Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 431 отговора

София

Мнения: 5 000
Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!

Старата тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404465.0
« Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 13:05 от TheNMaster »
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Записвам се
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Laughing
Това дали ще мине за "запис"?! Mr. Green
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Аз не съм писала в предната тема, само четях има доста добри попадения. Това вместо запис
Цитирай


Мнения: 307
Ще правя пълнени чушки, но досега винаги първо запържвах съставките(кайма, ориз, лук) и после във фурната. Иска ми  се сега да напълня направо чушките и да ги метна във фурната... Някой правил ли ги е по  този начин, колко вода се слага, изобщо може ли без нищо да се запържва ?
Цитирай


Мнения: 2 094
delicate много ти благодаря !
В офиса имаме спор едни твърдят ,че в "Дунапренката " не се слага олио,другите ,че се слага ?! Ти приготвяла ли си я ?!


Ще правя пълнени чушки, но досега винаги първо запържвах съставките(кайма, ориз, лук) и после във фурната. Иска ми  се сега да напълня направо чушките и да ги метна във фурната... Някой правил ли ги е по  този начин, колко вода се слага, изобщо може ли без нищо да се запържва ?
Според мен както си ги правиш е по-вкусно,вярно че отнема време. Иначе ,ако сложиш всичко и ги метнеш във фурната ще им излезе плънката ,така мисля ?!
Цитирай


Мнения: 1 798
delicate много ти благодаря !
В офиса имаме спор едни твърдят ,че в "Дунапренката " не се слага олио,другите ,че се слага ?! Ти приготвяла ли си я ?!
Сиси,не съм правила,но мога да питам майка ми.
Цитирай


Мнения: 2 094
delicate ,моля те Praynig ?! Ако ти е удобно питай я и можеш да ми пиши на личния ! Hug
А, може би тук е по-добре ,да се знае -някой може да иска да си я приготви.
Цитирай

Варна

Мнения: 804
И аз,и аз да се запиша,в една от най-любознателните теми!!!   chef

Пълнените чушки и тиквички-винаги запържвам съставките леко.Не е здравословно,но пък иначе не ни е вкусно - майка ми ги прави със леко задушени и объркани продукти,но...............много не са ни по вкуса.Пробвай и докладвай резултата,но мисля че ако сте свикнали да запържваш съставките,така няма да Ви харесат много.  Peace
Цитирай


Мнения: 1 798
delicate ,моля те Praynig ?! Ако ти е удобно питай я и можеш да ми пиши на личния ! Hug
А, може би тук е по-добре ,да се знае -някой може да иска да си я приготви.
Писах ти на лични нейната рецепта,дано да съм помогнала.
Цитирай

София

Мнения: 1 341





Може да се напълнят със сурови продукти, но не ми харесва миризмата на варен лук!
Аз задушавам лука с вода,олио и сол да омекне малко.После слагам измитият ориз - и него леко запържвам - 2-3 мин.
Махам от котлона и тогава слагам червен пипер и каймата (леко разбъркана с вода - 2 с.л.).
 Слагам подправките и пълня изтърбушените и надупчени чушки.Отворът потапям в брашно или слагам капаче от домат.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 55
Ми да ви кажа майка ми винаги е приготвяла пълнените чушки без запръжка, наистина не  е същото, но в никакъв случай не става по-лошо. А за да не изтече плънката, слагаш "запушалка" от картоф.
А аз искам да попитам каква е тайната на хубавото фрикасе, защото нещо не мога а го улуча?
Цитирай

Варна

Мнения: 804
За фрикасето най-голямо значение има застройката-след като е готово ястието правиш застройка от 1 жълтък + 3-4с.л. кисело мляко,налива се при леко поизстинало ястие като предварително е разбъркана застройката с част от соса,за да се уеднаквят температурите.Не на последно място и подправките-чер пипер и даф лист.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Ще правя пълнени чушки, но досега винаги първо запържвах съставките(кайма, ориз, лук) и после във фурната. Иска ми  се сега да напълня направо чушките и да ги метна във фурната... Някой правил ли ги е по  този начин, колко вода се слага, изобщо може ли без нищо да се запържва ?

Пълниш,без проблем.Миналата есен си бях сложила по този начин пълнени чушки във фризера.Всичко си обърках,с ориза,с подправките и напълних чушките.Наредих ги в найлонови пакетчета и във фризера.Чудесно беше зимата да ми замирише на печени чушки.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А аз искам да попитам каква е тайната на хубавото фрикасе, защото нещо не мога а го улуча?
Запържат се 3-4 с.л. брашно исе налива от бульона на ястието.Разбърква се енергично,за да няма бучки и се изчаква да се сгъсти.Дърпа се от котлона и се добавят при непрекъснато бъркане и на тънка струйка 2 жълтъка разбити с 1/2 кофичка кисело мляко.Подправки сол,черен пипер.Връща се на котлона за да клокне и.....Соса фрикасе е готов.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 431 отговора