя му в Америка беше 6 месеца, Декември месец се прибира в БГ, но желанието му е месец март да отиде пак!
Дали това е възможно? Аз мисля, че в една календарна година има право 6 месеца да е в Америка!
Някой знае ли изобщо правилно ли мисля?

Благодаря предварително!
                                           Благодаря за отговора. Дадоха ми 10 годишна виза, но  преди това ме върнаха да си заверя фотокопието на жълтата бележка в Юнионбанк, добре, че се побрах във времето и минах  на интервю същия ден.  Сега пък имам притеснения за пътуването - дали ще се справя с прекачването. Ще бъде ли нахално в самолета София-Франкфурт да попитам за пътуващи за Чикаго и да ме упътят?
Цитирай


Няма да е нахално, само трябва да разбереш кои са (ако има такива).
Не се притеснявай, на летището във Франкфурт всичко е добре описано Smile
Цитирай


Благодаря, ще се оправя някак!  Smile
Цитирай


Здравейте. Наскоро кандидатствах за туристическа виза и ми дадоха. Проблемът е, че мислех, че туристическите визи са валидни за 10г, а на моята виза пише, че е валидна за 6месеца.  Някой може ли да ми обясни защо се е получило така.
Цитирай


Здравейте. Наскоро кандидатствах за туристическа виза и ми дадоха. Проблемът е, че мислех, че туристическите визи са валидни за 10г, а на моята виза пише, че е валидна за 6месеца.  Някой може ли да ми обясни защо се е получило така.

Здравей, първо честито за визата bouquet

За съжаление няма как да знаем, защо са ти дали 6 месеца, а не 10 год, доста е субективно всичко...  На моя приятелка родителите като идваха за първи път ходиха на интервю поотделно, на жената дадоха 10 г. виза, на мъжа - 6 м.  newsm78
Вече при второто кандидатстване на баща й наскоро, му дадоха 10г. виза  Peace


Цитирай


Тези всички допълнителни документи, които всички вие казвате, че представяте преведени и заверени ли са от преводаческа агенция или ги подавате на български както са. Извинете за глупавия въпрос.  Confused
Цитирай


Документите не е необходимо да бъдат преведени, подават се на български. Само гледайте да не давате оригинали - само фотокопия (не е необходимо да са нотариално заверени), защото не са длъжни да ви върнат никакви документи.
Цитирай


Здравейте,
Имам следното запитване. Имам 6 месечна туристическа виза , която не съм използвала. Тя изтича май месец 2012. Ако кандидатствам февруари месец за студентска работна виза J1 за лято 2012, дали ще канцелират  туристическата ми виза или е възможно да имам две визи в паспорта си?
Благодаря предварително!
Цитирай


Документите не е необходимо да бъдат преведени, подават се на български. Само гледайте да не давате оригинали - само фотокопия (не е необходимо да са нотариално заверени), защото не са длъжни да ви върнат никакви документи.

Благодаря за отговора.
В случай, че откажат да дадат виза доколко намалява шансът следващ път при кандидатстване да речем след 12 месеца?
Цитирай


Благодаря за отговора.
В случай, че откажат да дадат виза доколко намалява шансът следващ път при кандидатстване да речем след 12 месеца?

За да ти дадат виза след 12 месеца, нещо в статуса ти трябва да се е променило, тоест връзките ти с България да са се задълбочили (годеж, брак, имоти, следване в колеж и т.н)
Като цяло си е доста субективно, знам за хора, които са взели виза на 2ро или 3то кандидатстване, като не са имали промяна в статуса  Smile
Цитирай


Благодаря за отговора.
В случай, че откажат да дадат виза доколко намалява шансът следващ път при кандидатстване да речем след 12 месеца?

За да ти дадат виза след 12 месеца, нещо в статуса ти трябва да се е променило, тоест връзките ти с България да са се задълбочили (годеж, брак, имоти, следване в колеж и т.н)
Като цяло си е доста субективно, знам за хора, които са взели виза на 2ро или 3то кандидатстване, като не са имали промяна в статуса  Smile

Разбирам. Ще се промени със сигурност, но ще бъде по-скоро козметично. Примерно да съм на по платена работа, ще мога да декларирам повече пари, и ще съм обиколил повече места дотогава. Би трябвало да помогне все пак.
Цитирай


А понеже основната ми цел на визитата в САЩ е да гледам ЮС Опън в Ню Йорк, струва ли си, да представям копия на билетите ми, че съм посещавал Ролан Гарос, Уимбълдън и турнирите в Рим и Мадрид? Или по-скоро ще прекаля ако ги представя? Някои от билетите не са поименни обаче, но на други имам точно моето име.
« Последна редакция: Съб., 17 Дек. 2011, 17:32 от foxy1013 »
Цитирай


А понеже основната ми цел на визитата в САЩ е да гледам ЮС Опън в Ню Йорк, струва ли си, да представям копия на билетите ми, че съм посещавал Ролан Гарос, Уимбълдън и турнирите в Рим и Мадрид? Или по-скоро ще прекаля ако ги представя? Някои от билетите не са поименни обаче, но на други имам точно моето име.

Според мен нищо не ти пречи да вземеш с теб копия на тези билети, които са поименни и на место да прецениш дали ще ти свършат работа Peace  Може консулът да те попита дали си ходил на други турнири, след като това ти е основната цел на посещението в САЩ Smile
Цитирай


А понеже основната ми цел на визитата в САЩ е да гледам ЮС Опън в Ню Йорк, струва ли си, да представям копия на билетите ми, че съм посещавал Ролан Гарос, Уимбълдън и турнирите в Рим и Мадрид? Или по-скоро ще прекаля ако ги представя? Някои от билетите не са поименни обаче, но на други имам точно моето име.

Според мен нищо не ти пречи да вземеш с теб копия на тези билети, които са поименни и на место да прецениш дали ще ти свършат работа Peace  Може консулът да те попита дали си ходил на други турнири, след като това ти е основната цел на посещението в САЩ Smile

Благодаря много за отговора. Ще го имам предвид.  Smile
Сетих се още нещо, на което бях попаднал на скоро из нета.

Тъй като нямам имущество на мое име, може ли да използвам документ за наследство, че ще придобия такова от наследство при определени условия на родителите ми?
« Последна редакция: Пон., 19 Дек. 2011, 16:51 от foxy1013 »
Цитирай


На мен това последното ми звучи не много смислено.
 Confused Родителите могат да продадат имотите докато стане време за наследство.
Не ми се вижда критерий за обвързване със страната.
Цитирай


На мен това последното ми звучи не много смислено.
 Confused Родителите могат да продадат имотите докато стане време за наследство.
Не ми се вижда критерий за обвързване със страната.

Разбира се.
Ами, то може да се събори сградата от земетресение, в която имаш имот на твое име във всеки един момент и вече да нямаш. Или куп други неща да станат. По тази логика на практика не може да има документ, който да те държи някъде си за постоянно.  Wink
Цитирай


Имот, който евентуално ще наследиш, по никакъв начин не те задържа в страната.  newsm78 Какво пречи да останеш нелегално някъде и след двайсет-трийсет години пак да получиш наследство? Ако не се лъжа, в списъка за документите си беше записано, че можеш да покажеш собственост. Потенциалното наследство по никакъв начин не ти е собственост.
Цитирай


Имот, който евентуално ще наследиш, по никакъв начин не те задържа в страната.  newsm78 Какво пречи да останеш нелегално някъде и след двайсет-трийсет години пак да получиш наследство? Ако не се лъжа, в списъка за документите си беше записано, че можеш да покажеш собственост. Потенциалното наследство по никакъв начин не ти е собственост.

Разбирам те, но същото важи и за твой имот, който също не те задържа по никакъв начин. Една съседка например живее в чужбина от 15 години поне и я виждам веднъж на 2 години. И апартаментът си стои необитаем междувременно.

Погледни долния текст.

==================================

What the visa officer is looking for ?

Visa officer wants to make sure that, after your trip is over you must come back to your home country and not stay back in america. Hence officer want to see if there is compelling reasons in terms of strong ties you have with your home country.

Show proof of “strong ties” that bind you to your country of residence.
The Consular Officers conducting visa interviews look for proof that you will return
to your country. Evidence of “strong ties” includes proof of economic ties, business ownership or employment, social and family relationships.

    Economic ties: These include your economic position , property, investment, you may own or stand to inherit.
    Family and social ties: Do you have social and family liabilities with your home country, How many close family members live in your home country? How amy and who from your family live in America? What kind of family and social responsibilities you have, so you would come back.

http://www.usavisitorvisa.com/us-visa-interview.html
« Последна редакция: Пон., 19 Дек. 2011, 19:07 от foxy1013 »
Цитирай


Да, но на съседката този имот й е собственост, към която тя има задължения - например да плаща данъци, тоест той представлява жива връзка със съответната страна. Освен това, хората с имоти по-рядко се решават да останат някъде другаде нелегално и с неопределен статут. Ако нямаш нищо на свое име, се смята, че ще ти е значително по-лесно да загърбиш една страна и да си търсиш късмета в друга.

Твоя работа, всъщност. Доколкото разбирам, ти вече си решила какво ще носиш.
Цитирай


Цитат

What the visa officer is looking for ?

Visa officer wants to make sure that, after your trip is over you must come back to your home country and not stay back in america. Hence officer want to see if there is compelling reasons in terms of strong ties you have with your home country.

Show proof of “strong ties” that bind you to your country of residence.
The Consular Officers conducting visa interviews look for proof that you will return
to your country. Evidence of “strong ties” includes proof of economic ties, business ownership or employment, social and family relationships.

    Economic ties: These include your economic position , property, investment, you may own or stand to inherit.
    Family and social ties: Do you have social and family liabilities with your home country, How many close family members live in your home country? How amy and who from your family live in America? What kind of family and social responsibilities you have, so you would come back.

http://www.usavisitorvisa.com/us-visa-interview.htmlДа, но на съседката този имот й е собственост, към която тя има задължения - например да плаща данъци, тоест той представлява жива връзка със съответната страна. Освен това, хората с имоти по-рядко се решават да останат някъде другаде нелегално и с неопределен статут. Ако нямаш нищо на свое име, се смята, че ще ти е значително по-лесно да загърбиш една страна и да си търсиш късмета в друга.

Твоя работа, всъщност. Доколкото разбирам, ти вече си решила какво ще носиш.

Нали за това съм цитирал текста от където съм го видял, заедно с линка. Вижте малко по-горе англ. текст от предния ми пост. Не съм си го измислил това за наследяването. Просто исках да видя вашето мнение тук дали някой е ползвал успешно тази вратичка.

Благодаря.

Цитирай


Някой знае ли дали български граждани, които живеят постоянно в чужбина, трябва да подадат молба за туристическа виза в София или по местоживеене?  Thinking
Цитирай


Тереза - по избор. Май е по-добре да подадат по местоживеене (поне опитът в моя кръг е такъв).
Цитирай


Тереза - по избор. Май е по-добре да подадат по местоживеене (поне опитът в моя кръг е такъв).

Благодаря за отговора.  Peace Норвежците не ползват визи да посещават САЩ и се чудя дали изобщо има визов отдел тук специално за чужденците.  Crazy Май най-добре да им пиша и да ги питам каква им е практиката в такива случаи.  Thinking
Цитирай


Щом има консулски отдел, правят и визи. Норвежците също имат нужда от работни, учебни  и имиграционни визи, а където се правят такива, се правят и туристически. Но да - най-сигурно си е да им пишеш.
Цитирай


Звучи логично, да. Писах им, пък да видим. Предполагам сега покрай Коледа няма да са много активни в отговорите, но то не е и спешно, просто информативно.  Very Happy Защото ще ми се спести доста път, ако ни стане актуално един ден.
Цитирай


Би трябвало да имат, ние си взехме от тук, въпреки че и на французите не им трябва туристическа виза.  Peace
Цитирай


Цитат
    Economic ties: These include your economic position , property, investment, you may own or stand to inherit.
    Family and social ties: Do you have social and family liabilities with your home country, How many close family members live in your home country? How amy and who from your family live in America? What kind of family and social responsibilities you have, so you would come back.

Не съм си го измислил това за наследяването. Просто исках да видя вашето мнение тук дали някой е ползвал успешно тази вратичка.

Благодаря.

Тук според мен си се заблудил неволно. Става дума за наследство на бизнес. Предполага се, че когато наследяваш бизнес, ще го ръководиш от съответната страна. Евентуално наследство на апартамент не е същото. В следващия цитиран от теб параграф, пише какви семейни отношения се считат за силна връзка със страната. Работата, записани курсове, годеж, това ще бъдат по-силни аргументи, че искаш да се върнеш.
Цитирай


Хех, снощи им писах и тази сутрин вече имах отговор. Щом живея постоянно тук, мога да подам документи за виза тук след като съм попълнила някакъв онлайн документ и съм си запазила час в посолството. И след като отида там, трябва да се въоръжа с търпение няколко часа за различни процедури, проверки, и т.н.  Crazy
Това улеснява нещата много.  Peace
Цитирай


Хех, снощи им писах и тази сутрин вече имах отговор. Щом живея постоянно тук, мога да подам документи за виза тук след като съм попълнила някакъв онлайн документ и съм си запазила час в посолството. И след като отида там, трябва да се въоръжа с търпение няколко часа за различни процедури, проверки, и т.н.  Crazy
Това улеснява нещата много.  Peace

И нас така ни бяха наплашили, a само интервю имаше.
Абсолютно нищо не ни искаха.
 Smile
Цитирай


Някой знае ли дали български граждани, които живеят постоянно в чужбина, трябва да подадат молба за туристическа виза в София или по местоживеене?  Thinking

По местоживеене е по-добрата опция.Когато изкарвах виза на детето през 2009-та в София,досието ми беше върнато под предлог,че е родено във Франция и по документи още живеем там.
« Последна редакция: Четв., 22 Дек. 2011, 21:57 от Pickles. »
Цитирай


И аз имам чувството, че бързо ще мине, все пак нито съм в рискова група, нито съм със съмнителни намерения - краткосрочен туризъм.  Very Happy
Цитирай


Здравейте,

Имам следния въпрос...
Баща ми има 10 годишна Виза за САЩ, дадоха му я месец май 2011 г.
Юни замина за САЩ при сестра ми и се върна декември (след 6 месеца).
Тази година иска пак да отиде, но от скоро връщали имиграционните служби и не те допускали да влезеш в САЩ, ако нямаш 6 месеца престой и в България...
Някой знае ли за подобен случай?

Благодаря ви предварително
Цитирай


Свекърва ми ни беше на гости миналия април за месец т.е. прибра се в БГ май месец. След това отново дойде за месец края на август. Тя също е с 10 год. виза и нямаше проблеми. Няма и логика да има ако визата е валидна и паспорта му валиден поне за следващите 6 месеца.
Цитирай


Това, което аз  знам е, че I 94 се издава за максимум 6 месеца и освен при наличието на много уважителни причини, той не се удължава. Престой над 6 месеца за година си е живеене на територията на страната и затова се искат друг тип визи. Така е и в България и не само. Броят на влизанията не е проблем, а продъжителността на престоя. Чела съм за хора, които са се опитали да влязат повторно след кратка ваканция в Мексоко, но неуспешно.
Цитирай


Здравейте на всички,

И аз имам питне относно пътуването до САЩ. Искам да отида на гостина моя приятел за няколко месеца, но нямам никакво имущество на мое име, смятате ли че имам шанс да ми дадат виза?
Цитирай


Ако не споделите на интервюто, че отивате при приятеля ви ( предполагам става въпрос за партньор)  и покажете други доказателства за връзка със страната ( работа, семейство и т.н.)- да.
Цитирай


Благодаря за съвета Lena1!
Цитирай


Здравейте и аз изкам скоро да кандидатствам за US виза.На 42 години сам имам жена и двама сина.Доколкото прочетох в темата най важното е да имаш имот,работа .Имам ги и двете но апартамента е през ипотека.Това дали ще е проблем???Имам и приятел който няма проблем да ми изпрати покана,но той беше избягал преди 8/9 години и там си оправи документите.От миналата година е с американски паспорт.От работата ми няма да има спънки за бележка че ще ми се пази мястото.Моля някой който е запознат да ме посъветва как да процедирам.Благодаря предварително!!!
Цитирай


Би трябвало да няма проблем.
Особено ако не пътуваш с жена си и децата си.
А дали е ипотекиран имотът не би трябвало да има значение  Peace
Цитирай


Благодаря ти  Iventse днес поуточних някои неща и да няма как да видят че е през ипотека,относно жена ми се чудя как ще е по достоверно с нея на интервю или сам.С една дума искам да сведа отказа на виза до минимум а от там нататък какъвто ми е късмета.Затова бих се радвал на абсолютно всякакви съвети,подготвен съм че нещата упират на кефа на консула и винаги може да има не,но предпочитам да съм подготвен добре и да ми откажат отколкото да направя някоя тъпотия и пак да ми откажат.Благодаря на всякаква помощ предварително!!!!
Цитирай


Ако и жена ти ще кандидатства за виза тогава може да сте заедно дори на интервюто пред консула, но ако само ти ще искаш виза не мисля че е нужно да идва и тя. Достатъчно е може би копие от граждански брак за да докажеш че си женен.
Не знам какви са ти плановете като вземеш виза, но на интервюто колкото по естествено се държиш толкова по добре. Кратки отговори и само истината или възможно най близко до нея. Успех!
Цитирай


Смятам да отида сам така че е явно че на интервю ще се ходи сам,благодаря за отговора днес също говорихме за естествсноста на държанието и ето вече две мнения си съвпадат,въпроса е до колко те разпъват на това интервю и дали може човек да остане спокоен.
Цитирай


Според мен много зависи от това което искаш. Ако например отиваш при сина си, на който тъкмо му се е родило дете и искаш да стоиш там 6 месеца, според мен звучи нормално и няма да ти откажат. Но ако отиваш при приятел и искаш да му "погостуваш" за 6 месеца, съгласи се, че това си звучи ненормално. Просто едно гостуване си е 2-3 седмици, месец макс, всичко отгоре вече е съмнително. Ти може да нямаш планове да останеш, но през тези 6 месеца може да работиш, а хората от консулството не пасат трева. Та затова ти казвам, че от теб зависи колко правдоподобна ти е историята и какво ще стане.
Цитирай


Да отивам при приятел той дори ме пита дали искам да ми прати покана,но днес говорих с други двама приятели които са тука и те ми казаха че не е добре да го споменавам защото е голяма вероятноста от имигрантство,по добре да отида на шопинг или да поразглрдам.Идеята е отказа на виза да се сведе до минимум затова сондирам доста мнения.
Цитирай


Извинявам се за грешката посъветваха ме да не го споменавам
Цитирай


Ако и жена ти ще кандидатства за виза тогава може да сте заедно дори на интервюто пред консула, но ако само ти ще искаш виза не мисля че е нужно да идва и тя.
Не само,че не е нужно,безсмислено е.Жена му няма да я допуснат дори в сградата.

Да отивам при приятел той дори ме пита дали искам да ми прати покана,но днес говорих с други двама приятели които са тука и те ми казаха че не е добре да го споменавам защото е голяма вероятноста от имигрантство,по добре да отида на шопинг или да поразглрдам.Идеята е отказа на виза да се сведе до минимум затова сондирам доста мнения.

Въобще не съм сигурна,че тезата - мъж отива на шопинг без семейството си в Америка е достоверна.
Западна Европа ти е на една крачка.Не даваме виза,довиждане.
Докато мъж,отива на гости на много близък приятел - звучи,поне на мен,далеч по-правдоподобно.
Цитирай


Ето първото разминаване.Напълно съм съгласен с теб за правдоподобнаста.Не споменах че хората тука единия с зелена карта другия с две 10 гдишни визи,но да не забравяме че те ту имат доходоносен бизнес и може би нещата изглеждат по различно.Те са с много влизания и излизания в Щатите.Та ся кво правим искаме ли покана или отивам на екскурзия,когато мненията съвпадат ок ама когато не почва главоблъсканицата.
Цитирай


Според мен прекалено много ги мислите нещата, за да се презастраховате. Забравете. Няма начин да се предпазите от отказ, във всеки случай няма как нашите съвети да ви предпазят от такъв, защото не ви познаваме и не знаем как ще изглеждате и ще се държите на самото интервю. А в края на краищата това е най-важното - дали ще направите впечатление на честен човек, или не.

Хитруша хубаво ви е написала да се придържате максимално до истината. Тогава няма да имате проблем да изберете дали с покана да кандидатствате, или като свободен електрон. Каква в края на краищата е целта на заминаването ви? Ако наистина отивате да си видите приятеля - ми вземете поканата. Ако наистина ще ходите на разходка - кажете си така. Ако и двете ще правите - не пречи и двете да обявите. Номерът е да кажете истината, за да си проличи на интервюто, че не се опитвате да ги измамите. Ако пък идеята е да емигрирате нелегално, няма голямо значение с каква легенда ще им излезете - или ще имате късмет, или не.
Цитирай


Ами в случая и двете да се видим и да видя тая пуста Америка,кани ме от една година щото тогава стана американски гражданин.В случая сега имам около два месеца свободно време и най сетне се наканих,после не знам кога вече ще мога.Затова да вярно е че се презастраховам и да вярно е че когато казваш истината винаги си естествен ама ми е за първи път и се притеснявам.Забравих да спомена че този приятел избяга едно време и остана и не знам дали има някакво досие и поради тази причина да ми откажат виза.
Цитирай


Може да има досие, може и да няма, може и да не проверят изобщо. Имам двама познати тук, които бяха нелегални, после си оправиха статута и успешно поканиха членове на семейството. За приятели не знам, но допускам, че пак действат на принципа, че този човек, какъвто и да е бил в миналото, вече е американски гражданин. Демек, реабилитиран е. Но не съм експерт, така че не се предоверявайте само на моето мнение.

Иначе колкото по-кратък период за престой дадете в заявлението, толкова по-достоверно ще звучите, според мен. Два месеца гостуване на приятел малко длъжко идва, но две-три седмици е съвсем нормално, мисля.
Цитирай


Иначе колкото по-кратък период за престой дадете в заявлението, толкова по-достоверно ще звучите, според мен. Два месеца гостуване на приятел малко длъжко идва, но две-три седмици е съвсем нормално, мисля.

Хей това подкрепям и аз! Вземи си първо виза, пък след това ще си купиш билет и ще прецениш колко ще стоиш.
Цитирай


Разбира се аз и без това не смятам да му досаждам все пак и той си има ангажименти но все пак пътуването не е изобщо евтино и смятам поне около месец да остана,защото той ще може да ми обръща внимание само събота и неделя.
Цитирай


Да прави сте ами господ напред и аз след него ако стане стане доколкото разбрах в крайна сметка да да да ми прати покана така ли.
Цитирай


Здравейте. Аз искам да попитам не за туристическа, а за Виза от студентска бригада Студент съм втора година редовно обучение всичко което трябва си ми е наред .. Но тия от Агенцията ме питаха дали имам роднини в Америка и аз казах че брат ми е там .. той замина на бригада миналата година и не се върна и сега е нелегално там и си работи ... и Ми казаха, че това ще ми е голям проблем за одобрението за виза ... вие какъв съвет ще ми дадете, имам ли някакъв шанс да ме одобрят, за да знам дали си заслужава да плащам разни такси и да се набутвам напразно с пари защото ще загубя 325 $ ако не ме одобрят... така ми казаха ... Благодаря предварително
Цитирай


Ако обявите, че имате близък роднина, който в момента нелегално пребивава в САЩ, шансовете ви за виза са нулеви.  Peace
Цитирай


..те направо ще му се изсмеят.
isisakaisivzima,аз на твое място бих кандидатствала и бих поела риска да загубя инвестираната сума.
Проблема е в брата(тук спести задължително,че е нелегален,ако питат - оправил е документите на място) и най-вече,че е останал тук след бригада.Което разбираш,веднага те поставя в същата графа.
Всъщност не съм сигурна,че посолството има толкова богата база данни кой,кога е заминал,къде е,с какво се занимава вмомента и най-важното - на днешна дата дали е легален или не.Тоест,няма как да знаят за брат ти. Thinking
Разбира се,това да мои интерпретации по казуса ти.Не гарантирам достоверност на всяка дума.Заинтересувай се и успех.
Цитирай


Аз първо бях писал, че нямам роднини в Америка, но като отидох в агенцията да си подавам документите студентска книжка уверение и таксата от 150 $ и там споделих с тях какво ми е положението, че имам брат там но съм писал че нямам и те ми казаха, че тия от посолството правят проверка за всеки и имат информация и като видят, че съм писал че нямам роднини а те видят че имам и става по-лошо .. и ми е голям филм в момента, дали да продължавам да наливам още пари или да продължа и да се пробвам..
Цитирай


Че брат ти е заминал в Америка,няма как да го скриеш.В архива им пише,че на посочена дата е имал интервю и дадена(уточнен вид) виза.
Цитирай


Ахам ясно .. Мен това ме интересуваше, тъй като вече аз съм писал, че имам брат там, дали това е 100 % отказ за виза. да знам дали има смисъл да си губя времето и да си хвърлям парите напразно. Или имам някакви шансове
Цитирай


Здравейте, искам да попитам някой дали има информация, дали Испания има визов режим със САЩ?Искам да замина за Щатите, но преди това трябва да отида в страна от Европа, която няма визов режим със щатите. Sad
Цитирай


преди това трябва да отида в страна от Европа, която няма визов режим със щатите.

Това не го разбрах. Какво значение има за Вас дали страната има или няма визов режим? Ето тук списък на страните, чиито граждани могат да пътуват без туристическа виза.
Цитирай


Здравейте, искам да попитам някой дали има информация, дали Испания има визов режим със САЩ?Искам да замина за Щатите, но преди това трябва да отида в страна от Европа, която няма визов режим със щатите. Sad

За да ползваш този режим трябва да си гражданин на съответната страна  Peace
Цитирай


Имам в предвид да замина за САЩ с цел живеене и работа.Тоест да взема гражданство от страна без визов режим за САЩ.
Цитирай


Безвизовият режим е само за туристи. Ако неамериканец иска да живее и работи в САЩ легално, трябва да си изкара съответните документи, даже и да е гражданин на държава, която има безвизов режим със САЩ.
Цитирай


Имам в предвид да замина за САЩ с цел живеене и работа.Тоест да взема гражданство от страна без визов режим за САЩ.

 35

Май ни пързаляте здраво.  Laughing То докато получите гражданство от друга страна, България ще влезе сред безвизовите. Джутурна е обяснила - няма да стане.
Цитирай


Благодаря Ви все пак за отговорите! Smile Това, България да влезе в безвизов режим, казаха, че ще стане след влизане в шенген, но това скоро не ми се вярва да стане... Smile
Цитирай


Здравейте, искам да попитам някой дали има информация, дали Испания има визов режим със САЩ?Искам да замина за Щатите, но преди това трябва да отида в страна от Европа, която няма визов режим със щатите. Sad

Няма нужда от виза, ако испанци пътуват в САЩ с цел туризъм. Ако искат да работят, кандидатстват за работна виза.
За да вземеш националност в Испания, трябва да си живял легално там 10 години. Или да се ожениш за испанка и след определен период да поискаш националност. Самото гражданство се бави около 3 години, така, че дори и да имаш под ръка испанка, за която да се ожениш, брой от брака напред минимум 5 години, за да имаш националност.  Peace
Цитирай


Мога ли от тук да кандидатствам за работна виза?Значи ако съм разбрал правилно мога само ако някой работодател от там ми прати покана да работя за него, така ли?Винаги ми е било много чудно как известните хора в БГ заминават да живеят там толкова лесно...Ето сега от Х-фактор една от участничките замина за LA...?!? Защо аз подавам документи за лотарията и не печеля, а някакво момиче решава и след няколко седмици заминава...?
Цитирай


Ех... ами защото лотарията е точно това, лотария. Късмет ... едни го имат, други не. То и аз играя тото ама все други печелят.
Не знам коя участничка е заминала за ЛА защо и как, но явно си има заслуги. Не се ядосвай и не гледай в канчето на другите. Желая ти успех все пак!  Peace
Цитирай


а като е заминала участничакта какво значи, че не ми стана ясно? 
Цитирай


а като е заминала участничакта какво значи, че не ми стана ясно? 

Въпросът беше как може за такъв кратък период от време, да се замине с цел работа за щатите.
Цитирай