Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 31
Здравейте,
малко съм обезпокоена, защото имам много добро дете, когато е с мен или с приятелите си. Ходи на ДГ в първа група, преди това посещава и ДЯ. Проблемът е следният, че когато сме канени на рожден ден, тръгва винаги ентусиазиран, купуваме заедно подаръка, приготвяме се заедно, опаковаме го, избираме цветя за майката и т.н., но в момента, в който влезем на партито той се разревава и иска да излиза веднага от клуба. До сега си го обяснявах, че има висока музика, клоуни, нови деца и пр., само че вчера вече чашата преля, когато отидохме отново на рожден ден и той се върна обратно с рев. Вътре бяха само неговите приятели, с които играе постоянно и три аниматорки, които се държаха много човешки. Направо нямам обяснение, а не ми се иска да оставя така проблема. Може ли някой да ми помогне, как да разговарям с него или е необходима професионална намеса.

# 1
 • Germany
 • Мнения: 3 885
А говорили ли сте- спокойно и съвсем между другото- на тази тема? На 4 години би трябвало да може да обясни долу-горе какво точно го притеснява. Нищо ли не е споделял по въпроса?

# 2
 • София
 • Мнения: 291
На 4г наистина може би ще успее да си каже какво го гнети, пробвай да поговорите. А ти си помисли кога за 1 път е направил такава сцена,  дали няма някаква неприятна за него случка в детски център, която да е провокирала това. Щом ходи на градина и е ок там, а в детски клуб - не, значи не са децата, музиката, среда с играчки, нещо специфично за клубчетата ще да е... Да се е уплашил от някой клоун, пират или друг маскиран герой? Фойерверкът, който с такъв ентусиазъм се слага на всички торти напоследък, също може да уплаши по-малко дете.

А пък може и просто да не харесва такава среда, дано да е това, а не някакъв страх. По дефиниция всички тинейджъри умират за дискотека, ама аз съм ходила 5 пъти в живота си, и то "по задължение", просто не ми харесва.

# 3
 • Мнения: 798
Първосигнално ми идва да кажа: Браво на детето! От мен ако зависи и аз не бих влизала. Обикновено е затворено, тъмно и шумно. Синът ми ходи на рождени дни, например, но не е въодушевен.
Истината е, че е най-добре да поговориш с детето кое го притеснява. Ако заяви, че не му е приятно/не му харесва по някаква прична, аз лично не бих го травмирала да го водя. Сега е прекрасен сезон да се стои на открито.
Чак професионална намеса, не мисля че се налага. ТИ най-добре може да си усетиш детето и да го предразположиш да сподели.  Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 11 370
Ами вероятно не му допада такава атмосфера. Ако е по-стеснително дете.
Просто не го води за известно време в клубове.

# 5
 • на друга планета
 • Мнения: 280
Поговорете с детето, на тази възраст би трябвало да може да обясни защо не желае да присъства на такова мероприятие.Работила съм във фирма за организиране на тържества и по голямата част от децата на тази възраст се страхуваха от клоуните, затова и препоръчвахме на родителите да изберат друг аниматор, които да ги забавлява - приказен герои, фея .

# 6
 • София
 • Мнения: 2 178
На мене ми прави впечатление следното:
Дъщеря ми още не ходи на ДГ, и в момента в който прекрачим прага на детски клуб, се юрва към забавленията, и е в състояние часове да не се сети за мен.
Обаче няколко пъти на рождени дни съм ставала свидетел как дечица на 4 и 5, посещаващи ДГ, категорично отказват да влязат в детската зала.
Дали това не е вид асоциация с ДГ и респективно протест?

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 756
Здравейте,
моята приятелка имаше същия проблем-синът и категорично отказваше да ходи на такива мероприятия.Когато партитата бяха в домашна обстановка-нямаше  проблем,но в парти центровете не искаше и да стъпи,дори и с майка си не искаше.Как ли не го разпитваше-нищо.
Една нощ се събудил разплакан-бил много уплашен,че ще го вземе лошият клоун.
Просто си го е таял в себе си този страх.
Дори ,когато стана в първи,втори клас,приятелката ми питаше ще има ли клоун на партито.
Сега е за четвърти клас и вече не се страхува от клоуни.

# 8
 • Мнения: 31
Момичета, благодаря ви за отговорите

Той от мъничък си е такъв. Никога не е обичал да ходи в тези центрове, било то с повод и без повод. Като го разпитвам ми обяснява, че е изморен, че са му пипнали шапката, че има висока музика и т.н. В детската градина бяха ходили от един клуб аниматори за РД на една девойка и после питах учителките имали ли са проблем с него, те ми отговориха, че въобще не са разбрали Марти да е имал страх, веселил се е, играл е като всички останали. Ако няма деца на пързалки и катерушки, по тези надуваемите играчки, игра, но има ли повече от 2-3 дечица и не иска.

# 9
 • София
 • Мнения: 743
Ние сме в другата крайност - не мога да я извадя. Но това, което ми прави впечатление е начина по който се държи, когато е с баща си и когато е с мен.
Може би детенцето просто не обича да го пипат другите деца. Задавай му въпроси, той ще ти отговори лека по лека.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 5 870
може би свързва тези центрове с детската градина.
най-вероятно го е страх от нещо там-някаква неприятна случка...децата имат неподозирани страхове понякога.
може да не обича шумни компании най-общо казано.
да е по-стеснително дете,по-затворено.
може да има някаква неприятна случка с деца на подобен повод и да се притеснява от самите деца...
най-добре говори с детето,опитай да разбереш какво го тормози.
може и да рисува и така "да си каже".

# 11
 • София
 • Мнения: 9 006
Честно казано, и аз бих избягала от детски клуб, при това с писъци. Аниматори, клоуни, всички врещят като изтървани и единственото ми желание е да съм далеч от истеричните им словоизлияния. Детето ти проявява мъдрост, която дори възрастен се свени да демонстрира.
И моите, като разберат, че нечий рожден ден ще е в детски клуб, са склонни да пропуснат празника.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 2 466
Синът ми също не обича затворени детски кътове. Обикаля ги за 3 минути, запушва си ушите и ме хваща за ръката да си ходим.
А когато преди няколко месеца направих неуспешен опит да го дам в ДЯ, съвсем ги намрази. Правеше асоциация с яслената група, плачеше и не се отделяше от мен.

# 13
 • Мнения: 87
Може би му трябва повече време да се адаптира към ново място, на което има много непознати хора.
Опитай да поговориш с него и да разбереш какво точно го притеснява.  Hug

# 14
 • Мнения: 3 205
На мене ми прави впечатление следното:
Дъщеря ми още не ходи на ДГ, и в момента в който прекрачим прага на детски клуб, се юрва към забавленията, и е в състояние часове да не се сети за мен.
Обаче няколко пъти на рождени дни съм ставала свидетел как дечица на 4 и 5, посещаващи ДГ, категорично отказват да влязат в детската зала.
Дали това не е вид асоциация с ДГ и респективно протест?

Тъй като и моят син е такова дете - ходи на ДГ, но не иска да влиза вътре в детските центрове, аз бих предположила същото.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт