Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Simple Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu

# 1
  • София
  • Мнения: 11 271
Взимаме примерно 10 лозеви листа поръсваме им малко солчица и копърче и ги овиваме на ролца и ги пускаме в пластмасово шишенце 0.500мл, но задължително шишето да бъде сухо отвътре  PeaceС помоща на прибор ги натъпкваме хубаво да се запълни шишето и завиваме добре капачката ... Simple Smile Това е цялата философия и ги съхраняваме в мазенцето на тъмничко  Thinking Когато решим да използваме листата изрязваме дъното на шишето и така внимателно изваждаме съдържанието . Запазват се чудесно  bowuu

Супер, благодаря ти много. Ще го пробвам задължително, защото нямаме буркани, а и време нямам за тях.  Hug

# 2
  • Мнения: 10 295
Интересно е, за пръв път чувам за такъв начин на съхранение. Ще пробвам и аз. Благодаря за идеята!  bouquet

# 3
  • Мнения: 1 798
Много полезна информация   bouquet

# 4
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 085
Ще пробвам и аз,интересно е Simple Smile

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Simple Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking

# 6
  • Варна.....
  • Мнения: 1 692
Свекърва ми ги проготвя така.
След изваждане обаче е хубаво да се бланшират леко, за да станат "по- крехки" сърмите.

# 7
  • Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?

# 8
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Тук турците ги продават бланширани, наредени едно върху друго и после ги вакуумират с найлон  Simple Smile
Ти прибираш съвсем сурови, така ли? И след изваждането сурови ли завиваш?  Thinking
Да , съвсем сурови ги прибирам , а когато реша да ги приготвя с нещо леко ги бланширам  Peace

# 9
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug

# 10
  • Мнения: 1 798
Ивалина,на всяко листенце ли се слага сол ?
Да , поръсваш по малко солчица на всяко листенце , а копърчето ситно нарязано се слага по средата на най- горния лист и се овиват на роло  Hug
Благодаря ти Hug

# 11
  • Горно нанадолнище
  • Мнения: 2 005
Отначало ми се струваше странен този начин на съхранение на лозеви листа , но е успешен  bowuu

# 12
  • Мнения: 1 849
Много интересно,а не загниват ли  newsm78.
Явно не,щом така си ги приготвяш,че и хапваш на зима   Joy.....но защо?
Листата  и копъра идеално подсушени ли трябва да бъдат  newsm78.
Мисля да пробвам,но с една бутилка,че малко ме притеснява гниенето ....да не взема да остана без лозови листа на зима  Laughing.

# 13
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 904
Подвети ме, на моя съпруг лелята ги съхранява по подобен начин.Тя ги слага в пластмасови кутий с капак, реди лист, солчица , пак лист и така докато се напълни кутийката.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 180
Много интересна идея   bouquet, ще си "затворя" и аз листенца за зимата.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт