Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юни 2009, 11:02 ч.

Моля за мнението ви

 • 1 899
 • 31
 •   1
Отговори
Здравейте
искам да помоля за съвет и мнение.
Омъжена съм от 4 години и имам прекрасен съпруг. Проблемът е че имам и прекрасна работа, заради която се налага 2-3 пъти в годината да ходя в командировка (за макс. 3-4 дни).
Съпругът ми е против, всеки път стават скандали когато трябва да замина. Не съм му дала повод да се съмнява в мен или нешо подобно
Командировките ми не са по желание - просто са свързани с работа която трябва да се свърши и то от мен. работата ми е добре платена, имам възможност за развитие, екипът е чудесен и не ми се напуска...от друга страна не мога да откажа командировките...от трета страна скандалите...

Какво ще ме посъветвате? Как да се справя с тази ситуация?

# 1
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
вземай го с теб.

# 2
Не мога да го вземам - той също работи, аз по време на командировки съм в заседания и срещи по цял ден, понякога до вечерта... освен това ще дойде доста скъпичко-  все пак фирмата не е длъжна да плаща и за него...

# 3
 • Мнения: 433
Тази ревност само покрай командировките ли се пробужда или има и други прояви?

Не знам какво бих правила, моята половинка не е ревнива. Но тъй като съм цапната в устата, в такава ситуация бих му казала, че ако дойде до кръшкане, може и в обедната почивка, защо ми е да чакам с месеци. Бих добавила и че с тези скандали и недоверие сам ме тласка към изневяра.

И разбира се - той ходи ли на командировки? А там какво прави, че му хрумват такива идеи? А на фирмените купони? Най-добрата отбрана е нападението.

Във всеки случай добре платена, любима работа в криза не бих напуснала заради нечии лиготии.

# 4
 • Мнения: 1 801
Ами не ти е чак толкова прекрасен съпруга, значи.
Опитай се да разговаряте по темата без да стигате до скандали. Накарай го да изложи опасенията и аргументите си и според това, което ще ти каже се опитай да му обясниш твоята гледна точка и позиция.
Аз лично не бих напуснала работа, която харесвам заради нечия необоснована рвеност или несигурност.

# 5
Да тази ревност е само когато отида в командировка - и преди това скандал и след това скандал..аз няма как да обясня на работодателя си че не мога да пътувам, а и ако не отида не мога да си завърша проектите...
неговата работа в момента не изисква пътувания...

# 6
 • Мнения: 433
Да тази ревност е само когато отида в командировка - и преди това скандал и след това скандал..аз няма как да обясня на работодателя си че не мога да пътувам, а и ако не отида не мога да си завърша проектите...
неговата работа в момента не изисква пътувания...


Вдигни му скандал за скандала + скандал с кого се е забавлявал, докато теб те е нямало. Може и скандал преди командировката, защото много го ревнуваш.

# 7
 • Мнения: 570
Неговият скандал дали не е някаква предпазна мярка ???
Какви ли ги върши той  докато те няма - да не мислиш, че реве....гледа си кефа явно.
Чака те само да излезеш и на ядосана му уж физиономия се е изписала нагла усмивка...
Но един ден ще те изкара тебе виновна за краха - "Ето виждаш ли, ти липсваше от дома, аз недоволствах, карахме се... сама си си виновна"
 Crossing Arms

# 8
 • София
 • Мнения: 3 135
Лично аз съм много чувствителна на тема "Работа", ако някой се опита да ми поставя ограничения в тази насока. В крайна сметка ти имаш изконното човешко право да пътуваш, да работиш, ти си свободен човек.
Моята реакция надали е най-правилната в случая, но аз със сигурност бих вдигнала грандиозен скандал при всеки опит да промъца защо отивам в командировка. И наистина, опитай се да му обясниш, че ако един човек е решил да кръшка, няма никакъв проблем да го направи и през работно време.

# 9
 • София
 • Мнения: 579
Я си го давай малко "ехо" и не обръщай внимание на желанието му за скандал.След като това се повтаря при всяка командировка, аз не бих му се връзвала-тръгне ли да прави скандал, бих му казала съвсем спокойно само "Знам,знам, но вече сме се карали на тази тема и не искам пак да се караме, ако ти се вика- викай си сам, аз няма да говоря, но няма и да слушам!".Знам, че се иска волско търпение, ама щом е само няколко пъти годишно, а всичко останало е О.К- изтърпява се.
 А, и през ум не би ми минало да напускам работа или да отказвам командировките заради това!

# 10
ами аз ако можех щях да се откажа, само мир да има...но това би се отразило пагубно на работата.

# 11
 • Мнения: 819
Щом е само 2-3 пъти годишно не виждам проблем просто  newsm78

# 12
 • Мнения: 570
Как ще се отказваш от подобна работа.... ти да не полудя съвсем... И то заради мъж, пък бил той и "най-най" !!!

# 13
Ами нали сме семейство - обикновено аз правя компромисите...но в случая съм в безизходица а поредната командировка наближава и не знам какво да правя...последния път не ми говореше 10 дни след като се върнах.

# 14
 • Мнения: 1 801
Добре де, а какъв е конкретния му  мотив за скандалите? В какво точно те обвинява?
Не мога да си представя, че някой ще ми спретне скандал,  просто защото ми се налага да отида в командировка. Не е логично.
В тази ситуация ти имаш пълното право да изискваш от него и да си обидена, не той на теб.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт