Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu

Супер, благодаря ти много. Ще го пробвам задължително, защото нямаме буркани, а и време нямам за тях.  Hug
Цитирай


Мнения: 8 571
Интересно е, за пръв път чувам за такъв начин на съхранение. Ще пробвам и аз. Благодаря за идеята!  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 798
Много полезна информация   bouquet
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Ще пробвам и аз,интересно е Smile
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
Свекърва ми ги проготвя така.
След изваждане обаче е хубаво да се бланшират леко, за да станат "по- крехки" сърмите.
Цитирай


Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking
Да , съвсем сурови ги прибирам , а когато реша да ги приготвя с нещо леко ги бланширам  Peace
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug
Цитирай


Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug
Благодаря ти Hug
Цитирай

Горно нанадолнище

Мнения: 2 005
Отначало ми се струваше странен този начин на съхранение на лозеви листа , но е успешен  bowuu
Цитирай


Мнения: 1 645
Много интересно,а не загниват ли  newsm78.
Явно не,щом така си ги приготвяш,че и хапваш на зима   35.....но защо?
Листата  и копъра идеално подсушени ли трябва да бъдат  newsm78.
Мисля да пробвам,но с една бутилка,че малко ме притеснява гниенето ....да не взема да остана без лозови листа на зима  Laughing.
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
Подвети ме, на моя съпруг лелята ги съхранява по подобен начин.Тя ги слага в пластмасови кутий с капак, реди лист, солчица , пак лист и така докато се напълни кутийката.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 180
Много интересна идея   bouquet, ще си "затворя" и аз листенца за зимата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора