Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора

Варна

Мнения: 4 128
Момичета, дайте ми някаква рецапта за бухтички... Яла съм веднъж в детството си, а от няколко дена вкусът им натрапчиво ме преследва, сънувам ги дори  Crazy И тъй като съм кулинарка "средна хубост", реших да ви попитам за рецепта... помогнете ми, защото спомена за бухтичките вечно ще ме преследва инак  Rolling Eyes
  bouquet Благодаря предварително   bouquet
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Бухти

250 г кисело мляко,
1 чаена лъжичка сода бикарбонат,
 3 яйца,
 400-500 г брашно.
малко сол

Яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата и брашното, за да стане кексово тесто. С помощта на лъжица се изсипва по малко в сгорещената мазнина. Пържат се до зачервяване. Поръсват се с пудра захар.  Обожавам ги.     
Цитирай


Мнения: 974
Към  рецептата на ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊  можеш да добавиш и 1 ч.л алкохол .За да не поемат бухтите много мазнина, при пърженето.
Това е по-лесният и по-бърз вариант.
Правя и още един...добавяш повече брашно, да стане меко тесто. После разточваш и режеш на ромбове /или с формички/.Стават различни на вкус, но пак са бухти Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 341




Разбивам 2-3-4  яйца (колкото имам в наличност), добавям една кофичка к.мляко разбито с 1 ч.л. с връх сода,5-6 с.л. захар,1 с.л. ракия /водка и брашно да стане като гъсто кексово тесто.С чаена лъжичка сипвам в повечко нагорещено олио.
Получават се доста бухтички и обикновенно ми остават.Останалите ги сиропирам  ( баба ми ги наричаше  "момини гърди").
Ако се добави повече брашно да се получи меко тесто изрязвам гевречета и ги пържа ( това беше любимата закуска на синът ми когато беше малък).
Цитирай

София

Мнения: 578
добавяш повече брашно, да стане меко тесто. После разточваш и режеш на ромбове /или с формички/.Стават различни на вкус, но пак са бухти Wink
На тези, точените, мама им казваше "фльонги", защото ги режеше на лентички, които при пърженето се извиваха като истински фльонги... Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 4 128
А, то било много лесно! Тъкмо като за мен!  Laughing
днес вече няма за кога, но утре за закуска ще има бухтички!  newsm44
Цитирай


Мнения: 8 601
Пробвай и бухтите на Джемма, много са бързи, лесни и вкусни.

Цитат
Прави се смес от 2 яйца, 1 чаша натрошено сирене, 1 чаша лимонада,1 непълна ч.л сода за хляб, шипка сол и захар, брашно до меко тесто. Разточва се и се реже с чаша на кръгчета, които се пържат в загрята мазнина. Аз късам с ръце топчета, които разплесквам на питчици и пържа.

Когато са разточени и нарязани стават като бухтички, а ако ги разтегляш с ръка, стават мекички. И двата варианта са чудесни.  bouquet
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Към  рецептата на ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊  можеш да добавиш и 1 ч.л алкохол .За да не поемат бухтите много мазнина, при пърженето.

Благодаря ти,наистина стават мазнички Tired А ром или домашна ракийка става ли?И в тигана или в сместа слагам алкохола?
Цитирай


Мнения: 974
Принципно правилото е да се слага не миризлив алкохол, за да не се усеща...аз слагам водка Laughing и ракия става, точно както рени55 е споменала.
Ром на козунаци или нещо шоколадово Peace

Ааа недей в тигана, в тестото се слага Laughing в тигана само на банани фламбе
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Принципно правилото е да се слага не миризлив алкохол, за да не се усеща...аз слагам водка Laughing и ракия става, точно както рени55 е споменала.
 
Водка никой у дома не пие и аз не купувам  Rolling Eyes но щом може ракия Very Happy Пък може и едно патронче да си купя за такива случаи Laughing
От това да разбирам че алкохола се слага в тестото,нали?!?! Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 4 128
Пробвай и бухтите на Джемма, много са бързи, лесни и вкусни.

Цитат
Прави се смес от 2 яйца, 1 чаша натрошено сирене, 1 чаша лимонада,1 непълна ч.л сода за хляб, шипка сол и захар, брашно до меко тесто. Разточва се и се реже с чаша на кръгчета, които се пържат в загрята мазнина. Аз късам с ръце топчета, които разплесквам на питчици и пържа.

Когато са разточени и нарязани стават като бухтички, а ако ги разтегляш с ръка, стават мекички. И двата варианта са чудесни.  bouquet

Със сиренето не стават ли солени?

Иначе у нас алкохол няма, моите утре ще станат мазнички, но от толкова време им се каня, че това не е проблем.
Цитирай


Мнения: 8 601

Със сиренето не стават ли солени?


Не, много са вкусни, може би лимонадата компенсира. newsm78 Могат да се ядат със сладко или конфитюр, с шарена сол или шунка и кашкавал, изобщо всякакви комбинации. А вместо лимонада съм ги правила с газирана минерална вода, с фанта, с някаква червена напитка газирана на Дерби, май беше малина, тестото леко се оцвети, но като ги изпържих, си бяха нормални, т.е. не червени. Пропуснах, направи половин доза, доста стават.
Алкохол не им е нужен, не поемат много мазнина.

Ето моите бухтички

Ето и на tutulina
« Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 17:59 от labrex »
Цитирай


Мнения: 19
ммм
Бухти не съч яла от години.Май трябва да намина при баба охх  Crazy Crazy
Цитирай


Мнения: 144
Благодаря ви, момичета и аз ги обожавам ще ги направя още утре  bouquet
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Eто и от мен едни Бухти

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора