Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юни 2009, 16:19 ч.

Туристическа виза за САЩ

 • 117 048
 • 517
 •   1
Отговори
# 210
 • В Страната на Чудесата
 • Мнения: 1 382
Iva Angelova, притесненията ти са излишни. Не мисля, че ще имаш какъвто и да било проблем.  Peace

# 211
 • на Дъждовен остров
 • Мнения: 148
...Дали да кандидатстваме с детето или без него?

Малко е въпрос на лична преценка от интервюиращия.  В случая е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват.  В твоя случай изглеждаш, че нямаш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми трябвало да не ти дадът.

# 212
 • Мнения: 3 242
...Дали да кандидатстваме с детето или без него?

Малко е въпрос на лична преценка от интервюиращия.  В случая е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват.  В твоя случай изглеждаш, че нямаш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми трябвало да не ти дадът.

Е какъв е този неписан закон. За първи път чувам. Simple Smile
На нас ни дадоха моментално виза и никакви документите не ни искаха, само си приказвахме.
Успех  Peace

# 213
 • Мнения: 1 776
съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват. 

Няма такова нещо. Наблюденията ми са точно противоположни: колеги от незападни райони идват доста по-лесно, ако в момента на кандидатстването са някъде в Западна Европа, вместо в родните си страни.

Аз не съм получавала виза за САЩ от друга страна, но от САЩ съм кандидатствала за визи в страни, в които не ни пускаха току-така (преди шест години) - Кралството, Германия, Франция и Канада. Нямах абсолютно никакъв проблем да си получа визите като студентка в САЩ с български паспорт. Визи за конференции се получават сравнително лесно, достатъчно е да покажеш, че наистина работиш в съответната област, а не идваш да се развееш. Поканата от организаторите на  конференцията ще улесни нещата много. Няма за какво да се притесняваш.

# 214
 • В Страната на Чудесата
 • Мнения: 1 382
Синът ми взе 10-годишна турист. виза за САЩ само преди 4 месеца - никакви кой знае какви документи не са му искали. Само разговор е имало, при все че един завършил средно образование младеж си е баш потенциален имигрант.  Wink
За извън Бг става въпрос.  Peace

# 215
 • Мнения: 3 989
съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват. 

Няма такова нещо.

Абсолютно!  Peace

Iva, вземи си Бешайнигунг от фирмата, че отиваш на конференцията във връзка с докторантурата. Не мисля, че ще имаш някакъв проблем и без Бешайнигунг обаче. Peace Успех!  Grinning

# 216
 • Мнения: 2 386
Здравейте,

Искам да поканя майка ми и баба ми на гости след няколко месеца, но имам следните въпроси и притеснения:

1. Могат ли да се явят на едно общо интервю както съпруг и съпруга го правят или се налага да са на отделни интервюта? Самостоятелни покани ли да им пратим или една обща?

2. Много искам да останат 6 месеца, но не съм сигурна дали трябва да го пишем в поканата? Не искам това да е повод за отказ на виза, от друга страна ме е страх, че ако не го напишем, ще сгрешим.

3. Майка ми има стабилна работа и съпруг в БГ, но апартаментът и е записан на името на брат ми. Трябва ли да носи нотариалния акт в посолството и той ще докаже ли нещо?
Мерси.

# 217
 • Мнения: 214
Ева, една покана е достатъчна. Ще са си заедно на интервюто, не се притеснявай.
Продължителността на престоя се решава от офицерът при влизането в страната, така че и да споменеш желанията си в поканата, те няма да окажат влияние върху престоя.
Не виждам какво може да докаже нотариалният акт, при положение, че нейното име не фигурира там. Достатъчно е да покаже набор от доказателства за връзка с България, като притежанието на имот далеч не е задължително.

# 218
 • Мнения: 1 776
Ева, без да претендирам да съм експерт, това мисля:

1. Когато членове на едно семейство пътуват заедно, те попълват поотделно заявлението за виза, но има опция заявленията да се свържат автоматично онлайн. Предполагам (не знам), че в такъв случай им се назначава интервю заедно. Ето от тук: http://travel.state.gov/visa/forms/forms_4401.html

Family/Group Applications
I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. On the ”Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group.

2. Аз бих изпратила общо писмо - покана, адресирано до двете, всяка може да си носи копие на интервюто. Ето тук пише подробности за поканата:

What are the requirements for an invitation?
There are no specific requirements for invitation letters, which are optional. Such letters do not need to be notarized. It is helpful if the following information is included: Name of the inviting party, name of the applicant, the relationship of the two people, the intended length of stay, any financial assistance that will be provided to cover the cost of the trip. Proof of the inviting party's status in the United States (i.e., copy of a passport or green card) is also helpful. Proof of the status of any direct relative of the applicant (even if the invitation is from an in-law, for example) should also be provided.
http://bulgaria.usembassy.gov/faq_niv.html

3. Бих написала, че искам да дойдат за шест месеца. Бебето е достатъчно оправдание да искаш такъв дълъг престой от членове на семейството си. Бих внимавала много във формулировките, обаче - трябва да се подчертае, че искаш да дойдат да се запознаят с новия член на семейството, да присъстват на раждането и т.н., но не, че искаш да ти помагат с гледането на детето. Последното може да се приеме в смисъл, че ги викаш да работят - което, естествено, е нарушение. На интервюто си те също трябва да внимават да не обясняват как ще имаш нужда от помощ и прочие - идват само да ви се радват, защото ти не можеш да пътуваш с бебето в близките години и прочие.

4. Ако в нотариалния акт пише, че апартаментът е на брат ти, не виждам какво ще докаже майка ти с това и защо трябва да го носи.

Успех!

# 219
 • Universe
 • Мнения: 1 515
Ще кандидатствам за туристическа виза - посещение при сестра ми и семейството й. Имам на мейла покана, но, според вас, трябва ли да представя копие от документа, показващ техния законен статут в САЩ, тъй като е в графата допълнителни (т.е. незадължителни) документи    newsm78

Цитат

Кандидатите за визи пътуващи в САЩ с цел посещение или туризъм не е необходимо да представят други документи, освен потвърждение от онлайн попълненият формуляр за кандидатдване DS-160, жълтата бележка от Юнионбанк, международен паспорт и актуална снимка. Въпреки това, кандидатите за посетителска виза могат да представят следните допълнителни документи в подкрепа на твърдението, че имат здрави връзки със страната си на постоянно пребиваване, заради които ще се върнат в родината си след временно пребиваване в САЩ:

    Покана  от лице, пребиваващо в САЩ, при което желаете да пътувате. Ако кандидатствате за виза за посещение на Ваши приятели, роднини или бизнес партньори в САЩ (aмерикански граждани, притежатели на зелена карта или български граждани със законен статут в САЩ), трябва да представите копие от документа, показващ техния законен статут в САЩ, както и статута на всички други близки роднини, които пребивават в САЩ.

http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/private_doc2.html


Ако отговорът е да - какъв е вида на този документ и може ли да ми бъде пратен по мейла?

Благодаря   bouquet

# 220
 • USА
 • Мнения: 1 436
Документа зависи от статута. Ако има зелена карта, копие от нея. Ако е гражданин, копие от сертификата за натурализация или ам. паспорт. Ако е с неимигрантски статут (работна/студентска виза), копие от I-94 и т.н. Няма проблем да е сканиран и по имейла, аз все така съм пращала.

# 221
 • Universe
 • Мнения: 1 515
  bouquet Hug Juturna, благодаря!  Heart Eyes

# 222
 • Мнения: 2 386
Голям заплес съм - благодаря ви за отговорите!!

# 223
 • Веган-аболиционист
 • Мнения: 8 163
Гледам, че пишете за покани. Сестра ми твърди, че само копие от моята ЗК било достатъчно. Вярно ли е това? Да не вземат да я върнат за такава дреболия...

# 224
 • USA
 • Мнения: 2 536
В плюс в,а не задължителен елемент в досието.Ако получи отказ,няма да е поради липсата на поканата(чието написване пък отнема 2 минути).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт