Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Под тепетата

Мнения: 1 394
Моля,ако някой знае някаква рецепта за приготвяне на раци да сподели.Спешно ми е.Мъжа ми донесе преди малко щипки от краб и незнам какво да ги правя,а в нета намирам само рецепти за омари.Много ще се радвам,ако някой ми помогне.И само ги измих с вода-поне това прочетох само за потготовката,а после трябва да се варят....до тук добре...после?Ако някой знае да пише.Благодаря предварително!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Раци и омар - все едно и също е  Smile Раци са, малки и големи  Smile

Аз си ги правя така:

"Слагате омара в следната кипяща смес: два литра вода, чаена чаша бяло вино, 4 моркова, 2 глави лук, черен пипер и сол, щипка индийско орехче, 3 скилидки чесън. Зеленчуците - нарязани на ситно. Ако омарът е суров - варите 10 мин. Ако е купен сварен - 3 минути. Не прескачайте времето, ще стане жилав. След това се въоръжавате с клещи и купичка разтопено масло с чесън, черен пипер и сол"
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Благодаря ти Блонди от сърце!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 9
Ето една свежа салата, в която можеш да вкараш раците Smile - http://medical.bg/recipe/13.html
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
Моля,ако някой знае някаква рецепта за приготвяне на раци да сподели.Спешно ми е.Мъжа ми донесе преди малко щипки от краб и незнам какво да ги правя,а в нета намирам само рецепти за омари.Много ще се радвам,ако някой ми помогне.И само ги измих с вода-поне това прочетох само за потготовката,а после трябва да се варят....до тук добре...после?Ако някой знае да пише.Благодаря предварително!

 Рачешки кюфтенца

2с.л. нарязан на ситно лук
2с.л. нарязана на ситно целина
4-6 с.л. олио
1ч.л. мащерка
около 500 грама рачешко месо/или пакетче ролца от раци/
3/4 ч.ч. галета
1с.л. дижонска горчица
2 яйца
сол и черен пипер

Задушаваме лука и целината до омекване в 1 с.л. олио.В купа размесваме добре всички продукти и оформяме кюфтетата.В тиган загряваме останалото олио и пържим до леко покафеняване около 2 минути от всяка страна.Ако е необходимо добавяме още малко олио.Готовите кюфтета нареждаме в тавичка и печем в предварително загрята фурна(200градуса).Печем около 10 минути.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
От поставянето на котлона засичам 10-12 мин и ги вадя. Варя ги в леко подсолена вода с бира в съотношение 1:1.  После нападаме  Very Happy  У дома всички обичаме натуралният аромат на раци, скариди, миди-без много подправки и натурално да е.
« Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 12:23 от Сапфира »
Цитирай


Мнения: 668
В леко подсолена вода с малко лющян (девисил), до зачервяване. После се мезят с бира Smile
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Темичката е малко остаряла, предполагам авторката ги е сготвила вече  Smile
Цитирай

Под тепетата

Мнения: 1 394
Ооо сготвих ги,Блонди,по твоята рецепта.Мъжа ми каза,че са страхотни!/Аз не ям/...
Иначе нека си пишат рецептички де-то май няма друга тема за раци тук?Или греша?  newsm78
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
От поставянето на котлона засичам 10-12 мин и ги вадя. Варя ги в леко подсолена вода с бира в съотношение 1:1.  После нападаме  Very Happy  У дома всички обичаме натуралният аромат на раци, скариди, миди-без много подправки и натурално да е.

И ние така ги ядем, аз слагам и малко копър.
Цитирай

София

Мнения: 7 136
Харесвам рачешко със ситно нарязан кромид лук, майонеза и лимонов сок.Добре охладено.Но не и по жегите.
Цитирай

софия

Мнения: 100
Рачешките кюфтенца са страхотни
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.