Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юни 2009, 21:31 ч.

Проблем около заем, моля за съвет.

 • 1 510
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 22
Някой имал ли е проблем с Хеброс банк? Съпругът ми има заем там, който е теглен преди да се омъжа за него. Погасява се редовно, пращаме парите от тук в моя сметка и после на свеки в сметката и свеки ги внася. При последното отиване до банката са й казали, че има 3 месеца пропуснати (последните 3), което е невъзможно, защото вносните бележки са в нея за всичките години(включително и за тези 3 месеца). Показвайки ги са й казали, че нямало значение, защото системата им  така ги отчитала. Обяснили й, че това било за стари месеци, което не е вярно. Отказали са да кажат и кои са месеците. Аз все си мисля, че ако имаш стари месеци първо чистиш тях и после последните за плащане. Както е за сметките за ток и парно примерно. Не можеш да платиш за април , а да не си плащал за януари и февруари примерно.Случвало се е преди да се внесат парите в един град, а после от София да й звънят, че не са внесени. Май не им е много централизирана системата. А това, че вносните бележки нямали значение ме изненада много. Тогава за какво ги дават, ако не да си докажеш плащането. Отказали са  да й дадат разпечатка какво е плащано през годините, за да види къде са тия липсващи стари задължения, които твърдят, че има.
Аз имам сметка на мое име в друга банка от където и превеждаме на свеки парите за плащане на този заем. Може ли по някакъв начин да я запорират?
Може ли някой да даде съвет къде да ходи свеки да провери какво става ? Или къде да се оплаче?

# 1
 • Мнения: 342
Не разбрах свеки има ли генерално пълномощно или само внася паричките? Ако няма, то няма да й дадат разпечатка на сметката. А иначе никоя банка не би отказала такава услуга! Или свеки нещо не разбира или лееееекичко ви мами с паричките. Грубо звучи, но не е изключено...

# 2
 • Мнения: 4 302
Системата е централизирана. И да, ако имаш просрочени вноски от минали месеци, първо те се погасяват.
И аз клоня към мнението на Данина, или свеки ви мотае или дотолкова не разбира нищо, че праща парите някъде другаде.
Бих посъветвала съпруга ти да провери кой е облужващият го служител, да му напише е-маил, в който да го помоли за проверка на случая. Ако е необходимо приложете сканираните бележки, с които свекървата внася парите.
Ако тя няма нотарилано заверено пълномощно от мъжа ти, което да включва правото й да получава информация за неговите сметки, няма да й дадат такава.

Сега видях, че си питала и за запорирането- ако не си солидарен длъжник или поръчител по кредита не могат да ти запорират сметката.

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 21:57 от Рокси

# 3
 • Мнения: 22
Няма генерално пълномощно, но не е проблем да се изпрати. Надявам се да не ни мотае свеки. Не би следвало, до сега не сме имали проблем и всичко си е плащала. Мен просто ме изуми изказването,  че вносните бележки нямали значение. Много е кофти така от далече да се правят нещата. А кредитния инспектор не знам как от тук да му намерим името и е-майла. Ще я накарам да сканира вносните бележки и да ми ги прати, пак съпругът ми ще звънне в банката от тук, ако могат да му кажат какво да прави. Може тя нещо да не е разбрала.
А могат ли да запорират моята сметка, при положение, че заема е теглен преди да имаме брак с мъжа ми?

# 4
 • София
 • Мнения: 15 631
Колкото и да е странно, има невероятно некомпетентни служители по банките, направо съм се втрещявала. Имах подобен случай преди години с една банка - пак така излизаше, че имам непогасена вноска, ама от преди няколко месеца и изведнъж - бум! закъснение имате, та лихви, та чудеса #Crazy Казвам - това не е възможно, системата няма да погаси вноска за юли, ако има непогасена за юни. Тя - не, имате просрочие на стара вноска! За нещастие на въпросната служителка, бях работила в централата на същата банка и правилата на работа ми бяха относително ясни. Поисках среща със супервайзора й - отказаха ми Rolling Eyes Поисках писмено извлечение от погашенията, да се види откъде точно идва разминаването - извадиха ми и никой в клона не можа да ми го разчете ooooh! Казвам ви, втрещих се. На другия ден, тъкмо се засилих към кабинета на управителя, да вдигам вече големите скандали, когато ми се извиниха, грешката била тяхна. Оказа се, че една от вноските ми е направена по-рано/ щяхме да пътуваме и я внесох около седмица преди падежа/ и те са я отнесли не като погасителна вноска, а като погашение по главницата newsm78
Ама нервите нямаше кой да ми ги компенсира Confused

# 5
 • София
 • Мнения: 3 182
Твоята лична сметка няма как да я запорират, освен ако не си поръчител/солидарен длъжник/авалист на запис на заповед. Ако си такава, могат след преминаване на съответната съдебна процедура.
Свеки да иде пак, да поиска извлечение от погашенията по заема. Да си направи сверка вноска по вноска.
Ако няма пълномощно да представлява съпруга ти пред банката, ще трябва да й изпратите. Най-вероятно заради това са отказали да дават информация, тъй като тя не е страна по договора и не е упълномощена да го представлява.
Вариант е при внасянето на каса някоя служителка/свекърва ти да не е отразила коректно основанието и да не си разпознават плащането (което е мн. малко вероятно). Също така може да са увеличили лихвата и да са дърпали по-големи суми, за да си покрият новите вноски.

# 6
 • Мнения: 1 168
Защо не пробвате най напред да звъннете по тел. в централата на банката. Хеброс, сега е в Булбанк и да проверите по ЕГН, номер на сметка какво става. Най-вероятно веднага ще ви кажат. Ако не - тогава пращайте пълномощни.

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 23:16 от irina_vas

# 7
 • Мнения: 22
irina_vas, благодаря за съветите. Ще звъннем утре или в понеделник да видим какво става. Надявам се да ни дадат инфо по телефона. Аз нямам нищо общо със този заем , той е взет от съпруга ми преди да сме били даже гаджета. Тъй че се надавам да не се стигне до моята сметка.

# 8
 • Мнения: 1 168
irina_vas, благодаря за съветите. Ще звъннем утре или в понеделник да видим какво става. Надявам се да ни дадат инфо по телефона. Аз нямам нищо общо със този заем , той е взет от съпруга ми преди да сме били даже гаджета. Тъй че се надавам да не се стигне до моята сметка.
Про това положение изобщо няма да се стигне до твоята сметка, по никакъв начин.
Аз за тая банка нямам много високо мнение.

# 9
 • Мнения: 103
Вносните бележки имат значение, служителката не е компетентна. Може наистина някой месеци да са били внесени директно по главницата и от там да идват различията.

# 10
 • Мнения: 22
Вносните бележки имат значение, служителката не е компетентна. Може наистина някой месеци да са били внесени директно по главницата и от там да идват различията.

Ако се иска подробна разпечатка какво е внасяно, това би трябвало да излезе, нали ? Проблема е да се види къде са внесените пари... Той заема е стар и би трябвало вече и главницата да е почнато да се връща, ама знам ли и аз ...

# 11
 • северно море
 • Мнения: 321
И ако банковата ти сметка е в USA банка няма как да ти запорират картата.

# 12
 • Мнения: 1 168
И ако банковата ти сметка е в USA банка няма как да ти запорират картата.
Даже и е в България, пак не могат да запорират - тя реално няма нищо общо с кредита. Единственото положение, при което биха могли да запорират е ако е солидарен длъжник или поръчител по кредита. Ако беше така, права си, в САЩ не могат да и намерят сметката, но тя даже вероятно не го е познавала по него време длъжника.

# 13
 • София
 • Мнения: 3 581
Хеброс банк??
Тази банка не съществува вече Thinking

# 14
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 487
Мен ако питаш, бабето ви играе Confused

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт