Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора
Здравейте, д-р Слънчева,
Дъщеря ми изкара три скарлатини за една година,като последната беше преди месец.Сега е добре, гърления секрет е отрицателен, с-реактивен протеин е 1 при норма до 6,но АСТ е 1633 при норма до 200.Направихме консултация с УНГ и тя предложи махане на сливиците в най-кратки срокове.Изпрати ни и на детски кардиолог и там откриха лек пролапс на митералната клапа, който не изисква според думите на лекаря лечение.Не можах да разбера този пролапс от стрептококите ли е предизвикан или си е по рождение, как мислите?
Толкова се бях ошашкала, че не разбрах, пък и не попитах нищо.
Притеснява ме тази стойност на АСТ, която вчера беше 1700, а днес в същата лаболатория отчете 1633.Фактът, че спада и всички други изследвания са в норма означава ли , че това завишаване е следствие само на антителата, а не се развива болестен процес в организма, като ревматизъм например?Макар , че я изследвах и за ревматизъм-ревматоидния фактор е 0.42 при норма до 30.
Налага ли се да я лекувам с Оспен както ни препоръча кардиолога при положение, че няма находка в гърления секрет, няма температура и никакви други оплаквания освен това АСТ?
Какво да правя? Незнам? Не искам да махам сливиците, но ме е страх да не стане нещо по-лошо.
Посъветвайте ме моля ВИ, какво да предприема
Цитирай


Антистрептолизиновият титър говори за активност на процес свързан с инфекция и е ревматоиден фактор. Мисля, че след консултация с детски ревматолог е добре да направите това, което Ви препоръчва той. Това, че няма клинични белези на болест не значи, че няма опасност от развитие на ревматизъм.
Цитирай


Благодаря ви д-р Слънчева.Днес се консултирахме с лекар УНГ , който ни каза, че сливиците са за махане, но в момента няма инфекционен процес.Според него АСТ е увеличено заради антителата на прекараната вече скарлатина, и щом С реактивния протеин е 1 няма инфекция.
Да му вярвам ли? Да изчакаме ли няколко дни, за да повторим изследванията илил веднага да махаме сливиците?
Цитирай


Гърления секрет също е отрицателен.
Задържително ли трябва да извадим сливиците при пологжение, че нито веднъж не е боледувала от ангина или гърло, освен тия скарлатини.
Цитирай


Сливиците са различна от Антистр. титър. За него се консултирайте с Ревматолог.
Сливицете е добре да се махнат щом детето има прекарани 3 скарлатини- това съвсем не е невинно заболяване и дава сериозни отражения на бъбреците, сърцето и ставите.
Цитирай


Ами и трите скарлатини ги лекувахме добре и сега организма уж е изчистен и няма вече стрептококи.При положение, че сливиците сега са здрави, трябва ли да ги махаме?Това не мога да си обясня и се лутам от лекар на лекар и чувам все различни едно от друго мнения.
В сряда сме на ревматолог и ще видим какво ще ни посъветва и той.Сега единственото , което ни успокоява е , че с-реактивния протеин е 1 , ревма фактора също е много под нормата.
А относно пролапса на митралната клапа възможно ли е да е следствие от скарлатините?

Извинете за многото въпроси и дългия пост, но наистина в момента сме много объркани и дезориентирани.
Благодаря ви за изказаното мнение и лека и спокойна вечер.
« Последна редакция: Пет., 19 Юни 2009, 22:45 от Helen-mama »
Цитирай


Изчакайте мнението на ревматолога и се съобразете с него. Все пак три поредни ангини от стрептококи значи, че е носител на стрептококи, а това съвсем не е безобидно. Стрептококовите ангини всъшност са гнойни ангини. Такива деца задължително се диспансеризират.
Цитирай


1-6 от 6 отговора