Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 юни 2009, 22:31 ч.

Замърсената природа , отровените храни и ние .....

 • 2 454
 • 47
 •   1
Отговори
 • Мнения: 136
Темата е провокирана от зачестилите случаи на тежки заболявания сред деца . Не е нормално бебенца , седем годишни , или 13 годишни деца да страдат от страшни заболявания . Нека в темата се изкажат всички , които ги боли за това . Нека чуем мнения на лекари , еколози , природозащитници . Какво може да се направи , за да се предпазим / още повече , че и безплатно здравеопазване няма как вече да се върне /. Как да живеем в по- чиста среда и да консумираме храни с по - малко вредни вещества . Обръщаме ли достатъчно внимание на замърсената природа , която се задъхва от неразумна човешка дейност и това носи последствия за много години напред ! Къде е будната гражданска съвест на обществото и може ли то  / и по какъв начин /да подкрепи природозащитниците . Тези , които се вълнуват за това в какъв свят живеем , независимо дали са правителствени , неправителствени или граждански организации ! Да имат сили и повече правомощия ! Да си подадем ръка всички хора , да се погрижим за предотвратяване на тежките заболявания , породени от отровената природа ! Да има кой да ни предупреди и предпази от вредните храни , когато производителя гони максимална печалба . Да има една " опозиция " , която да спре човешкото самоунищожаване и това да стане кауза в името на нашия живот и живота на невинните ни деца !

# 1
 • Мнения: 4 554
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=134161
Последното хранително отравяне, персоналът с нередовни здравни книжки.
За тая година вече не мога да кажа колко станаха.

# 2
 • Мнения: 636
И аз си мислех тези дни същото-не само сред дечицата, като цяло има увеличаване на онкологичните заболявания.Конкретно за България, споменаха много фрапиращи цифри.За съжаление, всичко това беше предопределено още преди години-войната в Югославия, стотиците бомби с обеднен уран, които се изсипаха непосредствено до границите ни...Тогава имаше много статии и предупреждения, че до няколко години, всичко това ще даде отражение и ще се увеличат онкологичните заболявания.


# 3
 • Мнения: 2 011
Когато се научим да  мислим и да се  грижим за природата така , както го правим за самите  себе си ще има голям прогрес  в опазването на природата ( околната среда). Peace Но масата от нас не ни интересува. Тънем в боклуци .... Sick
Вчера заведох детето на една пицария. Хапваме си ние  пица а покрай нас минава  една жена с количка с бебче и с куче на каишка. Кучето най- безцеремонно свърши биологичните си нужди на сантиметри от  масата ни и на тази жена ни най- малко и направи впечатление  Sick Направих забележка , че можеше поне да издърпа животното си да не е до масите в заведението ( защото ако беше в друга страна щеше с книжка  да  си  вземе акото и да  го изхвърли) ... А тя  се обърна и ми каза да си затварям устата и да  си гледам работата, че кучето и било чисто и пр....  #Cussing out #2gunfire
Ето това е един елементарен пример ....Извод направете Вие!
По образование съм еколог  в земеделието. Няма да  ви разказвам в земеделието пък за какво  става  дума .  #Cussing out
Обществото няма съвест а какво остава да  говорим за "будна съвест"   newsm78 Защо да има  някой да  ни предупреждава  за вредни храни , след като те са произведени от такива като нас???  newsm78 Те нямат ли  деца ? Или тях ги  хранят само  с екологични храни донесени от  някъде си ... - напълно вероятно!!!  Mr. Green
Моля модовете да  заковат темата!!!!

# 4
 • Мнения: 136
Нека производители , които произвеждат замърсени храни да знаят , че потребителя няма да купи такава продукция ! Да се внесат за приемане закони за екологията и да се регламентират всички необходими действия .  Да се забрани вноса на вредните субстанции , които се влагат в храни и т. н. Но пък истина е , че голяма част от селските производители нямат парички , за да влагат торове или препарат за защита на растението и произведеното от тях е чисто . Те слагат същото на собствената си трапеза .   А иначе , сещам се за една министърка , която от пресата ни уверяваше , че ще отиде да яде ягоди и гъби на границата с Югославия по време на бомбардировките. И голямото мълчание по времето на Чернобилската авария....Нека повече да не мълчим....Последствията са страшни....Как да се защитим ?

# 5
 • Мнения: 2 771
                                Да беше Чернобил само  Stop. Около нещо толкова елементарно като сметищата детската заболеваемост е доста висока. Как пък на никого не му идва на ума да сложи и по един компостер, редом в 15-те хиляди контейнера до блоковете... Ама друго си е да си го сложиш в найлоновата торбичка - красиво за пред съседите. Затова цяла Бг пропищя вече от софийския боклук - щото това нещо носи тежки заболявания, а предполагам и похабява земята, върху която е. И къде - точно към Силистра тръгнаха - а там май е чернозем и се отглежда жито за хлябовете ни. Абееее... думи нямам.

# 6
 • Мнения: 54
Това е в резултат от замърсените ни души мисля аз. Здравеопазване, хранително- вкусова промишленост всичко е обърнато на печелбарство. Пречиствателните станции и те се създават само защото ги има като изискване, но после не функционират целесъобразно.

# 7
 • Мнения: 1 479
Това е в резултат от замърсените ни души мисля аз. Здравеопазване, хранително- вкусова промишленост всичко е обърнато на печелбарство. Пречиствателните станции и те се създават само защото ги има като изискване, но после не функционират целесъобразно.
Peace
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=134161
Последното хранително отравяне, персоналът с нередовни здравни книжки.
За тая година вече не мога да кажа колко станаха.
PeaceМного лекари изкарват,като допьлнителен доход-фалшива здравна книжка ooooh! Stop

# 8
 • Мнения: 2 771
                             Все повече филми излизат на тази тема, дано повече хора се замислят: http://mqsto.com/video/11342.

# 9
 • София
 • Мнения: 7 119
След толкова години на дефицит вместо пазар не сме се научили още да бъдем взискателни като потребители. Хората нямат пари и търсят по- евтиното, нормално е, а често то е пълно с МНГ и най- различни други Е-та, които казват на мозъка, че е вкусно. Любимата ми фраза  е "Ми то всичко е замърсено и отровно, какво толкова". Докато повечето хора мислят по този начин нищо няма да се промени. Да не говорим, че не можем да опазим чистотата около децата си, какво остава за всичко останало. Налага се да се обединим и за добро, а не само срещу нещо или някого. За жалост, това е много трудна задача.

# 10
 • Мнения: 4 556
                             Все повече филми излизат на тази тема, дано повече хора се замислят: http://mqsto.com/video/11342.
Това филмче почти изчерпва темата, всеки трябва да го гледа задължително!

# 11
 • Мнения: 2 771
...Да не говорим, че не можем да опазим чистотата около децата си...
                            Когато завали, се опитвам да не мисля какво има в капките дъжд. Може и да съм изкуфяла вече, но предвид изследванията дори на питейната вода, за дъжда, след който над София известно време няма смог направо не ми се мисли. Отровите са навсякъде: в новите мебели, в новите неща, в новата химия... От известно време модното не ме блазни, напротив - избягвам го.

# 12
 • Мнения: 672
Пластмасата стана толкова широко разпространена.Вече всичко е опаковано в найлонче или кутийка,а пластмасата е толкова вредна и за човека и за природата.

# 13
 • Мнения: 11
                             Все повече филми излизат на тази тема, дано повече хора се замислят: http://mqsto.com/video/11342.
Това филмче почти изчерпва темата, всеки трябва да го гледа задължително!

Наистина трябва да се гледа това филмче! Колкото и да се смеем понякога как е било "едно време", по него време не ни пробутваха непрекъснато найлонови торбички, всички напитки и млякото бяха в стъклен амбалаж, който се изкупуваше и още куп такива неща. Колкото и да се смеехме на платнените торбички на бабите за пазар, тогава по полетата и горите ни не беше поръсено с найлони и пластмаси и реките не се задъхваха от толкова боклуци! Отидете в Германия и се запитайте защо там ходят с кошници и платнени торби на паза?
Сега дори водата ми я дават в пластмасово шише, а в аптеката дори за лекарство, което си има опаковка, се опитват да ми го слагат в найлоново пликче, което е толкова малко и безсмислено, че дори за целта, за която искат да ми га дадат, трудно може да послужи.
Затова от около година отказвам такива "модерни" опаковаки. За всичко, което купувам и имам къде да прибера, не искам торбичка. Купувам все повече неща в стъклени опаковки и избягвам пластмасата. Ето това ми дойде в главата като прочетох темата.
А за децата ни и за боклуците, които са принудени да ядат, просто не ми се говори, че не знам от къде да започна.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 119
Без да се обръщаме към политиката можем да променим нещата ако всеки действа в своя периметър- като потребител, като родител, като професионалист в съответната професия. Бягаме от конфликтите, но излиза, че хората с вредни навици, който хвърлят боклуци по улиците, които пушат около децата ни, които ни продават боклуци са по- силни и единни и ни налагат техните норми и разбирания. Всеки дръзнал да опита да направи нещо по- здравословно, по- чисто и по- добро среща ужасен отпор от обиди и агресия. Вманиачаване, прекаляване, лудост- с такива етикети се сдобиваме щом решим да подобрим нещата. Ако повече хора заявим стремежа си към добро здраве и по- добър живот можем да създадем друга норма и тя да бъде по-лесно възприемана и реализирана.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт