Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 юни 2009, 15:30 ч.
  • Преглеждания  8 309  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Рибата е съвсем прясна, въпроса ми е дере ли се и ако се дере как се случва това нещо. Копчетата след или преди пърженето се махат.
В нета едни пишат, че се дере, защото миришела на амоняк, други пишат, че не се дере. Дано да е второто  Praynig

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 166
Момент , ако можеш да изчакаш 30 минути , ще ти кажа.

# 2
  • Мнения: 2 362
Дере се, но моите опити за това до тук са неуспешни Sad.Ако не се отстрани кожата както трябва, мирише на амоняк.Рибари и готвачи се справят за една минута с това, но хич не е лесно.Това е любимата риба на мъжа ми, но вече й се наслаждава само в ресторант.Успех!

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Изпържих пробно 1 парче. Моето заключение - ВАТУСА НЕ СЕ ДЕРЕ! Реже са убийствено лесно, всичко е хрущял, не мирише на амоняк след пърженето, а кожата му е хрупкава. Копчетата падат лесно по време на ядене. Еми аз докато ви чакам  си свърших сама работата....
Дано все пак тази тема бъде от полза на други

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Да не говориш за калкан?Или морската лисица и тя да има "копчета"?

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Морската лисица и ватус са едно и също нещо.
Калкана си е калкан  той ми е ясен

# 6
  • Мнения: 5 166
Ватуса не се дере , нито се махат копчетата.
За да не мирише на амоняк може да я накиснеш във  вода с оцет.
Приготвя се пържена след като я осолиш и оваляш в брашно.

# 7
  • Мнения: 6
Да ватуса не се дере- ако го пържиш. Леко се попарва ако правиш скордаля (кисело мляко, чесън , копър, орехи).

# 8
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Хрущялните риби миришат на амоняк, когато не са пресни или са престояли дълго във фризер.
Иначе: аз го дера, защото го обожаваме паниран. Консумират се само перките, гръбнака/средната част/- не.

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 2 234
Ватуса категорично се дере, преди да се пържи! Това действие става с телена четка! Не е лесна задача, за този, който не го е правил! Има си майсторлък!
Самата риба не всеки може да приготви както трябва! Най-вкусния ватус, който съм яла някога е в кръчмето на Тачо, в Несебър!  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Морската лисица и ватус са едно и също нещо.
Калкана си е калкан  той ми е ясен
Да де,ама на мен не ми беше ясно дали и морската лисица има "копчета" а не дали са едно и също нещо...

Нищо де...образовах се сама...видях снимка в НЕТА .....

# 11
  • Мнения: 930
според мен прилича на калкана по тези копчета Peace
аз съм яла , или по точно опитвала Sick имаше мирис на амоняк, незнам може и да е е бил пресен newsm78
защото за нова година купих от Кауфланд акула и тя имаше същата миризма, направо я хвърлих в кофата


иначе калкан обожавам Heart Eyes

# 12
  • В кошера...
  • Мнения: 506
Всяка година мъжът ми оправят по 150 кг. ватус. Дере се - с клещи става, махат се копчетата, средната част - гръбнака и опашката се хвърлят. Ядат се и перките и най-хубавото - бузките му. Ужасно мацане е - има много слуз, с четка го търкат под течаща вода, после и готвача го чисти още. Иначе  вкусен. Като рибен чипс става.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт