Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
210-224 от 444 отговора

При трите гарджета

Мнения: 748
Iva Angelova, притесненията ти са излишни. Не мисля, че ще имаш какъвто и да било проблем.  Peace
Цитирай

на Дъждовен остров

Мнения: 136
...Дали да кандидатстваме с детето или без него?

Малко е въпрос на лична преценка от интервюиращия.  В случая е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват.  В твоя случай изглеждаш, че нямаш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми трябвало да не ти дадът.
Цитирай


Мнения: 3 242
...Дали да кандидатстваме с детето или без него?

Малко е въпрос на лична преценка от интервюиращия.  В случая е по добре без детето, ама знае ли се. 

Iva Angelova, съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват.  В твоя случай изглеждаш, че нямаш намерение да се превръщаш в потенциален имигрант и не ми трябвало да не ти дадът.

Е какъв е този неписан закон. За първи път чувам. Smile
На нас ни дадоха моментално виза и никакви документите не ни искаха, само си приказвахме.
Успех  Peace
Цитирай


Мнения: 1 417
съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват. 

Няма такова нещо. Наблюденията ми са точно противоположни: колеги от незападни райони идват доста по-лесно, ако в момента на кандидатстването са някъде в Западна Европа, вместо в родните си страни.

Аз не съм получавала виза за САЩ от друга страна, но от САЩ съм кандидатствала за визи в страни, в които не ни пускаха току-така (преди шест години) - Кралството, Германия, Франция и Канада. Нямах абсолютно никакъв проблем да си получа визите като студентка в САЩ с български паспорт. Визи за конференции се получават сравнително лесно, достатъчно е да покажеш, че наистина работиш в съответната област, а не идваш да се развееш. Поканата от организаторите на  конференцията ще улесни нещата много. Няма за какво да се притесняваш.
Цитирай

При трите гарджета

Мнения: 748
Синът ми взе 10-годишна турист. виза за САЩ само преди 4 месеца - никакви кой знае какви документи не са му искали. Само разговор е имало, при все че един завършил средно образование младеж си е баш потенциален имигрант.  Wink
За извън Бг става въпрос.  Peace
Цитирай


Мнения: 3 978
съществува някакъв неписан закон че ако си българин, а кандидатстваш от друга държава Германия, Англия си измислят причина да отказват. 

Няма такова нещо.

Абсолютно!  Peace

Iva, вземи си Бешайнигунг от фирмата, че отиваш на конференцията във връзка с докторантурата. Не мисля, че ще имаш някакъв проблем и без Бешайнигунг обаче. Peace Успех!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 387
Здравейте,

Искам да поканя майка ми и баба ми на гости след няколко месеца, но имам следните въпроси и притеснения:

1. Могат ли да се явят на едно общо интервю както съпруг и съпруга го правят или се налага да са на отделни интервюта? Самостоятелни покани ли да им пратим или една обща?

2. Много искам да останат 6 месеца, но не съм сигурна дали трябва да го пишем в поканата? Не искам това да е повод за отказ на виза, от друга страна ме е страх, че ако не го напишем, ще сгрешим.

3. Майка ми има стабилна работа и съпруг в БГ, но апартаментът и е записан на името на брат ми. Трябва ли да носи нотариалния акт в посолството и той ще докаже ли нещо?
Мерси.
Цитирай


Мнения: 111
Ева, една покана е достатъчна. Ще са си заедно на интервюто, не се притеснявай.
Продължителността на престоя се решава от офицерът при влизането в страната, така че и да споменеш желанията си в поканата, те няма да окажат влияние върху престоя.
Не виждам какво може да докаже нотариалният акт, при положение, че нейното име не фигурира там. Достатъчно е да покаже набор от доказателства за връзка с България, като притежанието на имот далеч не е задължително.
Цитирай


Мнения: 1 417
Ева, без да претендирам да съм експерт, това мисля:

1. Когато членове на едно семейство пътуват заедно, те попълват поотделно заявлението за виза, но има опция заявленията да се свържат автоматично онлайн. Предполагам (не знам), че в такъв случай им се назначава интервю заедно. Ето от тук: http://travel.state.gov/visa/forms/forms_4401.html

Family/Group Applications
I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. On the ”Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group.

2. Аз бих изпратила общо писмо - покана, адресирано до двете, всяка може да си носи копие на интервюто. Ето тук пише подробности за поканата:

What are the requirements for an invitation?
There are no specific requirements for invitation letters, which are optional. Such letters do not need to be notarized. It is helpful if the following information is included: Name of the inviting party, name of the applicant, the relationship of the two people, the intended length of stay, any financial assistance that will be provided to cover the cost of the trip. Proof of the inviting party's status in the United States (i.e., copy of a passport or green card) is also helpful. Proof of the status of any direct relative of the applicant (even if the invitation is from an in-law, for example) should also be provided.
http://bulgaria.usembassy.gov/faq_niv.html

3. Бих написала, че искам да дойдат за шест месеца. Бебето е достатъчно оправдание да искаш такъв дълъг престой от членове на семейството си. Бих внимавала много във формулировките, обаче - трябва да се подчертае, че искаш да дойдат да се запознаят с новия член на семейството, да присъстват на раждането и т.н., но не, че искаш да ти помагат с гледането на детето. Последното може да се приеме в смисъл, че ги викаш да работят - което, естествено, е нарушение. На интервюто си те също трябва да внимават да не обясняват как ще имаш нужда от помощ и прочие - идват само да ви се радват, защото ти не можеш да пътуваш с бебето в близките години и прочие.

4. Ако в нотариалния акт пише, че апартаментът е на брат ти, не виждам какво ще докаже майка ти с това и защо трябва да го носи.

Успех!
Цитирай

Universe

Мнения: 1 503
Ще кандидатствам за туристическа виза - посещение при сестра ми и семейството й. Имам на мейла покана, но, според вас, трябва ли да представя копие от документа, показващ техния законен статут в САЩ, тъй като е в графата допълнителни (т.е. незадължителни) документи    newsm78

Цитат

Кандидатите за визи пътуващи в САЩ с цел посещение или туризъм не е необходимо да представят други документи, освен потвърждение от онлайн попълненият формуляр за кандидатдване DS-160, жълтата бележка от Юнионбанк, международен паспорт и актуална снимка. Въпреки това, кандидатите за посетителска виза могат да представят следните допълнителни документи в подкрепа на твърдението, че имат здрави връзки със страната си на постоянно пребиваване, заради които ще се върнат в родината си след временно пребиваване в САЩ:

    Покана  от лице, пребиваващо в САЩ, при което желаете да пътувате. Ако кандидатствате за виза за посещение на Ваши приятели, роднини или бизнес партньори в САЩ (aмерикански граждани, притежатели на зелена карта или български граждани със законен статут в САЩ), трябва да представите копие от документа, показващ техния законен статут в САЩ, както и статута на всички други близки роднини, които пребивават в САЩ.

http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/private_doc2.html


Ако отговорът е да - какъв е вида на този документ и може ли да ми бъде пратен по мейла?

Благодаря  bouquet
Цитирай

USА

Мнения: 1 420
Документа зависи от статута. Ако има зелена карта, копие от нея. Ако е гражданин, копие от сертификата за натурализация или ам. паспорт. Ако е с неимигрантски статут (работна/студентска виза), копие от I-94 и т.н. Няма проблем да е сканиран и по имейла, аз все така съм пращала.
Цитирай

Universe

Мнения: 1 503
 bouquet Hug Juturna, благодаря!  Love
Цитирай


Мнения: 2 387
Голям заплес съм - благодаря ви за отговорите!!
Цитирай

На точното място, в точния момент

Мнения: 3 460
Гледам, че пишете за покани. Сестра ми твърди, че само копие от моята ЗК било достатъчно. Вярно ли е това? Да не вземат да я върнат за такава дреболия...
Цитирай

USA

Мнения: 149
В плюс в,а не задължителен елемент в досието.Ако получи отказ,няма да е поради липсата на поканата(чието написване пък отнема 2 минути).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
210-224 от 444 отговора