«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

∆ивеещи в чужбина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
210-224 от 426 отговора

ѕри трите гарджета

ћнени€: 654
Iva Angelova, притеснени€та ти са излишни. Ќе мисл€, че ще имаш какъвто и да било проблем.  Peace
÷итирай

на ƒъждовен остров

ћнени€: 136
...ƒали да кандидатстваме с детето или без него?

ћалко е въпрос на лична преценка от интервюиращи€.  ¬ случа€ е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува н€какъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава √ермани€, јнгли€ си измисл€т причина да отказват.  ¬ тво€ случай изглеждаш, че н€маш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми тр€бвало да не ти дадът.
÷итирай

‘ранци€ - около и в ѕариж

ћнени€: 3 242
...ƒали да кандидатстваме с детето или без него?

ћалко е въпрос на лична преценка от интервюиращи€.  ¬ случа€ е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува н€какъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава √ермани€, јнгли€ си измисл€т причина да отказват.  ¬ тво€ случай изглеждаш, че н€маш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми тр€бвало да не ти дадът.

≈ какъв е този неписан закон. «а първи път чувам. Smile
Ќа нас ни дадоха моментално виза и никакви документите не ни искаха, само си приказвахме.
”спех  Peace
÷итирай


ћнени€: 1 401
съществува н€какъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава √ермани€, јнгли€ си измисл€т причина да отказват. 

Ќ€ма такова нещо. Ќаблюдени€та ми са точно противоположни: колеги от незападни райони идват доста по-лесно, ако в момента на кандидатстването са н€къде в «ападна ≈вропа, вместо в родните си страни.

јз не съм получавала виза за —јў от друга страна, но от —јў съм кандидатствала за визи в страни, в които не ни пускаха току-така (преди шест години) -  ралството, √ермани€, ‘ранци€ и  анада. Ќ€мах абсолютно никакъв проблем да си получа визите като студентка в —јў с български паспорт. ¬изи за конференции се получават сравнително лесно, достатъчно е да покажеш, че наистина работиш в съответната област, а не идваш да се развееш. ѕоканата от организаторите на  конференци€та ще улесни нещата много. Ќ€ма за какво да се притесн€ваш.
÷итирай

ѕри трите гарджета

ћнени€: 654
—инът ми взе 10-годишна турист. виза за —јў само преди 4 месеца - никакви кой знае какви документи не са му искали. —амо разговор е имало, при все че един завършил средно образование младеж си е баш потенциален имигрант.  Wink
«а извън Ѕг става въпрос.  Peace
÷итирай


ћнени€: 3 958
съществува н€какъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава √ермани€, јнгли€ си измисл€т причина да отказват. 

Ќ€ма такова нещо.

јбсолютно!  Peace

Iva, вземи си Ѕешайнигунг от фирмата, че отиваш на конференци€та във връзка с докторантурата. Ќе мисл€, че ще имаш н€какъв проблем и без Ѕешайнигунг обаче. Peace ”спех!  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 2 386
«дравейте,

»скам да покан€ майка ми и баба ми на гости след н€колко месеца, но имам следните въпроси и притеснени€:

1. ћогат ли да се €в€т на едно общо интервю както съпруг и съпруга го прав€т или се налага да са на отделни интервюта? —амосто€телни покани ли да им пратим или една обща?

2. ћного искам да останат 6 месеца, но не съм сигурна дали тр€бва да го пишем в поканата? Ќе искам това да е повод за отказ на виза, от друга страна ме е страх, че ако не го напишем, ще сгрешим.

3. ћайка ми има стабилна работа и съпруг в Ѕ√, но апартаментът и е записан на името на брат ми. “р€бва ли да носи нотариални€ акт в посолството и той ще докаже ли нещо?
ћерси.
÷итирай


ћнени€: 111
≈ва, една покана е достатъчна. ўе са си заедно на интервюто, не се притесн€вай.
ѕродължителността на престо€ се решава от офицерът при влизането в страната, така че и да споменеш желани€та си в поканата, те н€ма да окажат вли€ние върху престо€.
Ќе виждам какво може да докаже нотариални€т акт, при положение, че нейното име не фигурира там. ƒостатъчно е да покаже набор от доказателства за връзка с Ѕългари€, като притежанието на имот далеч не е задължително.
÷итирай


ћнени€: 1 401
≈ва, без да претендирам да съм експерт, това мисл€:

1.  огато членове на едно семейство пътуват заедно, те попълват поотделно за€влението за виза, но има опци€ за€влени€та да се свържат автоматично онлайн. ѕредполагам (не знам), че в такъв случай им се назначава интервю заедно. ≈то от тук: http://travel.state.gov/visa/forms/forms_4401.html

Family/Group Applications
I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. On the ФThank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group.

2. јз бих изпратила общо писмо - покана, адресирано до двете, вс€ка може да си носи копие на интервюто. ≈то тук пише подробности за поканата:

What are the requirements for an invitation?
There are no specific requirements for invitation letters, which are optional. Such letters do not need to be notarized. It is helpful if the following information is included: Name of the inviting party, name of the applicant, the relationship of the two people, the intended length of stay, any financial assistance that will be provided to cover the cost of the trip. Proof of the inviting party's status in the United States (i.e., copy of a passport or green card) is also helpful. Proof of the status of any direct relative of the applicant (even if the invitation is from an in-law, for example) should also be provided.
http://bulgaria.usembassy.gov/faq_niv.html

3. Ѕих написала, че искам да дойдат за шест месеца. Ѕебето е достатъчно оправдание да искаш такъв дълъг престой от членове на семейството си. Ѕих внимавала много във формулировките, обаче - тр€бва да се подчертае, че искаш да дойдат да се запозна€т с нови€ член на семейството, да присъстват на раждането и т.н., но не, че искаш да ти помагат с гледането на детето. ѕоследното може да се приеме в смисъл, че ги викаш да работ€т - което, естествено, е нарушение. Ќа интервюто си те също тр€бва да внимават да не об€сн€ват как ще имаш нужда от помощ и прочие - идват само да ви се радват, защото ти не можеш да пътуваш с бебето в близките години и прочие.

4. јко в нотариални€ акт пише, че апартаментът е на брат ти, не виждам какво ще докаже майка ти с това и защо тр€бва да го носи.

”спех!
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
ўе кандидатствам за туристическа виза - посещение при сестра ми и семейството й. »мам на мейла покана, но, според вас, тр€бва ли да представ€ копие от документа, показващ техни€ законен статут в —јў, тъй като е в графата допълнителни (т.е. незадължителни) документи    newsm78

÷итат

 андидатите за визи пътуващи в —јў с цел посещение или туризъм не е необходимо да представ€т други документи, освен потвърждение от онлайн попълнени€т формул€р за кандидатдване DS-160, жълтата бележка от ёнионбанк, международен паспорт и актуална снимка. ¬ъпреки това, кандидатите за посетителска виза могат да представ€т следните допълнителни документи в подкрепа на твърдението, че имат здрави връзки със страната си на посто€нно пребиваване, заради които ще се върнат в родината си след временно пребиваване в —јў:

    ѕокана  от лице, пребиваващо в —јў, при което желаете да пътувате. јко кандидатствате за виза за посещение на ¬аши при€тели, роднини или бизнес партньори в —јў (aмерикански граждани, притежатели на зелена карта или български граждани със законен статут в —јў), тр€бва да представите копие от документа, показващ техни€ законен статут в —јў, както и статута на всички други близки роднини, които пребивават в —јў.

http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/private_doc2.html


јко отговорът е да - какъв е вида на този документ и може ли да ми бъде пратен по мейла?

Ѕлагодар€  bouquet
÷итирай

USј

ћнени€: 1 416
ƒокумента зависи от статута. јко има зелена карта, копие от не€. јко е гражданин, копие от сертификата за натурализаци€ или ам. паспорт. јко е с неимигрантски статут (работна/студентска виза), копие от I-94 и т.н. Ќ€ма проблем да е сканиран и по имейла, аз все така съм пращала.
÷итирай

Universe

ћнени€: 1 503
 bouquet Hug Juturna, благодар€!  Love
÷итирай


ћнени€: 2 386
√ол€м заплес съм - благодар€ ви за отговорите!!
÷итирай

Ќа точното м€сто, в точни€ момент

ћнени€: 2 669
√ледам, че пишете за покани. —естра ми твърди, че само копие от мо€та «  било достатъчно. ¬€рно ли е това? ƒа не вземат да € върнат за такава дреболи€...
÷итирай

USA

ћнени€: 109
¬ плюс в,а не задължителен елемент в досието.јко получи отказ,н€ма да е поради липсата на поканата(чието написване пък отнема 2 минути).
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
210-224 от 426 отговора