Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 юни 2009, 15:49 ч.
  • Преглеждания  8 241  Мнения  66  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 427
Днес се опитах да приготвя майонеза, но нещо много рядка стана.Ще споделите ли опита си?Правя я като на 1яйце прибавям щипка сол, няколко капки лимонов сок и 50 мл.олио.Също искам да знам може ли със друга мазнина, че олиото мирише много тежко.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. олио
сол на вкус
Щипка -две лимонтозу

Врътва се с пасатора и майонезата е готова.

Хубава,вкусна,лека.После подлежи на овкусяване по желание.....Дали ще се смесва с кисели краставички или ще си направя чеснова майонеза,,,или да добавя горчица.....Зависи какво ще бъде...

Аз с яйца вече майонеза не правя....

# 2
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 085
Аз с яйца я правя,но ще опитам и рецептата на TheNMaster.

# 3
  • Мнения: 395
Задължителна ли е щипката лмонтузу по рецептата на TheNMaster?

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Ако не искате лимонтозу,сложете малко лимонов сок. Киселинката я прави още по-лека...

И рецептата не е моя.....Не помня на кого беше,че като съм я копирала не съм копирала и името...За което се извинявам.....Страшно съм благодарна за тази рецепта......

# 5
  • Мнения: 427
Благодарности големи ще я пробвам още утре тази рецептичка.А за мазнината нещо да споделите.

# 6
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 085
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. олио
сол на вкус
Щипка -две лимонтозу

Врътва се с пасатора и майонезата е готова.

Една по една ли се слагат продуктите или?

# 7
  • Русе
  • Мнения: 37
Ето една рецепта за майонеза с тиквички(по-скоро сосче): Обелвате и нарязвате на дребно 2 по-големи тиквички,и ги сварявате в подсолена вода.Като се сварят ги отцеждате хубаво от водата,слагате малко магданоз и малко копър,сол ако е необходимо,и 1-2 скилидки чесън-всичко това го пасираме и пребавя ме към сместа една кофичка майонеза и разбъркваме добре.Става страхотно.Супер е за мазане на филии  newsm64

# 8
# 9
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
  Отдавна се каня да пробвам тази майонеза,за която говори Мастерчето.
  Изглежда ми по-приемлива,защото не съдържа сурови яйца. Simple Smile

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 2 733
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. олио
сол на вкус
Щипка -две лимонтозу

Врътва се с пасатора и майонезата е готова.

Хубава,вкусна,лека.После подлежи на овкусяване по желание.....Дали ще се смесва с кисели краставички или ще си направя чеснова майонеза,,,или да добавя горчица.....Зависи какво ще бъде...

Аз с яйца вече майонеза не правя....
Пробвах се днес.........ама нещо рядка ми стои/като сос/...аз ли нещо бъркам или е било от продуктите/а млякото уж беше домашно и доста маслено/?

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Е, как майонеза без яйца?
Ще пробвам (някога) на мастерчето рецептата...  Hug

# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Една по една ли се слагат продуктите или?

 Joy Joy Joy

Не, предполагам, че един по един  Wink

Домашна майонеза с яйца не бих яла  Stop Рецептата на Мастер е супер. Особено с чесън и лимон  Peace

# 13
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 085
Една по една ли се слагат продуктите или?

 Joy Joy Joy

Не, предполагам, че един по един  Wink
Кво пък смешно има?То човек да не се обърка Crossing Arms

# 14
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
Особено с чесън и лимон  Peace

а те кога се слагат?
С каква последователност?  Joy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт