Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 38 отговора


Мнения: 29
Чудно ми е дали някой е забелязал следния ефект при таратора с кисело мляко и краставици:
прави се въпросния таратор и се слага повечко вода от колкото трябва .Естествено става рядък.След което се оставя да престои няколко часа в хладилник.След това таратора се е сгъстил.
Някой правило ли му е впечатление това.Интересно ми е да разбера малко подробности за процесите които водят до това.
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Не съм забелязала такова нещо  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 107
Никога не ми се е случвало подобно нещо....да се утаи киселото мляко леко да, но да се сгъсти не...
Цитирай


Мнения: 29
Утаяването е едно на ръка и обикновено става след доста дълго престояване.
Сгъстяването при мен се случва всеки път.Разреждам в съотношение 1:1 кисело мляко, вода.
Ще трябва да се замисля как да измеря гъстотата.
Някой ще каже че в хладилника водата и млякото изстиват и от там идва гъстата консистенция ,но аз правя таратора с мляко и вода извадени от хладилник.
Аз по принцип обичам таратора да не е много гъст.Затова като го направя рядък дори повече от колкото ми харесва и после като е толкова гъст че трябва да го разреждам отново , няма как да сбъркам в преценката си.
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Няма кой да го чака да престоява много дълго Laughing След 2 - 3 часа го няма... Crazy
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
Не ми се е случвало до сега ... newsm78
Цитирай

Под звездите

Мнения: 511
не ми се е случвало такова нещо,но и не остава за следващо хранене
Цитирай

в страната на абсурдите

Мнения: 1 164
и аз не съм забелязала такова нещо,то и не остава до следващото хранене! eat
Цитирай

София

Мнения: 7 135
Хладилника "изсмуква"  влагата.Каквото и да сложиш в хладилника, ако не в найлонов плик се исушава.Аз така си суша магданоз и копър, съхнат бързо, но си запазват свежия зелен цвят.
Цитирай


Мнения: 707
Чак пък да се изпари толкова вода, че да се сгъсти таратора  newsm78...
Знам, че някои хладилници много изсушават, ама такъв феномен у нас не съм забелязала. Аз покривам всичко с фолио.
Цитирай

близо до Кресненското дефиле

Мнения: 833
Хладилника "изсмуква"  влагата.Освен това в чесъна има съставки,които водят до това лееко сгъстяване.Ако сте забелязали при кълцане на чесън пръстите ни лепкат Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 1 596
Интересно , но и аз не съм забелязвала това у нас.
Цитирай

Къде- ако не тук,кога-ако не сега..

Мнения: 323
Не ми се случвало никога.По принцип никак не обичам рядък таратор(разреден с вода).Колкото по -гъст,толкова по-добре. Hug
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 448
Въпрос на хладилник. Някои много изсушават продуктите и затова в упътването препоръчват да се съхраняват покрити.
До автора - другия път захлупи таратора добре и виж дали пак ще се сгъсти.  Laughing
Цитирай


Мнения: 53
Няма кой да го чака да престоява много дълго Laughing След 2 - 3 часа го няма... Crazy

и аз наблядавам същите природни феномени в нашия хладилник Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 38 отговора