Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 444 отговора

CA, US

Мнения: 65
С J-1 виза има така нареченото двугодишно правило. Виж си какво пише на ДС формата. Според него не можеш да се върнеш със същия тип виза в Щатите в срок от две години, но може да кандидатстваш за уейвър или да влезеш с друг тип виза. По принцип се слага, когато получаваш пари от правителството - наше или тяхно. Много държави си го слагат и сами на хората, но при нас липсва този проблем - България не се интересува дали високообразованите й, специализирали навън граждани ще се завърнат, за да приложат тези знания и опит на родна земя. Съжалявам за оффтопика, просто много ми загорча, когато колегите ме питаха дали си ме искат обратно и аз казах не...
Относно поканите - нямат особено значение. Когато баща ми кандидастваше за виза каза, че въобще не са я погледнали. Значи, ако имаш работа и семейство в Бг, нямам никакъв проблем с туристическите визи. Не съм доказвала, че мога да го издържам, той взе писмо от банката със състоянието на сметката си там и го представи. Чудех се дали да взема здравна, но се отказах, тъй като щеше да дойде над 400 на месец, а той стоя 3 седмици само и решихме да рискуваме...
Цитирай


Мнения: 11
Здравейте, благодаря много за информацията, която сте събрали. Искам да се включа в разговора с няколко въпроса, ако позволите. Ситуацията ми е следната:

На 28 съм. Планирам догодина да подам документи за туристическа  виза някъде около март. Искам да посетя турнира по тенис ЮС  Опън в Ню Йорк през септември и да си направя някакъв малък раунд трип из щатите.

Проблемът е че живея вкъщи при родителите си. Нямам собствена кола или апартамент. Не съм обвързан и нямам деца. Нямам покана също. Но от спестявания мога да декларирам пари до 8000-10000 лева.

Работя в момента от вкъщи в провинцията за Софийска фирма. Заплатата ми е доста ниска. Това проблем ли е?  Ще се увеличи ли шансът ми, ако си купя кола?

Учил съм във Финландия 6 месеца. И съм обиколил 12 държави и 29 европейски града като турист в последните 5-6 години. Посетил съм турнирите Ролан Гарос в Париж,  Уимбълдън в Лондон както и по-малките турнири в Рим и Букурещ.

Въпросът ми е имам ли някакъв шанс да успея за виза и на какво да наблегна? Кои са силните ми позиции и как да ги използвам? Някакви други съвети?

Благодаря ви много.
« Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 18:39 от foxy1013 »
Цитирай


Мнения: 257
Фокси,казват,че сега по-лесно давали визи.Не знам доколко е вярно,на възрастните със сигурност.
Четох някъде статистика и звучеше от порядъка на 13% откази от всички молби за визи.
Разбирам,че ще кандидатстваш за туристическа Б1/Б2.Хубаво е,че работиш и имаш спестени пари,с които да спонсорираш екскурзията си.

Нищо не ти пречи да опиташ,в най-лошия случай ще загубиш $140 такса за кандидатстване + по-дребни суми,свързани с другите документи .
В сайта на посолството идеално е описана процедурата,стъпка по стъпка.
Констатирам не малко промени най-вече при ДС-160/все едно лексикон попълваш - 10 страници въпроси /,за хубаво или за лошо.Почти всичко става електронно.

Успех.
Цитирай


Мнения: 317
 Фокси, сумата е прилична и това, че си пътувала и си ходила на турнирите в Европа ти дава шанс. Успех!
Цитирай


Мнения: 182
Имам спомен за някакъв задължителен период, в който не можеш да се върнеш в Щатите. Две приятелки чакаха май две години, 

Това правило не важи вече от доста години. Краси, виж си J1-визата - там обикновено пише, че "2 year home stay rule does not apply", което означава, че няма да се налага да чакаш, за да влезеш пак.
Относно туристическата виза - ако преди си била с J1 виза за САЩ и предстои скоро да заваршиш, може и да не ти дадат туристическа виза - за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там, и като си завършила вече може и да не се върнеш и си потенциален емигрант. По-добре пробвай с Интерншип - за тази програма няма проблем, ако си завършила, но трябва да си до някаква определена възраст до 26 или 28 май беше, не си спомням точно, и може да ти дадат виза от 6 до 18 месеца.
Успех!
Цитирай


Мнения: 1 414
Това правило не важи вече от доста години.

Напротив. Правилото си важи - двегодишно физическо присъствие в родната страна, ако са налице определени условия: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html#15

Авторката най-добре си знае по каква точно програма е била там и дали правилото се отнася за нея. Ако не е наясно - линкът горе дава подробности. Освен това тя смята да кандидатства за туристическа виза - това предполага, че няма никакво намерение да работи. Няма такава презумпция:
за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там
Мисля, че ако заминаваше с намерението да работи, щеше да се ориентира към друг тип виза, вместо да рискува депортация.  Peace


Цитирай


Мнения: 182

Авторката най-добре си знае по каква точно програма е била там и дали правилото се отнася за нея.

Освен това тя смята да кандидатства за туристическа виза - това предполага, че няма никакво намерение да работи. Няма такава презумпция:
за тях е ясно, че ще работиш, като идеш там
Мисля, че ако заминаваше с намерението да работи, щеше да се ориентира към друг тип виза, вместо да рискува депортация.  Peace



Ок, явно правилото си важи в някои случаи.  Позволих си да допусна, че авторката е била на студентска бригада през лятото с J1 виза (тъй като пише, че скоро се е върнала и че още е студентка - от личен опит, и аз по това време съм се връщала) и в този случай правило според мен няма да важи (това също е от личен опит - била съм няколко години подред на такива бригади).
Също така си позволих да допусна, че авторката иска отново да отиде в Сащ и да работи (извинявам се, ако не е така), но не иска да дава излишни пари на фирмите, които ти уреждат документите (много мои колеги състуденти също действаха така, и на всички им ОТКАЗАХА туристическа виза, точно като бяхме преди завършване. Мотивът им беше, че са потенциални емигранти, а не туристи).

Едно е сигурно - на J1 визата си пише дали важи това правило или не.

 Peace
Цитирай


Мнения: 1 414
си позволих да допусна, че авторката иска отново да отиде в Сащ и да работи (извинявам се, ако не е така), но не иска да дава излишни пари на фирмите, които ти уреждат документите

Ако наистина е така (надявам се да не си права), то в такъв случай авторката ще направи най-добре да последва съвета ти за интърншип програма. Иначе на тази възраст човек да рискува черен печат би било голяма глупост, според мен.

Цитирай


Мнения: 11
Фокси,казват,че сега по-лесно давали визи.Не знам доколко е вярно,на възрастните със сигурност.
Четох някъде статистика и звучеше от порядъка на 13% откази от всички молби за визи.
Разбирам,че ще кандидатстваш за туристическа Б1/Б2.Хубаво е,че работиш и имаш спестени пари,с които да спонсорираш екскурзията си.

Нищо не ти пречи да опиташ,в най-лошия случай ще загубиш $140 такса за кандидатстване + по-дребни суми,свързани с другите документи .
В сайта на посолството идеално е описана процедурата,стъпка по стъпка.
Констатирам не малко промени най-вече при ДС-160/все едно лексикон попълваш - 10 страници въпроси /,за хубаво или за лошо.Почти всичко става електронно.

Успех.


Мерси за отговора.
Все пак има ли значение на колко пари работя тук? В смисъл искат ли документ колко съм получавал всеки месец до сега? Или е достатъчно да декларирам пари в сметка да речем 10К и това че просто работя? Малко е объркващо може би за вас, но надявам се да ме разбрахте.
Цитирай


Мнения: 3
Здравейте!
Аз имам един въпрос.Студентка съм в момента 3ти курс и ме поканиха приятели да замина за сащ лятото на гости.От всичко,което изчетох по форумите ми става ясно,че много трудно се дават туристически визи...а аз точно с такава мисля да кандидатствам...(приятелите са ми американци и ще ми пратят покана)Разбира се нямам намерение да оставам там,но пък и тук нямам нищо на мое име,иначе всичките ми роднини и приятели са си тук в БГ.Притеснява ме факта,че съм млада и на такива гледат като на потенциални емигранти.  Confused Та въпроса ми е имам ли шансове да взема туристическа виза?
Благодаря предварително. Smile
Цитирай


Мнения: 257
Наличието на удостоверение от университет,че вмомента си студентка и далеч от дипломиране е плюс в досието ти.
И все пак никой не ти гарантира виза.Нищо обаче не ти пречи да опиташ.
И ако ще ти пращат покана,и ако е възможно,нека жена ти я прати.При покана от мъж е по-деликатно.
Цитирай


Мнения: 3
Аха Smile А само това ще е достатъчно ли? Има ли още нещо,което е добре да направя? Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 79
Здравейте

Искам да попитам как се издава виза туристическа на дете под 2 год.Конкретно ме интересува детето трябва ли да се явява на интервю?Или мога да отида само аз с моите и неговите документи?
Цитирай


Мнения: 1 414
Конкретно ме интересува детето трябва ли да се явява на интервю?


Не. http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/no_appt2.html
« Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 20:44 от ianajar »
Цитирай

Бургас

Мнения: 79
ianajar много ти благодаря  bouquet Уж четохи рових ама това не съм го видяла.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 444 отговора