Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 37
Здравейте!Много обичам домашни курабии и бисквити.Хайде давайте вашите рецепти   food002    Wink. И естествено ако има снимки към рецептите качвайте и тях smile3509
Цитирай


Мнения: 5 176
Тази рецепта я написа Блонди. Това са любимите ми бисквити и често-често ги правя. Опитай, сигурна съм, че ще ти харесат!
БИСКВИТИ
350гр брашно
250гр касонад (сигурно няма да намериш) - заменяш с кафява захар
250гр размекнато масло
1 к.л. канела
1 яйце
1 к.л. смес от индийско орехче, карамфил, джинджър и анасон
5гр бакпулвер
5гр сол

Слагате захарта с канелата в голяма купа, добавяте мекото масло и яйцето. Разбивате докато получите хомогенна, гладка смес. Започвате да добавяте малко по малко брашното. Добавяте солта и бакпулвера. Разбивате хубаво и оставяте тестото да си почива 12ч в хладилника.
Разделяте тестото на 3 топки. Разточвате на листа с дебелина 3-4мм. Режете на правоъгълни парчета с дължина 3-4см. Редите бисквитките или в обилно намаслена тава или в тава върху хартия за печене, ако не искате да са ви мазни. Печете 10мин в предварително загрята фурна на 180°/200°. Оставяте да изстинат и си ги съхранявате в метална кутия   
Може в тестото да си добавяте филирани бадеми или захар на бучици, която ще се карамелизира при печенето.

Само че захарта не може да се карамелизира при печенето.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.