Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 1 853
моля някой да ми разясни:

когато се тегли малък потребителски кредит /в Райфайзен/ първо се изплащат лихвите върху размера на кредита ли? или както планирам да изплатя за няколко месеца пълната сума /4 хил лв/ ще платя съответно по - малко лихва от изначално дължимата за година / 12 %/.

дано се изразих правилно.

пс интересува ме сега, знам че утре мога да звънна в банката. Peace

# 1
  • Мнения: 1 236
Муцка, не мога да ти разбера точно въпроса, но обикновено банката като отпусне кредита и ти казва по колко пари си иска обратно всеки месец. Пък ако ти искаш да плащаш повечко, на куп някаква сума, за това вече може да има допълнителни изисквания. Някъде може да има допълнителна такса, ако искаш да платиш предварително, преди срока да е изтекъл.  newsm78

# 2
  • Мнения: 165
Най често погасителните планове са два вида - на равни месечни вноски и на вноски с равна главница.
В първия случай  плащаш равни суми, като част от тях е главница, и част - лихва. В началото по - голямата част е лихва, а в края по - голямата част е главница. Предполагам това те е накарало да мислиш, че първо връщаш лихвата. Не е точно така, плащаш и лихва и главница, но в много по голяма част е лихвата.
При намаляващи вноски ( с равни главници) погасяваш пропорционално главницата ( примерно при 60 месечен заем - всеки месец по 1/60-та част от главницата) и съответната лихва, равна на годишния лихвен процент по дължимата главница за месеца. В този случай вноската е по голяма, но погасяваш по - голяма част и от главницата.

Ако искаш предсрочно погасяване вторият вариант е по добър. Остава и банката да го предлага за малки потребителски кредити. Най - често обаче при потребителските предлагат равни вноски.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 853
На

Ако искаш предсрочно погасяване вторият вариант е по добър. Остава и банката да го предлага за малки потребителски кредити. Най - често обаче при потребителските предлагат равни вноски.

благодаря и за двата отговора.
нямат санкции за предсрочно погасяване, което е добре.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт