Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 юни 2009, 16:20 ч.
  • Преглеждания  15 561  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 169
Повечето от вас сигурно бръчкат нос само при мисълта за тях, вкъщи обаче си ги хапваме с кеф. Вкъщи образно казано, защото сме ги яли само по заведения. Та питам ви - как се правят в домашни условия, има ли някакви пинизи при пърженето, печенето или както там се готвят? Ако някой ме открехне как се правят и на шиш, ще го поканя!   bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами няма нищо сложно.....Само изчистваш т.е. изрязваш жлезата и после овкусяваш(разбъркваш) с любими подправки....Сол,червен пипер,олио,малко чубричка.....Нанизваш на шишчета и мяташ на скарата.Или пържиш в мазнина....Или слагаш в йенската(с капак) с малко биричка и масълце и изпичаш във фурната

# 2
  • Мнения: 169
Само изчистваш т.е. изрязваш жлезата

А как да разбера какво да изрязвам  Embarassed

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Само изчистваш т.е. изрязваш жлезата

А как да разбера какво да изрязвам  Embarassed
Отгоре на трътката има една подутинка като пъпка....Изрязваш го костта..Ако не си изрязала добре ще видиш едни жълти мастни натрупвания.Махаш ги....

Това е жлезата от която птиците си изстискват мазнина и я намазват с клюна върху перата и така се пазят от влагата.....

# 4
  • София
  • Мнения: 10 856
Вкъщи много често си печем трътки, всички много ги обичаме.

Изчистени, както е казала Мастерчето, и само със сол, ги запичам в тава с мъъъъничко вода (която се изпарява и започват да се пържат в собствен сос). До порозовяване  Peace

Супер вкусотийка!

На шиш не съм правила и не съм яла. Ще пробвам!

# 5
  • weltweit
  • Мнения: 6 035
И аз много обичам, ама повече от 5-6 не мога да изям, много тежко ми става. Затова правя микс в йената от трътки с пилешки дробчета(те са сухи). Става перфектна комбинация. Задушавам ги с бира и много малко масълце, колкото да замирише. При поднасяне поръсвам с пушен червен пипер и копър/магданоз.

# 6
  • Мнения: 9 799
И аз много обичам, ама повече от 5-6 не мога да изям, много тежко ми става. Затова правя микс в йената от трътки с пилешки дробчета(те са сухи). Става перфектна комбинация. Задушавам ги с бира и много малко масълце, колкото да замирише. При поднасяне поръсвам с пушен червен пипер и копър/магданоз.

Виж, това не съм се сетила да направя.  newsm78 Сиренце, сурови ги слагаш, нали? Хубава идейка ми даваш!  bouquet

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Чичко Гугъл предоставя доста интересни предложения, иска да се погледне и да се избере  Wink

Карамелизирани пилешки трътки
Пилешки трътки на скара

Пилешки трътки на шишчета от форума от Валя:

Трътките се сваряват, след което се нанизват по 4-5 на шишче, като шишчето пробива трътката през тясната страна, за да може широката страна да легне на скарата. След това се поръсват обилно с подправки по желание - чубрица, черен пипер, червен пипер, може и вегета или универсална подправка и се пекат на скара.

Пилешки трътки на барбекю от БББ:

"ПИЛЕШКИТЕ ТРЪТКИ СЕ РАЗБЪРКВАТ С ПОДПРАВКИ,СОЛ ЧЕР.ПИПЕР,ПОДПРАВКА ЗА БАРБЕКЮ. ОСТАВЯТ СЕ ДА ПРЕСТОЯТ НЯКОЛКО ЧАСА.НАБУЧВАТ СЕ НА ШИШЧЕТА И СЕ ПЕЧЪТ НА БАРБЕКЮ ИЛИ НА СКАРА"



# 8
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Отдавна не съм правила,но ги приготвям така-почиствам ги,хубаво ги обърквам с подправка за пиле,изсипвам ги в тава,слагам вода(на око,но не много) и пека.Гледам да не се спаружат съвсем,обичам ги по-сочни.

# 9
  • Мнения: 427
Племенника ми каза,че негов приятел първо ги подварявал 10тина минути и тогава на шишчетата.

# 10
  • weltweit
  • Мнения: 6 035
labrex, сварявам ги до полуготовност, да им излезе пяната. После само запичам с бира, масълце и каквито подправки си реша. Ако искаш сурови мисля, че най-удачно ще стане в плик. Хем ще се задушат, хем ще пуснат аромати (трътките и лой  Laughing )

# 11
  • Мнения: 9 799
labrex, сварявам ги до полуготовност, да им излезе пяната. После само запичам с бира, масълце и каквито подправки си реша. Ако искаш сурови мисля, че най-удачно ще стане в плик. Хем ще се задушат, хем ще пуснат аромати (трътките и лой  Laughing )

Хареса ми идеята за микс с пилешките дробчета. Благодаря ти!  bouquet

# 12
  • Русе
  • Мнения: 1 523
Чудесно мезе за бирата са трътките на скара.Аз ги овкусявам със соев сос, 1 кубче зеленчуков бульон и оставям да престоят 1-2 часа преди печене.

# 13
  • Мнения: 7 471
Свекърва ми правеше с ориз на фурна. Вкусотийка са, ама да не ядеш много.

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
По принцип пилешката кожа е много по-мазна и вредна и от най-тлъстото свинско месо. А трътките са просто убийствени  Crazy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт