Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Рецепта за раци!

  • 20 юни 2009, 19:23 ч.
  • Преглеждания  8 245  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Под тепетата
  • Мнения: 1 394
Моля,ако някой знае някаква рецепта за приготвяне на раци да сподели.Спешно ми е.Мъжа ми донесе преди малко щипки от краб и незнам какво да ги правя,а в нета намирам само рецепти за омари.Много ще се радвам,ако някой ми помогне.И само ги измих с вода-поне това прочетох само за потготовката,а после трябва да се варят....до тук добре...после?Ако някой знае да пише.Благодаря предварително!

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Раци и омар - все едно и също е  Simple Smile Раци са, малки и големи  Simple Smile

Аз си ги правя така:

"Слагате омара в следната кипяща смес: два литра вода, чаена чаша бяло вино, 4 моркова, 2 глави лук, черен пипер и сол, щипка индийско орехче, 3 скилидки чесън. Зеленчуците - нарязани на ситно. Ако омарът е суров - варите 10 мин. Ако е купен сварен - 3 минути. Не прескачайте времето, ще стане жилав. След това се въоръжавате с клещи и купичка разтопено масло с чесън, черен пипер и сол"

# 2
  • Под тепетата
  • Мнения: 1 394
Благодаря ти Блонди от сърце!   bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 9
Ето една свежа салата, в която можеш да вкараш раците Simple Smile - http://medical.bg/recipe/13.html

# 4
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 586
Моля,ако някой знае някаква рецепта за приготвяне на раци да сподели.Спешно ми е.Мъжа ми донесе преди малко щипки от краб и незнам какво да ги правя,а в нета намирам само рецепти за омари.Много ще се радвам,ако някой ми помогне.И само ги измих с вода-поне това прочетох само за потготовката,а после трябва да се варят....до тук добре...после?Ако някой знае да пише.Благодаря предварително!

 Рачешки кюфтенца

2с.л. нарязан на ситно лук
2с.л. нарязана на ситно целина
4-6 с.л. олио
1ч.л. мащерка
около 500 грама рачешко месо/или пакетче ролца от раци/
3/4 ч.ч. галета
1с.л. дижонска горчица
2 яйца
сол и черен пипер

Задушаваме лука и целината до омекване в 1 с.л. олио.В купа размесваме добре всички продукти и оформяме кюфтетата.В тиган загряваме останалото олио и пържим до леко покафеняване около 2 минути от всяка страна.Ако е необходимо добавяме още малко олио.Готовите кюфтета нареждаме в тавичка и печем в предварително загрята фурна(200градуса).Печем около 10 минути.

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
От поставянето на котлона засичам 10-12 мин и ги вадя. Варя ги в леко подсолена вода с бира в съотношение 1:1.  После нападаме  Grinning  У дома всички обичаме натуралният аромат на раци, скариди, миди-без много подправки и натурално да е.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 12:23 от Сапфира

# 6
  • Мнения: 704
В леко подсолена вода с малко лющян (девисил), до зачервяване. После се мезят с бира Simple Smile

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Темичката е малко остаряла, предполагам авторката ги е сготвила вече  Simple Smile

# 8
  • Под тепетата
  • Мнения: 1 394
Ооо сготвих ги,Блонди,по твоята рецепта.Мъжа ми каза,че са страхотни!/Аз не ям/...
Иначе нека си пишат рецептички де-то май няма друга тема за раци тук?Или греша?  newsm78

# 9
  • Baile Átha Cliath
  • Мнения: 3 219
От поставянето на котлона засичам 10-12 мин и ги вадя. Варя ги в леко подсолена вода с бира в съотношение 1:1.  После нападаме  Grinning  У дома всички обичаме натуралният аромат на раци, скариди, миди-без много подправки и натурално да е.

И ние така ги ядем, аз слагам и малко копър.

# 10
  • София
  • Мнения: 8 376
Харесвам рачешко със ситно нарязан кромид лук, майонеза и лимонов сок.Добре охладено.Но не и по жегите.

# 11
  • софия
  • Мнения: 100
Рачешките кюфтенца са страхотни

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт