Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 16
  Моля, споделете личните си впечатления от образователната програма "Стъпка по стъпка" за детска градина.
Как я възприемате вие, като родители, а децата?
Какви са предимствата пред останалите образователни програми?
С какво се отличава, например от "Моливко"?
Как разбирате дали детето се справя, има ли нормативи? 

  Порових за информация - залага се на индивидуалния подход към детето; работата в екип - родители и педагози; насърчаване на индивидуалните способности на детето ... на пръв прочит все хубави неща...
 
  Споделете повече ...

# 1
 • Euskal Herria
 • Мнения: 8 891
Знам, че от години ЦДГ "Росица" в Пловдив работят по тази програма, но за съжаление нямам лични впечатления. Дано да се включи някоя мама с дете от тази градина или друга такава, която е по "Стъпка по стъпка"

# 2
 • Стара Загора/Бургас
 • Мнения: 75
Повдигам темата .
Оказа се , че и в детската градина на моето дете ще се обучават по тази програма . Става въпрос за 25-та градина в Стара Загора  .... Но за съжаление сме в Първа група и все още нямам лични наблюдения .
 Разбира се и аз сондирам мнения .
Ще съм благодарна ,ако все пак се намери някой запознат ,който да даде яснота . Peace

# 3
 • Мнения: 317
Миналата година година бяхме по тази програма.
 За различията със моливко не мога да ти кажа, защото там нямам наблюдения. В края на срока ни върнаха попълнените книжки - елементарни задачки за форми, големина, цвят и т.н.  Още в началото на годината госпожите ни предупредиха, че работят индувидуално с всяко дете - то на тази възраст и няма друг начин, де. Тая година сме на Моливко. Но според мен най-голямо влияние при нас оказват заниманията в къщи и списание Бърборино.

# 4
 • Мнения: 159
Ще изкажа скромното си мнение.Програмата "Стъпка по стъпка" е на базата на Валдорфската система на обучение.Нейни основи са -индивидуалността, общата култура многоезичието и т.н.т. Програмата не е принципно лоша, но тя е за друго общество, за друга среда.Да, работи се индивидуално, но се подценява социалното. Има и други негативи.Обучението в ДГ се води по една държавна Програма. Програмните системи/т.е. учебните тетрадки/, утвърдени от МОМН са няколко-0"Моливко", "Ръка за ръка" и др. Всички те по различен начин са съподчинени на стандартите-ДОИ /държавни образователни изисквания/. Те са насочени и към адаптация към Іви клас. Не съм сигурна до колко "Стъпка по стъпка" е легитимна и до колко ще "се върже" с обучението в първи клас.Тя е за индивидуалното и често се прилага в мултиетнически градини. Но щом Директорките са заверили пред Инспекторатите по коя програма работят и няма проблем....супер. А и друг негатив- ако децата сменят програмната система във всяка следваща група, добър резултат не може да се очаква.

# 5
 • Стара Загора/Бургас
 • Мнения: 75
Благодаря ви  , че споделихте   bouquet
Добре е да се знаят негативите , за да се търсят начини за корекция .

# 6
 • Мнения: 398
Здравейте!
Ние се в ЦДГ "Росица" там работят по тази програма, но все още нямам наблюдения за нея.
Ще се радвам и други да споделят, ако работят по тази програма.

# 7
 • Мнения: 149
    Благодаря на всички за споделеното мнение!
  При нас, все още не е проведена първата родителска среща и не съм запозната с учебните пособия, тетрадки.
   Програмата е легитимна, удобрена от МОН.
   Синът ми е роден през декември, така че е един от най-малките в групата си, затова ще заложа и на индивидуалните занимания в къщи.
   ZAXARINA е споделила притесненията ми - доколко подготвени ще бъдат децата ни за първи клас. Това, за което се сещам на първо четене е, да се закупят учебни помагала и от др. програма, за да си гарантираме успех.
   Моля, споделете мнение и за др. програми.

# 8
 • Мнения: 159
"Ръка за ръка" е точно по Програмата за предучилищно обучение.Автори са сем.Гюрови, тези, които са автори и на самата програма.В "Моливко" има по-хубави картинки, но аз съм пристрастна.И най-важното-зависи 98% от учителката.

# 9
 • Мнения: 458
ако ние родителите можехме да избираме бихме избрали да се работи по програмата "Стъпка по стъпка"
за мен "Моливко" е много усложнена и трудна програма.

# 10
 • гр. София
 • Мнения: 414
на кое издателство е програмата "Стъпка по стъпка"?

# 11
 • София
 • Мнения: 525
Мисля, че на Просвета системата се казва "Ръка за ръка"  Peace

# 12
 • София
 • Мнения: 1 986
"Програма Стъпка по Стъпка" се издава от самостоятелно издателство на фондацията, която разпространява и работи с Програмната система "Програма "Стъпка по стъпка".
Издателство "Просвета" издава "Ръка за ръка".

В първия линк, който дадох е сайта на фондацията. Подробно е разказано всичко, за системата, за обучението - за всичко.  Hug

# 13
 • гр. София
 • Мнения: 414
много благодаря за информацията  Peace
иска ми се да купя книжките за 2-годишни и 3-годишни, предполагам, че ще имат и на телефона в сайта ще ми дадат информация

# 14
 • Мнения: 299
 Искам само да изразя мнение. Дълго време се чудех какви книжки да взема за моето дете , кои ще са най-подходящите, най-хубавите , най-достъпните, такива , които да провокират интерес у детето.от детската градина ми казаха , да не му вземам тези по които се обучават там. И аз купувах.... Моето дете изгуби въобще интерес....Тогава разбрах , че не книжките са важни. Най важното е как се поднасят на децата.Много по интересно е не да се учи по книжка, а нагледно игрово.Моето мнение е , че книжките за съжаление не предизвикват любопитство, а напротив   предизвикват апатия.Там няма приказки.Има картинки, които  какво ви говорят?По скоро  тези картинки  помагат не на децата , а но госпожите  " да си предадат " урока. И те са длъжни да го "предадат" И друго- индивидуално с 25 деца една госпожа не може да работи. Да, всяко дете си пише нещо там ама какво?....... разбираме на края на годината.Който разбрал разбрал.....който не не.....така е и в училище. Най важното е в децата да се предизвика интерес! А точно това се изпуска за съжаление! И така е и в училище. Т. е. недъзите в училище започват от детската градина.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт